|
Post by LUNATIC on Mar 24, 2018 16:04:43 GMT 2
Παίδες έχω μια απορία. Ένα διαφανές κομμάτι από ένα diecast είχε κολλημένο ένα καλώδιο πάνω. Το αφαίρεσα και έκατσα και έτριψα μέχρι το microfine της 3M. Εννοείτε ότι είναι ματ. Αλλά τώρα έχω την απορία. Τι κάνω από εδώ και πέρα? Πως μπορω να το κάνω άξιο επανατοποθέτησης? Σκέφτηκα ένα λουστρακι. Αλλά ποιο? Έχω το Aqua class αλλά θεωρώ ότι απλά γυαλίζει τα ήδη υγείη κομμάτια. Για μιλάτε να δούμε τι θα κάνω?
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 24, 2018 16:26:33 GMT 2
Πλένεις καλά με οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα (το πλύσιμο για να φύγουν οι σκόνες από την 3Μ και η οδοντόκρεμα λειτουργεί σαν το πρώτο γυαλιστικό). Μετά αλοιφές και κερί σαν να γυαλίζεις fairing. Το κερί άστο να δράσει 4-5 λεπτά και το σκουπίζεις μετά. Υπάρχει αναλυτικό σχετικό θέμα στα Tips.
|
|
|
Post by LUNATIC on Mar 24, 2018 16:47:23 GMT 2
Ωραία.Δοκιμαζω και ενημερώνω.Thank you καργα.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 25, 2018 8:56:55 GMT 2
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και micromesh μετά την οδοντόβουρτσα και πριν τις αλοιφές...
|
|
|
Post by LUNATIC on Mar 28, 2018 22:17:50 GMT 2
Παίδες το πείραμα τελείωσε και μοιράζομαι εντυπώσεις. Αυτό που έκανα είναι να τρίψω στεγνά το πλαστικό με σφουγγαράκι 6000 της 3Μ. Η αλήθεια είναι οτι ήταν πανάκριβο σφουγγάρι αλλά χρησιμοποίησα αυτό παρά να χαλάσω τα micro. Ετριβα μέχρι που δεν έβλεπα πια βελτίωση. Μετά χρησιμοποίησα τα αξεσουάρ γυαλίσματος σε αργή ταχυτητα. Και την κρέμα (fine 3M που χρησιμοποιώ για βασικό γυάλισμα. Το αποτέλεσμα μπορω να πω οτι είναι κανοποιητικότατο. Άξιζε την βαβούρα και την δουλειά του.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 29, 2018 7:24:44 GMT 2
Πολύ καλό αποτέλεσμα!
|
|
|
Post by Diecast917k on Mar 31, 2018 14:37:02 GMT 2
Εγώ φοβάμαι να ακουμπησω τα διαφανή μέρη και εσείς κάνετε τέτοιες δουλειές?? Η όλη αυτή διαδικασία μπορεί να γίνει και σε βερνικι? Τα αξεσουάρ γυαλισματος για το dremel υπάρχουν κάπου Ελλάδα ή μόνο από εξωτερικό? Έχετε κάποιο λινκ? Πολλές ερωτήσεις συγγνώμη! Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by LUNATIC on Apr 1, 2018 14:09:30 GMT 2
Φίλε 917k... Για αρχή να ξέρεις ότι το κομμάτι που έτριψα είναι από diecast minichamps. Δηλαδή με μια μερική ελαστικότητα,χοντρό πάχος και μεγάλη αντοχή. Αυτήν την πίεση δεν θα την έκανα σε Τamiya κομμάτι. Το βερνίκι το σκέφτηκα πρώτο. Αλλά αμα υπάρχει ατέλεια δεν την καλύπτει. Εγώ λέω τρελή υπομονή και πολύ προσοχή. Προσπάθησα να βγάλω αντίγραφο κενού αλλά θέλει περισσότερη δουλειά. Τα αξεσουάρ του Dremel θα τα βρεις στο τρίγωνο. Και δεν χρειαζετε να είναι “Dremel”. Και μην κόλλας... κάνε ερωτήσεις. Και εμείς έτσι μάθαμε.
|
|
|
Post by Diecast917k on Apr 2, 2018 0:41:48 GMT 2
Να στε καλα ευχαριστω πολυ! Αυτα τα ανταλλακτικα γυαλισματος πως τα ζηταμε?? γιατι δεν τα εχω δει σε κανενα απο τα μαγαζια. Σας ευχαριστω και παλι σιγουρα καποια απο αυτες τις μερες θα παρω μια κρεμουλα της 3μ!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 2, 2018 6:15:45 GMT 2
Πάρα πολύ καλό το αποτέλεσμα!
Αν και πάντα τα διαφανή κομμάτια είναι ιδιαίτερα αγχωτικά σαν εργασία...
|
|
|
Post by LUNATIC on Apr 2, 2018 13:31:25 GMT 2
Φίλε 917k την αλοιφή αυτή την έχω για ΓΕΝΙΚΗ χρήση γυαλίσματος από το αμάξι μου έως και το μοντέλο μου. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Είναι πολύ ποσότητα μεν αλλά ακριβή δε. Στην θέση σου θα έπαιρνα ένα σετ αλοιφές Tamiya. Ποιο μεγάλο εύρος χρήσης στον μοντελισμο. Τα υαλιστικα του ταχυτροχου τα αγόρασα από την έκθεση μοντελισμού. Υπέθεσα ότι θα είχε το τρίγωνο.
|
|
|
Post by Diecast917k on Apr 2, 2018 16:20:54 GMT 2
Ωραία θα τα κοιτάξω όλα ευχαριστώ για τις συμβουλές!
|
|