|
Post by jvolume on May 11, 2018 12:37:37 GMT 2
Έλα Γιάννη... Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Καλά και επιτυχημένα βαψίματα! Σε ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε
|
|
|
Post by jvolume on May 11, 2018 12:46:22 GMT 2
Γιάννη πολύ ενδιαφέρον project πάνω σ'ενα ιστορικό αγωνιστικό. Χαίρομαι που θα φτιάξεις το νυχτερινό με την προβολιέρα, πιό ψαρωτικό. Οι πρώτες σου επεμβάσεις ελπιδοφόρες και ουσιαστικές. Υ.Γ. Επειδή δεν είναι η 1η σου φορά που καταπιάνεσαι με Bell, το θέμα με τα ελαστικά και το πλαστικό είχε προκύψει και τότε? Άλεξ το θέμα με τα ελαστικά υπάρχει σε όλα τα κιτ της Belkits. Στο πρώτο δεν ήξερα και την πάτησα. Στα επόμενα έριξα 2Κ για να είμαι σίγουρος.θα δείξει.
|
|
|
Post by jvolume on May 11, 2018 12:49:27 GMT 2
Γιάννη πολύ καλή πρόοδος. Η εξάτμιση απλά δεν συγκρίνεται. Μια και πήρες φόρα, ανέβασε και τα ολοκληρωμένα που μας χρωστάς. Thanks George. Κάνω οτι μπορώ. Για τα ολοκληρωμένα λίιιιιιιιιγη ακόμα υπομονή!!
|
|
|
Post by jvolume on May 11, 2018 12:54:45 GMT 2
|
|
|
Post by jvolume on May 11, 2018 13:16:45 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους 'Ενα απο τα θετικά αυτού του κιτ είναι και η περιορισμένη χρωματική γκάμα που απαιτεί στην κατασκευή του και έτσι δίνει στον μοντελιστή την άνεση να κινηθεί αρκετά γρήγορα. Πιο συγκεκριμένα, τα κομμάτια του κιτ είναι είτε άσπρα, είτε ασημί, είτε semi-gloss black. Οπότε ότι ήταν μαυρο βαφτηκε με αστάρι alclad και τέλος, ενώ τα υπόλοιπα ασταρώθηκαν με γκρι ασταρι alclad και στη συνέχεια βάφτηκαν με ασημι valejo και ασπρο zero paint τα αντιστοιχα κομμάτια. Το αμάξωμα ασταρώθηκε με γκρι αστάρι alclad και αφου ελέγχθηκαν τα σκριμπαρίσματα βρεθηκαν μια χαρά. Στη συνέχεια τρίφτηκε με χρησιμοποιημένο ντουκόχαρτο 2000 και πλύθηκε. Τέλος βάφτηκε με 4-5 χέρια λευκο zero paint. Επόμενο update χαλκομανίες. Καλό μεσημέρι Γιάννης
|
|
|
Post by konstantinf on May 11, 2018 18:42:57 GMT 2
Το γοργόν και χάριν έχει Γιάννη, χωρίς αυτό να εμποδίζει τη συστηματική και προσεκτική προσέγγιση. Όλα πολύ ωραία ως εδώ, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on May 12, 2018 14:31:28 GMT 2
Ωραία τα ψεκάσματά σου Γιάννη και το λευκό έστρωσε υπέροχα!! Περιμένω με αγωνία το επόμενο up!
|
|
|
Post by jvolume on May 18, 2018 13:41:38 GMT 2
Το γοργόν και χάριν έχει Γιάννη, χωρίς αυτό να εμποδίζει τη συστηματική και προσεκτική προσέγγιση. Όλα πολύ ωραία ως εδώ, καλή συνέχεια! Σε ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε. Κάποια πράγματα με τα χρόνια έχουν αυτοματοποιηθεί και το χέρι πάει μόνο του.
|
|
|
Post by jvolume on May 18, 2018 13:42:38 GMT 2
Ωραία τα ψεκάσματά σου Γιάννη και το λευκό έστρωσε υπέροχα!! Περιμένω με αγωνία το επόμενο up! Thanks Αλεξ. Πολύ δύσκολα zero paint χρώμα δε θα στρώσει καλα.
|
|
|
Post by jvolume on May 18, 2018 14:20:21 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Εφτασε και η αγαπημένη μου φάση κατασκευής του μοντέλου. Οι χαλκομανίες, που στα αγωνιστικά οχήματα είναι αυτές που κάνουν την διαφορά, τόσο τεχνικά στην κατασκευή του μοντέλου, όσο και όταν αυτό τελειώσει όπου "τραβάνε" το μάτι του παρατηρητή (εννοείται και στο πραγματικό αμάξι!). Προσωπικά έχω αγοράσει κιτ μόνο και μόνο γιατί έχει ωραίο livery. Αφήνω τα πολλά μπλα - μπλα και περνάω στο παρασύνθημα. Ποιό είναι αυτό? Cartograph! Αυτο και μόνο του αποτελεί μια μικρή εγγυηση ότι τουλάχιστον δε θα υπάρξουν παρατραγουδα στην τοποθέτηση των decals, σε οτι αφορά βέβαια το κομμάτι της χαλκομανίας και όχι του μοντελιστή. Αφού λοιπόν οργανώθηκα ξεκίνησα δοκιμαστικά να βάλω κανα δυό και τελικά δοκιμή στη δοκιμή σε 4 ώριτσες τελειώσα την τοποθέτηση. Οι χαλκομανίες μπήκαν στην κυριολεξία μόνες τους. Κάθονται πολύ σωστά πάνω στο αμάξωμα και ακολουθούν τις καμπύλες με ελάχιστη βοήθεια απο σεσουάρ. Βελτιωτικό έβαλα ελάχιστο(κυρίως στους μπροστινούς αεραγωγούς) και μάλιστα μου έκανε ζημιά μιας και ξέχασα να το σκουπίσω και έκαψε την χαλκομανία. Δύο τσαφ έκανα εγώ στην μπροστινή χαλκομανία στο καπώ καθώς βιάστηκα να την τοποθετήσω και επειδη κολλάγε υπερβολικά εύκολα αναγκάστηκα να την σηκώσω κανα δυο φορες με αποτέλεσμα να σκιστει. Θα διορθωθει με πινελάκι και όλα καλά. Τσαφ έκανε και η cartogrpah καθώς το λευκό της στα νούμερα αγώνα ειναι διάφανο και χτυπάει ασχημα. Το παρεβλεπω και συνεχίζω. Απολαυστική και απροβληματιστη διαδικασία η μεταμόρφωση του λευκου μάντα σε αγωνιστικό και μάλιστα με ένα πολύ εντυπωσιακό, για τα δικά μου μάτια , αποτέλεσμα. επόμενο στάδιο : βερνίκωμα!! καλό απόγευμα Γιάννης
|
|
|
Post by gtziaf on May 18, 2018 16:20:42 GMT 2
Πολύ όμορφο είναι Γιάννη. Μπράβο
|
|
|
Post by alex78 on May 19, 2018 16:36:11 GMT 2
Τελικά η Cartograf δεν έχει μόνο το όνομα αλλά και την χάρη, υπέροχη δουλειά Γιάννη καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on Jul 8, 2018 20:59:28 GMT 2
Καλησπέρα Γιάννη,
εξαιρετική δουλειά στις χαλκομανίες σε ένα πολύ όμορφο αγωνιστικό το έχω βάλει και εγώ στο μάτι να το τσιμπήσω κάποια στιγμή
Καλά τελειώματα
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 9, 2018 12:42:41 GMT 2
Κάπου μου διέφυγε αυτό Γιάννη... Ωστόσο η ποιότητα της δουλειάς στις χαλκομανίες αποδεικνύει ότι όντως αυτό είναι το αγαπημένο σου στάδιο της κατασκευής! Μπράβο και περιμένω να την δω από κοντά τον Οκτώβρη...
|
|
|
Post by jvolume on Nov 18, 2018 8:32:28 GMT 2
Πολύ όμορφο είναι Γιάννη. Μπράβο thanks George
|
|
|
Post by jvolume on Nov 18, 2018 8:33:44 GMT 2
Τελικά η Cartograf δεν έχει μόνο το όνομα αλλά και την χάρη, υπέροχη δουλειά Γιάννη καλή συνέχεια! Σε ευχαριστώ 'Αλεξ.Ισχύει για την Cartograph αλλά εδώ το λευκό της με απογοήτευσε.
|
|