|
Post by Κωστας on Feb 26, 2018 23:26:14 GMT 2
Καλησπέρα στο forum! Ξεκίνησα πρόσφατα το πρώτο μου κιτ αυτοκινήτου (Revel VW Cabriolet 1/24) Δοκιμάζοντας τα δυο παραπάνω προιόντα, ευτυχώς όχι στο μοντέλο μου, καθώς δεν τα εχω ξαναχρησιμοποιήσει, το αποτέλεσμα ηταν πραγματικά τρομακτικό: Για αστάρωμα χρησιμοποίησα το Mr Surfacer 1000 σε spray, και τα σμάλτα περάστηκαν με αερογράφο, αραιωμένα 1:1 με το διαλυτικό της Humbrol. Τόσο το αστάρι, οσο και η μπογιά στεγνωσαν για πανω απο 48 ωρες. Τι έκανα λαθος; Υπαρχει πρόβλημα ασυμβατότητας με Humbrol & B-513; Ευχαριστω, Κώστας
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 27, 2018 17:15:30 GMT 2
Κώστα, καλωσόρισες στην παρέα μας. Σωστά κατάλαβες, υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας να ρίξεις ένα χρώμα τύπου lacquer πάνω από σμάλτο. Στα βαψίματα σου να έχεις υπόψη σου τον ακόλουθο πίνακα : Γενικά το 513 το ψεκάζουμε πάνω από χρώματα όπως τα Zero paints, τα gravity, lacquer χρώματα σε σπρέι (π.χ. tamiya) ή ακρυλικά (gunze - tamiya) που όμως έχουν αραιωθεί με lacquer thinner. Το μόνο βερνίκι που είναι ανεξάρτητο της βάσης είναι το 2Κ (2 συστατικών). ΥΓ. Υπάρχει πιθανότητα να παραβιάσεις τον κανόνα του πίνακα και να μην συμβεί τίποτα. Ή να συμβεί μετά από πολύ καιρό. Ιδίως αν ψεκαστεί π.χ. το 513, που χρησιμοποίησες, με τον αερογράφο σε πολύ απαλά χέρια. Αλλά είναι καθαρά θέμα τύχης και πότε θα ενεργοποιηθεί η αντίδραση των χημικών συστατικών (βλ. χρώματα). Ελπίζω να βοήθησα. Καλή επιτυχία και καλά μοντελάρισματα. Θα βοηθούσε να ανοίξεις ένα θέμα με την κατασκευή, για να μπορούμε να συνδράμουμε όλοι καλύτερα.
|
|
|
Post by Κωστας on Feb 27, 2018 21:42:40 GMT 2
Γιώργο, σε ευχαριστώ για το πραγματικά διαφωτιστικό post. Μολις ξεκλέψω λίγο χρόνο για φωτογραφιες, θα ξεκινήσω και thread για την κατασκευή.
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Feb 27, 2018 21:55:44 GMT 2
Καλησπέρα παίδες!
Humbrol ENAMEL + B513 = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Το έχω δει το έργο (δυστυχώς)... Σμάλτα που αποδεδειγμένα σε κατασκευές μου έχουν αντέξει το Β513, είναι αυτά της TESTORS (στο γυάλινο βαζάκι). Ο οδηγός του Γιώργου είναι εξαιρετικός, και βοηθάει σε κάθε περίπτωση.
Καλές κατασκευές!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 10, 2018 18:49:21 GMT 2
Καλησπέρα, Σκέφτομαι σε περίπτωση που ξεμείνω κάποια στιγμή από 2Κ, σε περίπτωση ανάγκης, να χρησιμοποιήσω το B513 ή το Β522 (το αντίστοιχο UV Cut). Σίγουρα είτε πάνω από ZP είτε από GC. Φυσικά, δεν έχω πρόσβαση σε αυτά απευθείας, αλλά έχω το παρακάτω που έβγαλαν και σε μπουκαλάκι των 18 ml. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς σας; 1) Λογικά θέλει αραίωμα με leveling thinner? Έχει κανείς ιδέα την αναλογία? 2) Αντέχει το wet sanding για orange peeling με micromesh? 4000 και πάνω? Ευχαριστώ πολύ.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 10, 2018 23:23:46 GMT 2
Η σειρά GX Φάνη, δεν έχει καμία σχέση με το 513 ως σύσταση. Είναι πολύ καλά προϊόντα, αλλά δεν φτάνουν τη απόδοση του 513. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλουν αρκετό αραίωμα αλλά αυτό εξαρτάται και από τον αερογράφο. Π.χ. στον eclipse χρειάζονται περισσότερη αραίωση, σε σχέση με το spray gun της tamiya, που επίσης χρησιμοποιώ. Για το γυάλισμα, απλα θέλει περισσοτερη προσοχή, γιατί προφανώς δεν γίνονται πέτρα σαν το 2Κ. Ελπίζω να βοήθησα
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 11, 2018 1:06:23 GMT 2
Η σειρά GX Φάνη, δεν έχει καμία σχέση με το 513 ως σύσταση. Είναι πολύ καλά προϊόντα, αλλά δεν φτάνουν τη απόδοση του 513. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλουν αρκετό αραίωμα αλλά αυτό εξαρτάται και από τον αερογράφο. Π.χ. στον eclipse χρειάζονται περισσότερη αραίωση, σε σχέση με το spray gun της tamiya, που επίσης χρησιμοποιώ. Για το γυάλισμα, απλα θέλει περισσοτερη προσοχή, γιατί προφανώς δεν γίνονται πέτρα σαν το 2Κ. Ελπίζω να βοήθησα Ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Θα κάνω σίγουρα κάποια test αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω! Με την ευκαιρία, πολλά περαστικά στον μικρό. Ελπίζω να πηγαίνει καλύτερα, να ηρεμήσετε. Εγώ σε λίγο αναχωρώ για το αεροδρόμιο. Θα παρακολουθώ από την Ιταλία την πρόοδο σας στο LeMan Group Build!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 11, 2018 16:26:37 GMT 2
Καλό ταξίδι Φάνη και καλή επιτυχία. Όλα καλά με τον μικρό, ευχαριστώ. Περιμένουμε εντυπώσεις από τα 2-3 χρωματάκια gravity που προμηθεύτηκες.
|
|