|
Post by ilias78 on Apr 18, 2018 14:43:04 GMT 2
Υπαρχει καποιος τροπος, χαλκομανια η οποια τοποθετηθηκε λαθος, να ξεκολλησει για να επανατοποθετηθει σωστα?
|
|
|
Post by alex78 on Apr 18, 2018 15:31:58 GMT 2
Ηλία αναλόγως την περίπτωση. - Είναι ''φρέσκια'' η τοποθέτηση ή πολυκαιρισμένη? - Καλύπτει μικρή ή μεγάλη επιφάνεια? - Εχεις βάλει βελτιωτικό απο πάνω? - Έχεις ψεκάσει βερνίκι απο πάνω? Kατα καιρούς έχω διαβάσει και ακούσει, (χωρίς να έχω εφαρμόσει προσωπικά κάτι απο αυτά), τα εξής: - Με τοποθέτηση ταινίας μασκαρίσματος στο σημείο και αφαίρεσης αυτής. - Με μείγμα χλιαρού νερού και οινοπνεύματος και τρίψιμο με μπατονέτα. - Με ελαφρύ τρίψιμο ντουκόχαρτου κατα προτίμηση βρεγμένου. - Με τοποθέτηση βελτιωτικού με σκοπό να ''ζωντανέψει'' η χαλκομανία ώστε να μπορέσει να επανατοποθετηθεί. Όπως και να έχει είναι μια διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή. Σε κάθε περίπτωση θα βοηθούσε μια φωτό για να κατανοήσουμε καλύτερα το πρόβλημα, αλλά και την βοήθεια των πιό έμπειρων συναδέλφων.
|
|
|
Post by ilias78 on Apr 18, 2018 16:08:57 GMT 2
Εχτες το βραδυ την εβαλα. Εχει γινει χρηση μονο του mr mark softer. Ειναι καπως μεγαλη η χαλκομανια. Θα προσπαθησω να βαλω φωτο
|
|
|
Post by alex78 on Apr 18, 2018 16:49:33 GMT 2
Ωραία, καλό αυτό που είναι πρόσφατη. Οπότε θεωρώ ως λύση... - Με τοποθέτηση βελτιωτικού με σκοπό να ''ζωντανέψει'' η χαλκομανία ώστε να μπορέσει να επανατοποθετηθεί. Προσπάθησε να βάλεις ελεγχόμενα, χωρίς να το ''πνίξεις'' στα ζουμιά, λίγο βελτιωτικό σε διάφορα σημεία πάνω στην χαλκομανία. Θέλει ελάχιστη ποσότητα και απαλές κινήσεις ίσα που να ακουμπάς το πινελάκι πάνω στα decals, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να το ''ποτίσεις'' και να διαλυθεί. Έλεγχε τακτικά την κατάσταση με μια μπατονέτα για να δείς αν αυτή (χαλκομανία) μετακινείται και αν απαιτείται επανέλαβε την διαδικασία. Λογικά θα δουλέψει.... Τέλος, είσαι σίγουρος ότι δεν μιλάμε για κάτι αμελητέο που να αξίζει τέτοιο ρίσκο....?
|
|
|
Post by ilias78 on Apr 18, 2018 18:09:54 GMT 2
Η αληθεια ειναι πως το φοβαμαι λιγο μην το ξαταστρεψω. Γιατι μετα...... Δεν ξερω, ισως το αφησω. Αφου κιολας δεν υπαρχει αξιοπιστη λυση. Σε ευχαριστω για το χρονο σου
|
|
|
Post by alex78 on Apr 18, 2018 18:23:46 GMT 2
Ok Ηλία, όπως νομίζεις καλύτερα φίλε μου. Ανέβασε πάντως το κατασκευαστικό κάποια στιγμή στα wip's, θα βοηθηθείς όσο δεν φαντάζεσαι...
|
|