|
Post by gtziaf on Jan 5, 2018 18:13:35 GMT 2
Κωνσταντίνε, εξακολουθεί να είναι πολύ ποιοτική δουλειά στα μηχανικά μέρη. Μου άρεσε η λεπτομέρεια στην 3η φώτο. Το μπορντό, κι εμένα δεν με ενθουσίασε αλλά με κάλυψε η απάντηση σου, στον Νεκ. Όπως και να έχει, πέρα από καλύτερο γυάλισμα, στο αμάξωμα θέλει σίγουρα κι άλλα 1-2 χέρια βερνίκι. Έχε το υπόψη σου, όταν φτάσει η ώρα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 5, 2018 19:12:57 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τα καλά λόγια και τις συμβουλές. Το μπορντό το έχω ξαναδοκιμάσει πάνω στη Norton και το αποτέλεσμα ήταν αισθητικά πολύ ωραίο. Σίγουρα το γυάλισμα θα είναι ουσιαστικότερο στα εξωτερικά μέρη, καί πιθανότατα θα πέσει και βερνίκι. Νομίζω ότι η διαδικασία θ' αρχίσει από βδομάδα για να στεγνώσουν καλά τα κομμάτια όσο θα ασχολούμαι με τους τροχούς και τα καθίσματα.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 6, 2018 10:46:43 GMT 2
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 6, 2018 19:50:17 GMT 2
Χρόνια πολλά Κωνσταντίνε!!!
Η υπέροχη κατασκευή σου προχωράει, και γίνεται όλο και πιο όμορφη!!! Ανυπομονώ να τη δω ολοκληρωμένη.
Στο λογότυπο της Mercedes (στο ψυγείο), τί χρώμα είναι το μπλέ (σμάλτο, ακρυλικό); Σε ρωτάω γιατί μπορείς να καθαρίσεις τα γράμματα από το χρώμα εύκολα.
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 7, 2018 8:33:19 GMT 2
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τις ευχές Απόστολε! Τι λογότυπο βάφτηκε με σμάλτο μπλέ πάνω σε ασημένια ακρυλική βάση. Το πρόβλημα είναι ότι το βάθος των ανάγλυφων γραμμάτων και των δαφνόφυλλων είναι ελάχιστο, οπότε κινδυνεύει να ξεβαβφτεί και το φόντο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα με πέρασμα με ελαφρά εμποτισμένο χαρτί κουζίνας. Θα δοκιμάσω και με οδοντογλυφίδα μουσκεμένη σε διαλυτικό...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 7, 2018 11:46:34 GMT 2
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τις ευχές Απόστολε! Τι λογότυπο βάφτηκε με σμάλτο μπλέ πάνω σε ασημένια ακρυλική βάση. Το πρόβλημα είναι ότι το βάθος των ανάγλυφων γραμμάτων και των δαφνόφυλλων είναι ελάχιστο, οπότε κινδυνεύει να ξεβαβφτεί και το φόντο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα με πέρασμα με ελαφρά εμποτισμένο χαρτί κουζίνας. Θα δοκιμάσω και με οδοντογλυφίδα μουσκεμένη σε διαλυτικό... Καλημέρα Κωνσταντίνε! Η οδοντογλυφίδα είναι ίσως το πιο κατάλληλο εργαλείο για την περίπτωση. Με τον κόφτη, κόψε την οδοντογλυφίδα ώστε να γίνει επίπεδη η επιφάνεια της. Βρέξε με white spirit την οδοντογλυφίδα, και σάρωσε το ανάγλυφο με απαλές κινήσεις. Περιοδικά καθάρισε την επιφάνεια της οδοντογλυφίδας από το χρώμα. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπατονέτα για τα αυτιά. Βρέχεις τη μπατονέτα, και μετά τη στίβεις περιστρέφοντας την πλέξη, ώστε να γίνει όσο γίνεται πιο σφικτή. Σκουπίζεις απαλά την επιφάνεια, και εάν χρειαστεί επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Καλή επιτυχία!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 7, 2018 13:15:48 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και την υποστήριξη Απόστολε!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 9, 2018 17:49:49 GMT 2
Το μοτέρ είναι κουκλί Κωνσταντίνε. Πολύ καθαρή δουλειά και πειστικά λεπτομερής. Εγώ θα ασχολούμουν περαιτέρω με την περιποίηση του σήματος πάνω από το ψυγείο (το όρθιο). Θέλει λίγο καθάρισμα ακόμη, αν μπορείς να το λεπτύνεις κιόλας λίγο, ακόμη καλύτερα. Μετά, αυτά τα μεταλλικά κομμάτια μπορούν να γυαλιστούν κανονικά σαν το αμάξωμα, για να μην είναι άγρια ή υφής τους. Αν έχεις ταχυτροχό ξεκινάς με ένα βουρτσάκι. Αλλιώς, πας απευθείας σε κάποιο micromesh και μια αλοιφή. Θα δείξει αμέσως καλύτερα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 9, 2018 21:02:43 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Καλή παρατήρηση, στα υπ' όψιν για το τελειωτικό φινίρισμα. Ούτως ή άλλως έχει αφαιρεθεί προς το παρόν για λόγους προστασίας...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 10, 2018 15:21:32 GMT 2
Εξαιρετικό το αποτέλεσμα στον κινητήρα! Πραγματικά άξιζε τον κόπο και τον χρόνο που αφιέρωσες! Έχω μόνο μια απορία: Όταν λες οτι "μπαίνουμε στα δύσκολα", εννοείς οτι όλα αυτά που έφτιαξες μέχρι τώρα ήταν τα... "εύκολα"; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 10, 2018 18:20:10 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε! Για μένα τα δύσκολα είναι το φινίρισμα. Εξακολουθώ να έχω ένα είδος τρακ... Τέλος πάντων, θα δείξει. Προς το παρόν ξεκίνησα τα dry fit της καρότσας - και δεν βλέπω να έχει update αυτήν την εβδομάδα...
|
|
|
Post by pkout on Jan 10, 2018 21:03:37 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 11, 2018 12:17:01 GMT 2
Να 'σαι καλά Παυλο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 11, 2018 22:49:59 GMT 2
Πολυ ομορφη δουλεια φιλε!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 12, 2018 16:41:39 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κομνηνέ, η γνώμη σου μετράει!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 13, 2018 21:15:58 GMT 2
Κωνσταντίνε πολύ επιμελής δουλειά!
Το μοντέλο είναι κόσμημα φίλε!
Καλή συνέχεια
|
|