|
Post by Diecast917k on Jun 27, 2017 12:21:57 GMT 2
Καλησπερα στην ομαδα! Εχω γραφτει τον τελευταιο καιρο και αξιζει σε ολους συγχαρητηρια τοσο για τις δουλειες σας αλλα και για το site! Στο θεμα τωρα,εχω εναν αερογραφο,της grapho tech οχι κατι ακριβο,αγορασμενο απο την ιπποκρατους αλλα πλεον δεν μου κανει, ειναι 0,3 η βελονα. Θελω να ρωτησω αρχικα τι προτεινεται να παρω,ασχολουμαι με πλαστικες φορμουλες στην 1/20 και με μεταλλικα στην 1/18 οποτε εχω επιφανεια να βαφω. Να πω οτι ειμαι φοιτητης οποτε η τιμη ειναι ενα θεμα. Επισης,ξερετε αν μπορω να χρησιμοποιησω πιστολι βαφης σαν αυτο για αυτοκινητα? Ρωταω επειδη τυχαινει να υπαρχει ενα. Ευχαριστω για οποιαδηπτε πληροφορια εκ των προτερων! καλη συνεχεια!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 27, 2017 13:43:50 GMT 2
Γεια σου φιλε μου, και καλως ηρθες στο φορουμ μας!!
Το θεμα του αερογραφου ειναι πολυ μεγαλο και σηκωνει πολυ συζητηση, Κατα την ταπεινη μου γνωμη λοιπον, το πρωτο θεμα που πρεπει να αποφασισεις ειναι μεχρι ποσα λεφτα διαθετεις, Για κατι καλύτερο υποθετω οτι συζηταμε εδω ετσι δεν ειναι?
ο Grapho tech που εχεις δεν ξερω τι χρηματα κοστιζει οπως δεν ξερω και τι χρηματα διαθετεις για τον καινουργιο οποτε......
Παντως εγω χρησιμοποιω εδω και πολυ καιρο εναν Iwata eclipse με 0,35 βελονα διπλης ενεργειας και εναν Olympos με 0,25 βελονα διπλης ενεργειας και αυτος και ειμαι ικανοποιημενος απολυτα Βαφω και εγω Φ1 1/20 χωρις κανενα απολυτως προβλημα, το θεμα ειναι να μαθεις καλα το εργαλειο, και το αραιωμα των χρωματων.
Για να μην λεω πολλα και σε κουραζω για εναν καλυτερο αερογραφο απο αυτον που εχεις, μαλλον θα πρεπει να πας στον Iwata Revolution! Οσο για τους Badger, τους οποιους δεν τους ξερω καθολου, καλο θα ηταν να μιλησουν οι πιο γνωστες.
Παντως κατα την ταπεινη μου γνωμη που δεν σημαινει οτι ειναι και σωστη, ειναι καλυτερα να δουλεψεις με 0,3 βελονα παρα με 0,5 για να μπορεις να βαψεις και πολυ μικρα σημεια πιο ανετα.
Οσο για το μεγαλο πιστολι νομιζω οτι με αυτο θα εχεις πολλα τρεξιματα μπογιας πανω στο μοντελο, μου δειχνει πολυ δυσκολο, αλλα δεν εχεις παρα να δοκιμασεις!!
|
|
|
Post by Diecast917k on Jun 27, 2017 14:25:20 GMT 2
Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ο grapho tech που έχω είναι ένας των 40€ διπλής λειτουργίας αλλά η 0,3 βελόνα δεν με βολεύει επειδή για τα 1:18 είναι υπερβολικά μικρή. Φυσικά αυτόν θα τον κρατήσω για τα κομμάτια κινητήρα και λοιπά μιας και είναι τέλειος για αυτή τη δουλειά. Βασικά, θέλω έναν για το αμάξωμα των 1:18 μιας και έχουν αρκετή επιφάνεια. Η τιμή του αερογραφου θα ήθελα να είναι μέχρι 60€. Επίσης να πω ότι έχω αποφασίσει εδώ και καιρό να χρησιμοποιώ μόνο χρώματα αυτοκίνητου,επειδή είναι σχετικά φθηνά από τα μοντελιστικα και είναι κοντά μου ένα αξιόλογο μαγαζί.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 27, 2017 14:47:39 GMT 2
Αν τα χρηματα που εχεις να δωσεις ειναι 60 τοτε (κατα την γνωμη μου παντα) δεν υπαρχει κανενας λογος να τον αλλαξεις!!!!! Αυτος που θα παρεις μπορει να ειναι χειροτερος απο αυτον που εχεις!!!
Οσο για τα χρωματα αυτοκινητου που λες, ποσα ml αγοραζεις καθε φορα? και ποσο κοστιζει ?
|
|
|
Post by Diecast917k on Jun 27, 2017 15:17:21 GMT 2
Το ασταρι πλαστικού που παίρνω είναι 250 ml και έχει 10€ και έτοιμο για αερογραφο,το χρώμα είναι 250 ml αλλα θέλει αραίωση με διαλυτικο (2 διαλυτικο με 1 χρώμα) οπότε βγαίνει περίπου 750 ml αξιοποιήσιμο χρώμα με 10€,και βερνίκι με hardener 10€ τα 375ml,συν το διαλυτικο που χει 3-4 ευρώ τα 500ml.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 27, 2017 15:21:19 GMT 2
Αυτο λεω, τοσο χρωμα τι το κανεις? θελεις να βαψεις ενα mclaren 1/20 παιρνεις 750μλ χρωμα? ποσα να βαψεις?
|
|
|
Post by Diecast917k on Jun 27, 2017 15:27:52 GMT 2
Το θέμα δεν είναι τι θα το κάνω,το θέμα είναι ότι με 10€ παίρνω 750 ml χρώμα αυτοκίνητου όταν τα zero paints έχουν 60 ml 10€. Και επειδή ακόμα μαθαίνω είναι χρήσιμη ποσότητα και να μην φοβάμαι μην χαλασω άδικα χρώμα
|
|
|
Post by Sakis on Jun 27, 2017 20:26:06 GMT 2
Με όλο το σεβασμό, νομίζω πως ο μαγαζάτορας σε βρήκε εύκαιρο για να του κάνεις σεφτέ. Αν είναι κάθε φορά που θες να ψεκάσεις ένα μοντέλο να αγοράζεις τενεκέ 1/4 του λίτρου δεν θα σου φτάνει το δωμάτιο να τους αποθηκεύεις. Συν το γεγονός ότι τα χρώματα δεν έχουν απεριόριστο χρόνο ζωής ραφιού. Τα 60 ml zero έχε υπ'όψιν σου πως βγάζουν 4 με 7 αμαξώματα ανάλογα το χέρι που τα ψεκάζει οπότε δεν το λες και κακό deal αν συμπεριλάβεις το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις έξτρα διαλυτικό.
Όσο για τον αερογράφο συμφωνώ με τον Παναγιώτη, με 60 ευρώ δεν παίζει να πάρεις κάτι ανώτερο οπότε ταπεινή μου γνώμη είναι να μάθεις τεχνικές βαψίματος, διαλύσεις, πιέσεις κλπ ώστε στο ενδιάμεσο να μαζέψεις χρήματα για κάτι όντως ανώτερο.
Σου μιλάει κάποιος που ψεκάζει εδώ και χρόνια με έναν Graphotech 0,3 μέχρι και 2Κ βερνίκι χωρίς θέματα.
ΥΓ. Μην ξεχνάς πως για πιστόλι βαφής χρειάζεσαι και αντίστοιχου βεληνεκούς κομπρεσέρ να το υποστηρίξει. Γενικά είναι μια μεγάλη κουβέντα το τι χρειάζεται πραγματικά ένας μοντελιστής από το τι νομίζει ότι χρειάζεται.
|
|
|
Post by nektarios on Jun 27, 2017 22:30:02 GMT 2
Καλησπέρα και από εμένα! Πραγματικά, πρόκειται για ανεξάντλητο θέμα, χωρίς να υπάρχει "σωστό" και "λάθος", και ο καθένας βρίσκει τη λύση που του ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες του, πειραματιζόμενος συνεχώς. Εγώ ασχολούμαι κυρίως με αεροσκάφη 1/72 και οχήματα 1/24, χρησιμοποιώ Iwata Eclipse με 2 εναλλασσόμενες βελόνες 0,3 και 0,5, καθώς και κομπρεσέρ της ίδιας εταιρίας, και είμαι απολύτως ικανοποιημένος! Το σύνολο που έχω αντικειμενικά θεωρείται μέσου κόστους (καινούριο το υπολογίζω σε περίπου 300-350 €), αλλά το βαλάντιο του καθενός και κυρίως η διαχείρισή του είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση! Με βάση τα δικά σου δεδομένα και το σκεπτικό σου, οπως τα αναφέρεις, προσυπογράφω αυτό που αναφέρει ο Σάκης (= προχωράς με τον εξοπλισμό που διαθέτεις μέχρι να αποφασίσεις να αποκτήσεις κάτι ουσιωδώς καλύτερο), και κάποια στιγμή να επενδύσεις σε έναν Iwata με μια βελόνα 0,3 και κόστος περίπου 100-150 €, και ακολούθως βλέποντας και κάνοντας... Όσο για το πιστόλι αυτοκινήτου, δεν θα το πρότεινα σε καμία περίπτωση, καθώς θεωρώ οτι η διαχείριση της δέσμης και της ποσότητας χρώματος που ρίχνει είναι σχεδόν αδύνατη από μη εξαιρετικά πεπειραμένο μοντελιστή. Εγώ πάντως - χρησιμοποιώντας αερογράφο για αρκετά χρόνια - δεν θα το τολμούσα με τίποτα... Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Καλή επιτυχία στην αναζήτηση και τις κατασκευές σου! Υ.Γ.: Αν θέλεις, γράψε και το όνομά σου.
|
|
|
Post by Diecast917k on Jun 28, 2017 0:26:10 GMT 2
Ευχαριστώ για τις συμβουλές,το θέμα χρώμα το κάνα αποκλειστικά για μένα. Ο αερογραφος με τρώει περισσότερο διότι δεν είναι καλός αυτός ρε παιδιά. Όλο μπουκωνει,βγάζει λάθος δέσμες,αν δεν το κρατάω σε μια συγκεκριμένη γωνία δεν ψεκάζει και χύνεται από την τρύπα της σκανδάλης. Εκτός αν γίνεται σε όλους βέβαια! Τότε πάω πάσο! Δημήτρης το όνομα!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 28, 2017 10:14:18 GMT 2
Δημητρη ο αερογραφος σου ειναι χαλασμενος!! ειμαι σιγουρος οτι σε κανενα αλλον δεν γινονται αυτα που λες
λυσε τον και προσπαθησε να τον φτιαξεις καθαρισε τον καλα και κοιτα τι προβλημα εχει!!
|
|
|
Post by Diecast917k on Jun 28, 2017 11:37:26 GMT 2
Λοιπόν, καινούργιο πρόβλημα, βγάζει αέρα γύρω από τη βελόνα. Όχι από την περιοχή που βγαίνει το χρώμα αλλά από το γύρω στομιο,δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά.
|
|
|
Post by Sakis on Jun 29, 2017 20:31:56 GMT 2
Ο αερογράφος δεν μπουκώνει από μόνος του ούτε βγάζει λάθος δέσμες με δική του πρωτοβουλία. Αυτό είναι καθαρά λάθος διάλυση/πίεση του χρήστη.
Γενικά είναι εργαλείο ακριβείας που όσο καλύτερα το συντηρείς και όσο περισσότερα μαθαίνεις περί βαψίματος, χρωμάτων και διαλυτικών τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα βγάζει. Χρώμα τρέχει πίσω στη σκανδάλη γιατί έχει χαλαρώσει η βίδα που συγκρατεί τη βελόνα. Ανοίγεις το βιβλιαράκι του αερογράφου και θα την βρεις ώστε να τη σφίξεις (συνήθως είναι για ίσιο κατσαβίδι). Αέρα βγάζει γύρω από τη βελόνα είτε γιατί έβγαλες την τσιμούχα είτε γιατί έλιωσε από βαρύ διαλυτικό είτε γιατί δεν είχε από το εργοστάσιο. Το διαδίκτυο και το YouTube βρίθουν από πληροφορίες, τεχνικές, troubleshooting για οποιαδήποτε απορία έχεις. Δυστυχώς δεν είμαστε εκεί για να βλέπουμε τι κάνεις λάθος και να σε βοηθήσουμε περισσότερο.
Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από τα βασικά και θεμελιώδη "γιατί αραιώνω τόσο και πότε", "γιατί βάζω λίγη/πολλή πίεση", "ποιός τύπος χρώματος αραιώνεται με τι διαλύτη", "τι ρόλο παίζει η υγρασία/θερμοκρασία περιβάλλοντος", "πότε πλησιάζω και πότε απομακρύνομαι από το μοντέλο όσο βάφω". Όσο κι αν ακούγονται για αρχάριους είναι τα σημαντικότερα που πολλές φορές και οι πιο έμπειροι ξεχνούν ή παραβλέπουν.
|
|
|
Post by Diecast917k on Jun 30, 2017 22:12:26 GMT 2
Λοιπόν, η τσιμουχα λείπει, απλά χάθηκε. Το έλεγξα βάζοντας μια από έναν άλλο αερογραφο και έφτιαξε. Απλά ήταν λίγο μεγαλύτερη και έχανε πάλι αέρα αλλά λιγότερο. Θα υπάρχει ανταλλακτικό?
|
|