|
Post by alex78 on Jul 31, 2017 13:20:09 GMT 2
Απο αύριο 01/08/2017 αλλάζει ο τιμοκατάλογος των τελών πληρωμής δεμάτων εσωτερικού των ΕΛΤΑ. Ο ισχύων τιμοκατάλογος:
Ο νέος τιμοκατάλογος:
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 3, 2017 13:19:57 GMT 2
Οι αυξήσεις είναι γεγονός... Μέχρι 1 κιλό το δέμα πήγε 2,60. Το ενάμισο ευρώ ήταν πολύ καλό για να κρατήσει Κάποια στιγμή θα το παίρναν χαμπάρι. ΥΓ1. Μια ιστορία για την καβλάντα... Φίλος, μικρός θεούλης, έκανε μετακόμιση (δεν είχε δικά του έπιπλα) στέλνοντας στο σπίτι του 10 τεράστιες κούτες με τα ΕΛΤΑ, πληρώνοντας 1,5 € την κάθε. Όταν έφτασαν, έκανε 3-4 δρομολόγια με το αμάξι και τα πήγε σπίτι του. Το κόστος για να μεταφέρει με μεταφορική ή μόνος του με το αυτοκίνητο ήταν υπερδιπλάσιο. Φυσικά αυτό, με την νέα χρέωση απλά δεν παίζει. ΥΓ2. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ με τις αγορές σας εκτός ΕΕ. Τα πράγματα έχουν αλλάξει εδώ και λίγο καιρό και τα τελωνεία τσιμπάνε τα πάντα, ακόμη και αξίας 25-30 €. Γίναμε Ευρώπη, ήρθε η ανάπτυξη
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 21, 2017 12:48:37 GMT 2
Τα αρχεία που σας υποσχέθηκα, για την κουβέντα που έγινε στο θέμα του Παύλου (land rover) σχετικά με τον εκτελωνισμό. www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdfwww.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou.pdfΠροσοχή στο πρώτο έγγραφό δεν έχουν ενημερωθεί οι νέες τιμές, που θα βρείτε στο 2ο. Συνοψίζοντας... 1)Όλα τα δέματα περνάν τελωνείο. 2)Αν θεωρηθούν ότι δεν περιέχουν αντικείμενα που επισύρουν δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις δεν χρεώνονται ή χρεώνονται με 3 €. 3)Σε κάθε άλλη περίπτωση γίνεται εκτελωνισμός. Η χρέωση είναι 15 € για δέματα αξίας μέχρι 150€ με μεταφορικά και τα ασφάλιστρα. Σε αυτά υπολογίστε κόστος φύλαξης και ΦΠΑ. 4)Αν δεν υπάρχει καρτελάκι εκτελωνισμού ή θεωρηθεί ψευδές, γίνεται "αυθαίρετη" τιμολόγηση του δέματος από τον εκτελωνιστή. 5)Τα δέματα μέσω ταχυμεταφορών εξωτερικού, εκτελωνίζονται επίσης αλλά το κόστος είναι μεγαλύτερο καθώς πληρώνουμε και τον εκτελωνιστή (60-90 €). ο οποίος στα ΕΛΤΑ πληρώνεται από το δημόσιο. Όπως έγραψα και στον σχετικό σχολιασμό είναι κάτι που γίνεται σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα υπήρχε η νομοθεσία αλλά δεν εφαρμοζόταν κατά 80%, εκτός από πολύ ακριβά δέματα. Πλέον εφαρμόζεται ο προϋπάρχον νόμος και η μόνη διαφορά είναι ότι το τέλος από 12 έγινε 15 €. Προφανώς ο φόρτος εργασίας θα αποτρέπει τον έλεγχο όλων των δεμάτων αλλά όπως και να έχει πρέπει να προσέχουμε. Ελπίζω να έγινε σαφές τι παίζει γενικά.
|
|
|
Post by pkout on Sept 30, 2017 7:39:34 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 24, 2017 15:28:58 GMT 2
γεια σας παλικάρια μου, δείτε τι πέτυχα στο fb και ας κλαψουμε όλοι παρέα. με την εξής λεζάντα: " για οσουσ περιμενουν κατι απο ημπευ κλπ.... αυτην ειναι εικονα εξω απο το τελωνειο. τα μικρα αυτα κοντεινερ περιμενουν ελεγχο και πιθανο εκτελωνισμο. οταν ξεκινησε ο ελεγχοσ , εξω απο το τελωνειο υπηρχαν 10 τετοια κοντεινερ σε αναμονη. τωρα μετρηστε.... το τελωνειο ζητησε 15 ατομα για εκτελωνισμο και τους στειλανε δυο. οποτε κυριοι ,,,, καταλαβαινετε ....."
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 24, 2017 16:04:44 GMT 2
Ωχ, ωχ... Κάπου εκεί βλέπω να κείτεται το μόδελ φακτορι χίρο μου. Έμφραγμα
|
|
|
Post by freddieslotcars on Oct 24, 2017 18:06:31 GMT 2
γεια σας παλικάρια μου, δείτε τι πέτυχα στο fb και ας κλαψουμε όλοι παρέα. με την εξής λεζάντα: " για οσουσ περιμενουν κατι απο ημπευ κλπ.... αυτην ειναι εικονα εξω απο το τελωνειο. τα μικρα αυτα κοντεινερ περιμενουν ελεγχο και πιθανο εκτελωνισμο. οταν ξεκινησε ο ελεγχοσ , εξω απο το τελωνειο υπηρχαν 10 τετοια κοντεινερ σε αναμονη. τωρα μετρηστε.... το τελωνειο ζητησε 15 ατομα για εκτελωνισμο και τους στειλανε δυο. οποτε κυριοι ,,,, καταλαβαινετε ....." Απο το 2001-2012 και μεχρει και τωρα ετσυ θυμαμε τα ταχυδρομειο..παντα τιγκα.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 24, 2017 18:45:22 GMT 2
Να δώ που θα στεγαστούν όλα αυτά όταν αρχίσουν οι βροχές.....
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 24, 2017 18:58:29 GMT 2
Να δώ που θα στεγαστούν όλα αυτά όταν αρχίσουν οι βροχές..... Έως και στα @@ τους μη σου πω
|
|
|
Post by czt on Oct 24, 2017 22:23:47 GMT 2
πουθενα δυστυχως αν βρεξει κλαψτα δυστυχως το εχω ζησει με μικρη ζημια μονο στο κουτι
|
|
|
Post by freddieslotcars on Mar 8, 2018 20:27:34 GMT 2
Δλδ ειναι να παρω καποια πραγματα βαρους 2 κιλων απο Χονκ Κονγκ αξιας 200 ευρω + τα μεταφωρικα 34,90 με τον εκτελωνισμο ποσο θα μου παει;
|
|
|
Post by LUNATIC on Mar 8, 2018 21:45:32 GMT 2
200 ευρώ?αν το γράφει ένα 100αρι στο νερό.αν όχι θα βάλουν ότι θέλουν. Αυτο που μου ήρθε εμένα πριν μια εβδομάδα στο σπίτι μου έγιναν τα εξής... 2 μέρες από Αμερική με DHL και 12 μέρες βόλτες στο αεροδρόμιο. 326 €τελική τιμή με μεταφορικά και 149.60€ Τελωνείο (τα 50€ είναι υπηρεσίες τελωνείου από την DHL) Άλλο το τελωνείο και άλλο η DHL. Να σαλτάρεις. αρα να αγοράζετε μόνο από Ευρώπη και μακριά από τις ιδιωτικές εταιρίες. Βεβαια από τα καθίκια-κηφήνες του τελωνείου περιμένω τα πάντα (χρέωση και εντός ΕΕ). Και τέλος το περιεχόμενο του δέματος μου ήρθε κατεστραμμένο μετά από έλεγχο τελωνείου. Και εκεί ξεκίνησε ο γολγοθάς μου.
|
|
|
Post by freddieslotcars on Mar 8, 2018 22:26:11 GMT 2
Ευχαρηστω πολυ.
|
|
|
Post by alex78 on Aug 20, 2018 17:09:17 GMT 2
|
|