|
Post by pkout on Jan 10, 2018 21:24:18 GMT 2
Χρωματική επιλογή και υλοποίηση είναι υποδειγματική
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Feb 18, 2018 13:19:56 GMT 2
Χρωματική επιλογή και υλοποίηση είναι υποδειγματική Σ' ευχαριστώ πολύ Παύλο!!!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 28, 2019 19:55:03 GMT 2
Καλησπέρα σας! Μετά από αρκετό καιρό ξανά στον πάγκο! Οι εργασίες στη μεγαλοκοπέλα συνεχίζονται ευκαιριακά με νέα δεδομένα. Αποφάσισα να την πειράξω λίγο παραπάνω, και να μη γίνει κατασκευή σχεδόν από το κουτί. Η έρευνα σε φωτογραφίες αναφοράς έβγαζαν διαρκώς νέες ιδέες για τη βελτίωση της κατασκευής. Καταρχήν ετοίμασα μία δεύτερη φορεσιά, και θα πειραματιστώ με μαύρη απόχρωση, ή σκούρο γκρι μεταλλικό. Η τελική επιλογή της φορεσιάς θα είναι δύσκολη υπόθεση... Για την ιστορία, η δεύτερη φορεσιά προέκυψε από reset του κιτ της ίδιας εταιρίας, συγκεκριμένα της έκδοσης F2 με το φαίριγκ. Οι χαλκομανίες της εταιρίας ήταν ότι χειρότερο έχω δει στη μοντελιστική μου πορεία. Εκτός της ΑΘΛΙΑΣ ποιότητας, είχαν μεγάλη διαφάνεια. Έτσι μετά την εφαρμογή τους στο (κόκκινο) βαμμένο μοντέλο, πήραν μία υπέροχη ροζ απόχρωση... Οι προσεκτικές δοκιμές συναρμογής είχαν σαν αποτέλεσμα την ανάγκη ελάχιστης ποσότητας στόκου στις ενώσεις των "μισών" κομματιών του ρεζερβουάρ, και του μπροστινού φτερού. Στο κάλυμα της ουράς, χάραξα τον αρμό που έχει το ντουλαπάκι, και εξαφάνισα τον ανάγλυφο αρμό που λανθασμένα έδινε η TAMIYA. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με την ανάσταση των χαλκομανιών... Πέρασα τις χαλκομανίες με τρία χέρια Decal Film της Microscale, και επανήλθαν σε μεγάλο βαθμό. Η εικόνα τους εξακολουθεί να είναι άθλια, αλλά είναι απείρως καλύτερη σε σχέση με πριν. Δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθούν κατά την τοποθέτηση, αλλά έχω ζήσει πιο άγριες καταστάσεις, οπότε είμαι αισιόδοξος! Στις δισκόπλακες, αφαίρεσα τους αντιαισθητικούς ομόκεντρους κύκλους στις επιφάνειες τριβής, και έτριψα την επιφάνειά τους για να αποκτήσουν μικρότερο πάχος. Επίσης άνοιξα τις τρύπες με τον ταχυτροχό, πολύ προσοχή και υπομονή. Οι αναρτήσεις παρέμειναν οι εργοστασιακές, ουσιαστικά βελτιωμένες στην εμφάνιση. Αφαίρεσα τα πλαστικά συμπαγή κομμάτια ελατηρίων-αμορτισέρ, τα ανακατασκεύασα με "σπιτικά" μεταλλικά ελατήρια (περιέλιξη ψιλού σύρματος), και για τα σώματα των αμορτισέρ (στελέχη/έμβολα/ελαστικά τέρματα) χρησιμοποίησα κομμάτια κυλινδρικού πλαστικού της Evergreen.
Ο πίνακας οργάνων απέκτησε κρύσταλλα από κατάλληλα κομμένη διαφάνεια Α4, δείκτες από ΖΤΠ, και κομμάτια πλαστικού περασμένα από το Punch And Die. Βάθυνα τα όργανα με τον ταχυτροχό, και πρόσθεσα πλαστικές τάπες, όπου επάνω θα καθίσουν οι χαλκομανίες και οι δείκτες. Τέλος, σκάλισα την αλυσίδα με καρφίτσα, scriber, και ταχυτροχό, για να αποκτήσει πιο αληθοφανή εικόνα. Επίσης ο προφυλακτήρας της αλυσίδας βελτιώθηκε λίγο με τον ταχυτροχό στο τελειωμά του. Είχε αντιαισθητικά συμπαγή μορφή. Η συνέχεια ελπίζω σύντομα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 28, 2019 20:59:48 GMT 2
Ωραία, καθαρή και συστηματική δουλειά Αποστόλη. Μπράβο και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 28, 2019 23:21:46 GMT 2
Πολύ όμορφη δουλειά, ειδικά τα αμορτισέρ μού άρεσαν πολύ! Για τις χαλκομανίες (τουλάχιστον τις διακοσμητικές, γιατί στα λογότυπα δεν το βλέπω εύκολο...) μήπως θα ήταν καλύτερο να τις σκανάρεις και να τις εκτυπώσεις σε φύλλο χαλκομανίας, αντί να κάθεσαι να παιδεύεσαι; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 29, 2019 9:56:33 GMT 2
Ωραίος Απόστολε! Ζηλεύω τη δουλειά σου στις αλυσίδες, πραγματικά. Το ξέρω ότι προτιμάς το πλαστικό, αλλά ίσως τα αμορτισέρ με αλουμινένια ροντς, να έδειχναν ακόμη καλύτερα. ΥΓ. Οι δείχτες για το κοντέρ, φουλ ψαρωτικοί
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Sept 29, 2019 14:16:14 GMT 2
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 29, 2019 19:02:27 GMT 2
Ωραία, καθαρή και συστηματική δουλειά Αποστόλη. Μπράβο και καλή συνέχεια! Σ' ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Πολύ όμορφη δουλειά, ειδικά τα αμορτισέρ μού άρεσαν πολύ! Για τις χαλκομανίες (τουλάχιστον τις διακοσμητικές, γιατί στα λογότυπα δεν το βλέπω εύκολο...) μήπως θα ήταν καλύτερο να τις σκανάρεις και να τις εκτυπώσεις σε φύλλο χαλκομανίας, αντί να κάθεσαι να παιδεύεσαι; Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ για το σχολιασμό σου Νεκτάριε! Η λύση που προτείνεις για τις χαλκομανίες είναι η καλύτερη, αλλά δε βοηθάει ο εξοπλισμός που διαθέτω, επιπλέον δεν κατέχω τη διαδικασία. Έχοντας μία σίγουρη/έτοιμη φορεσιά (την κόκκινη), δε με αγχώνει τόσο πολύ το αποτέλεσμα της προσπάθειας στη δεύτερη. Ωραίος Απόστολε! Ζηλεύω τη δουλειά σου στις αλυσίδες, πραγματικά. Το ξέρω ότι προτιμάς το πλαστικό, αλλά ίσως τα αμορτισέρ με αλουμινένια ροντς, να έδειχναν ακόμη καλύτερα. ΥΓ. Οι δείχτες για το κοντέρ, φουλ ψαρωτικοί Η γνώμη σου Γιώργο έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα, και δείχνει ότι είμαι στο σωστό δρόμο... Όντως προτιμώ το πλαστικό υλικό, το έχω μάθει αρκετά και το δουλεύω πιο άνετα. Με το μέταλλο δεν έχω ασχοληθεί πολύ, και θα είναι ίσως μία καλή ευκαιρία να ασχοληθώ για να έχω καλύτερα αποτελέσματα. Οι βελόνες δείχνουν κάπως, αλλά είναι πολύ εύκολο να φτιαχτούν. Βασικό εργαλείο το Punch And Die για την κυκλική βάση της βελόνας, ΖΤΠ για τη βελόνα, προσεκτικό-κεντραρισμένο κόλλημα (βάσης-βελόνας)σε δύο στάδια με υγρή κόλλα, και δοκιμή πάνω στη χαλκομανία του οργάνου για να φύγουν με το ξυραφάκι τα περισσεύματα της βελόνας.Οπως παντα πολυ όμορφες οι επεμβάσεις σου φιλε μου και χαίρομαι που τελικά αποφάσισες να την πειράξεις λιγο παραπάνω.. Σου βάζω λοιπόν ενα ελαφρώς πειραγμένο CB να παίρνεις ιδέες. χαχα! Καλη συνεχεια.
Κομνηνέ είσαι τρομοκράτης με τις φωτό που ανεβάζεις!!! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι εργασίες φίλε, και ευχαριστώ για το σχολιασμό σου!
|
|