|
Post by ayrtonsenna on Sept 25, 2017 11:48:37 GMT 2
Παιδιά καλησπέρα,
πως μπορώ να ξεβάψω ένα μοντέλο που βάφτηκε με tamiya spray? Θα βγει και το primer(θα το ήθελα)?
|
|
|
Post by alex78 on Sept 25, 2017 12:33:15 GMT 2
Παιδιά καλησπέρα, πως μπορώ να ξεβάψω ένα μοντέλο που βάφτηκε με tamiya spray? Θα βγει και το primer(θα το ήθελα)?
Καλησπέρα και καλως ήρθες στην παρέα φίλε, (αν θές το όνομά σου...?)!
Με καθαριστικό φούρνων, αξιόπιστα και δοκιμασμένα είναι τα δύο παρακάτω που βρίσκονται πανεύκολα σε όλα τα Super Market.
Κατόπιν πολλών δοκιμών κατέληξα ότι το δεύτερο είναι πιο αποτελεσματικό.
Τοποθετείς μέσα σε μια σακούλα νάυλον το μοντέλο, ψεκάζεις γενναία το καθαριστικό απευθείας στο πλαστικό, κλείνεις αεροστεγώς τη σακούλα και το αφήνεις για μιά νύχτα. Καλό είναι να το έχεις σε εξωτερικό χώρο λόγω των αναθυμιάσεων. Το πρωί φορώντας γάντια ανοίγεις, τσεκάρεις και αν υπάρχουν ακόμη υπολείμματα χρώματος με μιά παλιά οδοντόβουρτσα κάτω από χλιαρό νερό επιμένεις στα σημεία αυτά. Αν δεν βγαίνουν εύκολα, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Συνήθως με την 1η απόπειρα έχεις ξεμπερδέψει.
Υπάρχει και η εναλλακτική να ξεβάψεις με lacquer thinner, προσωπικά δύο φορές που το επιχείρησα πήρα το μοντέλο στα χέρια και το ψιλοφοβάμαι λόγω ότι είναι πολύ ισχυρό διαλυτικό και αν είσαι λίγο απρόσεκτος την πατάς για πλάκα.
Καλή επιτυχία λοιπόν και ελπίζω λίγο να βοήθησα, περιμένουμε να μας ενημερώσεις με τα αποτελέσματα του όλου εγχειρήματος, αλλά και για όλο το project που έχεις στον πάγκο σου!
Αλέξης
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Sept 25, 2017 12:36:20 GMT 2
Καλημερα εγω εχω χρησιμοποιησει το remover της gunze ειναι πολυ καλο και δεν επιτιθεται στο πλαστικο www.bnamodelworld.com/gsi-creos-gsi-t114-mr-paint-remover-40mlΤωρα, θα υπαρχουν σιγουρα και αλλα υλικα στην αγορα, αν βγεις στην γυρα στα διαφορα μαγαζια που πουλανε χρωματα κατι θα βρεις, ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ!!!!!! ΘΑ ΣΤΑ ΛΙΩΣΕΙ ΟΛΑ!!!!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Sept 25, 2017 12:38:49 GMT 2
Βρε Αλεξ το καθαριστικο φουρνου βγαζει και τις λακες??
εισαι σιγουρος? Αυτο δεν το ηξερα!!!!!
|
|
|
Post by alex78 on Sept 25, 2017 13:01:30 GMT 2
Βρε Αλεξ το καθαριστικο φουρνου βγαζει και τις λακες?? εισαι σιγουρος? Αυτο δεν το ηξερα!!!!! Τέσσερις/πέντε φορές που το επιχείρησα την δουλειά του την έκανε Παναγιώτη, σίγουρα είναι πιο ήπιο σε σχέση με τα remover αλλά αποδίδει...
|
|
|
Post by ayrtonsenna on Sept 25, 2017 13:39:08 GMT 2
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Με ΑΖΑΧ θα βγει χρώμα και αστάρι? Η καλύτερα καθαριστικά φούρνου? Θέλω να φύγει και το αστάρι! Τα έκανα λίγο μπάχαλο.Πέρασα μια στρώση mr hobby grey και έκατσε τέλεια.Μετά πέρασα μία στρώση λευκό αλλά το κούναγα και δεν άκουγα μπίλια(οπότε ο πανέξυπνος νόμισα ότι αυτό δεν έχει μπίλια) και βγήκε σαν άμμος(χαχαχα).Σε κάποια σημεία έσπασε το αστάρι αλλά πάλι ο πανέξυπνος λέω θα διορθωθεί με το χρώμα.Μετά ακολούθησε βαφή με σπρέι Tamiya όπου ναι μεν το έβαψα σωστά αλλά έκτασε προφανώς πάνω σε μπιμπίκια και σε σπασμένο αστάρι οπότε έγινε χάλια.κατάλαβα τα λάθη μου και τώρα θέλω να το ξεβάψω και να το ξαναβάψω απτην αρχή.Είμαι new entry στο hobby και ακόμα μαθαίνω.Sorry
Γιώργος
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Sept 25, 2017 13:54:37 GMT 2
παιδια για τα ταμιγιοσπρει τα χουμε πει. ισοπροπυλικη αλκοολη και ξεμπερδεύεις. και βερνίκι 2κ βγάζει. καλό το φορνετ αλλά με την ΙΠΑ θα ξεμπερδεψεις πιο γρηγορα.
|
|
|
Post by alex78 on Sept 25, 2017 19:00:05 GMT 2
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Με ΑΖΑΧ θα βγει χρώμα και αστάρι? Η καλύτερα καθαριστικά φούρνου? Θέλω να φύγει και το αστάρι! Τα έκανα λίγο μπάχαλο.Πέρασα μια στρώση mr hobby grey και έκατσε τέλεια.Μετά πέρασα μία στρώση λευκό αλλά το κούναγα και δεν άκουγα μπίλια(οπότε ο πανέξυπνος νόμισα ότι αυτό δεν έχει μπίλια) και βγήκε σαν άμμος(χαχαχα).Σε κάποια σημεία έσπασε το αστάρι αλλά πάλι ο πανέξυπνος λέω θα διορθωθεί με το χρώμα.Μετά ακολούθησε βαφή με σπρέι Tamiya όπου ναι μεν το έβαψα σωστά αλλά έκτασε προφανώς πάνω σε μπιμπίκια και σε σπασμένο αστάρι οπότε έγινε χάλια.κατάλαβα τα λάθη μου και τώρα θέλω να το ξεβάψω και να το ξαναβάψω απτην αρχή.Είμαι new entry στο hobby και ακόμα μαθαίνω.Sorry Γιώργος
Τι ''sorry'' βρέ Γιώργο, καλά κάνεις και ρωτάς και πειραματίζεσαι αλλιώς δεν προχωράς. Το αστάρι μη σε απασχολεί, όποιες από τις παραπάνω ''οδούς'' και να ακολουθήσεις το αστάρι εξαφανίζεται μαζί με το χρώμα.
Με azax (το κλασικό μπουκάλι χωρίς το πιστόλι) ξεβάφεις ακρυλικά χρώματα, τουλάχιστον σε Gunze/Tamiya δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα.
|
|
|
Post by ayrtonsenna on Oct 1, 2017 10:22:36 GMT 2
Παιδια καλημερα!!! Λοιπον τα πραγματα δεν ειναι καλα. Αδειασα σε ενα μπολ ενα μπουκαλι ΑΖΑΧ, το αφησα 1 μερα και περασε και δεν ακουμπησε.Απολυτως τιποτα. Χτες αγορασα το MR MUSCLE, το εβαλα στο μπολ μεσα σε σακκουλες, το ψεκασα φουλ και σημερα απολυτως τιποτα και παλι.Σας ανεβαζω και φωτος να δειτε τι χρησιμοποιησα και ποιο ειναι το προβλημα στο αμαξι. picture hostingupload image1 περασμα με Mr finishing, 1 περασμα με plaatic primer 1 περασμα με tamiya spray Εχω παραγγειλει micromesh για τριψιμο καθως δεν ειχα παρει και περιμενω να ερθουν. Να ξεκινησω τριψιμο οταν ερθουν και ξανα βαψιμο τριψιμο γυαλισμα η να το ξεβαψω καπως?
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 1, 2017 12:13:23 GMT 2
Διάβασε σε παρακαλω το προηγουμενο ποστ μου. το να βάλεις ενα μοντέλο βαμμενο με σπρει ταμιγια (δλδ lacquer) μεσα σε αζαξ ειναι σαν να βαζεις ενα κομματι πλαστικο μεσα σε νερο. το αζαξ ειναι ουσιαστικά αμμωνία, δλδ ξεβαφει ακρυλικά χρώματα. Με καθαριστικο φούρνου δε θυμάμαι να έχω ξεβαψει χρωμα απο σπρει ταμιγια, μπορει να μας πει ο gtziaf σιγουρα. ακόμα και να δουλεύει πάντως χρειάζεται πολλές φορές και δύο και τρείς "συνεδρίες" με το φορνετ για να φύγουν τα πάντα.
|
|
|
Post by ayrtonsenna on Oct 1, 2017 12:26:09 GMT 2
Σευχαριστω πολυ.Θα παρω ΙΠΑ να δοκιμασω και αυτο.Μπορεις μονο να με κοθοδηγησεις για τη διαδικασια εφαρμογης?Κατευθειαν πανω?Ωρες?
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 1, 2017 14:53:50 GMT 2
θα χρειαστεις ισοπροπυλικη αλκοολη 70° και ανω. Προσωπικα, την αναμειγνυω με νερο σε ιση περιπου ποσοτητα και βυθιζω μεσα το μοντελο. ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΑΠΕΡ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ. Αφηνω για 1-2 μερες, βγαζω, ξεπλενω κατω απ9 τρεχουμενο νερο με μια παλια οδοντοβουρτσα, επαναβυθιζω εαν εχω και αλλο χρωμα που θελω να αφαιρεσω και επαναλαμβανω τη διαδικασια.
Σε περιπτωσεις που ηταν πολυ σκληρο το χρωμα (βερνικι 2κ) εχω χρησιμοποιησει και σκετη ΙΠΑ οπου βυθισα το κομματι και το ξεχασα. Σε κάποια κομματια εχω χρησιμοποιησει και lacquer thinner που ειχε γραψει ο Αλεξ για να ξεβαψω κομματι, ΑΛΛΑ ειναι δραστικο με τα πλαστικα και μπορει να σου το λιωσει το κομματι,να το εξαφανισει!!!! Μην το επιχειρησεις ακομα.
Δεν υπαρχει γενικος κανονας, δοκιμαζεις και βλεπεις τι λειτουργει για εσενα.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 1, 2017 16:25:26 GMT 2
Όπως σωστά σου είπε ο Αγάπιος το Άζαξ δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Γενικά, είδα ότι χρησιμοποίησες αστάρι εμπορίου. Γενικά αυτού του τύπου τα σπρέι, είναι πολύ δύσκολο να βγουν. Επίσης, στο μοντέλο σου βλέπω αντίδραση χρώματος-ασταριών με το πλαστικό. Πιθανόν είναι επειδή δεν τήρησες κάποιον ικανό χρόνο στεγνώματος μεταξύ των χρωμάτων ή δεν ψέκασες mist(ελαφριά χέρια). Είναι πράγματα απαραίτητα για ένα σωστό βάψιμο. Just in case αυτό... Τέλος πάμε στο καθαριστικό φούρνου και πριν πας στην ΙΠΑ. Μην περιμένεις σε μία μέρα να γίνει δουλειά. Ψεκάζεις με το καθαριστικό και το αφήνεις σε αεροστεγώς κλεισμένη σακούλα για 3-5 μέρες. Μετά το ελέγχεις και πιθανόν επαναλαμβάνεις την διαδικασία, αναλόγως. Είναι σίγουρο ότι θα βγει, όχι, αλλά έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες. Τα γράφω αυτά για μην ξοδευτείς ξανά με την ΙΠΑ, πριν χρησιμοποιήσεις σωστά το καθαριστικό φούρνου. Στο ενδιάμεσο ξεκίνα ένα νέο μοντέλο και πάνε τα βήματα ένα-ένα. Ακόμη, καλύτερα αν το ανεβάσεις εδώ, για να έχεις την βοήθεια των μελών του φόρου μας. Αν δεν έχεις διάθεση για νέο μοντέλο, κάνε δοκιμές σε πλαστικά κουτάλια. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 1, 2017 17:32:42 GMT 2
Ψεκάζεις με το καθαριστικό και το αφήνεις σε αεροστεγώς κλεισμένη σακούλα Δωσε ιδιαίτερη σημασια σε αυτο
|
|
|
Post by freddieslotcars on Oct 1, 2017 18:30:44 GMT 2
Εγω εχω χρησιμοποιησει την μεθοδο του φανοποιου.
|
|
spisi
Kart Driver
|
Post by spisi on Oct 1, 2017 20:12:00 GMT 2
Καλημερα εγω εχω χρησιμοποιησει το remover της gunze ειναι πολυ καλο και δεν επιτιθεται στο πλαστικο www.bnamodelworld.com/gsi-creos-gsi-t114-mr-paint-remover-40mlΤωρα, θα υπαρχουν σιγουρα και αλλα υλικα στην αγορα, αν βγεις στην γυρα στα διαφορα μαγαζια που πουλανε χρωματα κατι θα βρεις, ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ!!!!!! ΘΑ ΣΤΑ ΛΙΩΣΕΙ ΟΛΑ!!!! υπαρχει και το ελληνικο (καρδιτσιωτικο) www.modelworld.gr εχει τα παντα απο gunze και σπρευ βερνικια gloss kai remover!
|
|