|
Post by m@ster k@frer on Dec 18, 2016 22:54:28 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι παιδιά, Τα εισαγωγικά και τα ιστορικά αναφέρθηκαν από τον Νεκτάριο στη δική του "χοντρή", οπότε δε θα κουράσω κι εδώ με τα ίδια. Το κίτ της Tamiya και τα περιεχόμενά του: Αποτελείται από 6 sprue σε γκρίζο, διάφανο, μαύρο και χρωμιομένο πλαστικό. Επίσης δίνονται τα λάστιχα, μια σίτα, σωληνάκια 2 διαμέτρων, το πίσω ελατήριο σε μέταλο, τα λογότυπα σε χαλκομανίες και το αγαπημένο μας κατσαβιδάκι με τις βίδες του Όπως φαίνεται και παραπάνω, θα χρησιμοποιηθούν και κάποια κομμάτια από το κίτ με pe της Crazy Modeller για την Hayabusa. Από τα πρώτα "μελανά" σημεία που διέκρινα με μια γρήγορη ματιά είναι τα δισκόφρενα, που θα αντικατασταθούν με φωτοχαραγμένα, η μούρη και το ντεπόζιτο που έχουν έντονες γραμμές καλουπιού σε κάποιες δύσκολες καμπύλες, κάποια ανάγλυφα rivets που θα τρυπηθούν και θα μπούν μεταλλικά. Επίσης, στον σκελετό καθώς και στο κομμάτι ντεπόζιτου-ουράς για λόγους σταθερότητας, θα κοπούν όλοι οι πείροι για την ένωση των 2 μισών και θα αντικατασταθούν από μεταλλικούς. Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 19, 2016 9:35:31 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Αγάπιε και καλές κόντρες με το Νεκτάριο!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 19, 2016 11:04:13 GMT 2
Καλή αρχή φίλε, τι χρώμα σκέφτεσαι?
|
|
|
Post by nektarios on Dec 20, 2016 10:54:32 GMT 2
Γιούπιιιι!!! Θα έχω και παρέα, θα έχω και κάποιον που να ξέρει για να παίρνω ιδέες! Άριστη επιλογή, φίλε μου Αγάπιε! θα παρακολουθώ την κατασκευή με εύλογο ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 20, 2016 11:20:18 GMT 2
Καλή επιτυχία Αγάπιε. Πανέμορφο μηχανάκι
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 20, 2016 20:26:18 GMT 2
Αυτά είναι! Κάποιοι ξεκινούν δεύτερο μοντέλο εντός gb.. και εγώ δεν έχω πιάσει ούτε το πρώτο ακόμα... Μπράβο Αγαπιε. Πάντως παραξενευομαι που επέλεξες να χρησιμοποιησεις δισκόφρενα από busa στο XX, θα σε παιδέψουν πολύ να τα τοποθετήσεις σωστά και θα χρειαστείς αποστάτες γιατί αυτά του ΧΧ έχουν πολύ μεγάλο ofset στα κέντρα τους με αποτέλεσμα να βιδώνονται αρκετά μέσα στην ζάντα. Γνώμη μου είναι να μην χαλάσεις το σετ. Να το κρατήσεις για μια μελλοντική κατασκευή hayabusa και απλά να βελτιώσεις τα πλαστικά του κιτ. Ότι και αν αποφασίσεις τελικά εύχομαι καλή επιτυχία.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 21, 2016 14:39:57 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Αγάπιε και καλές κόντρες με το Νεκτάριο! Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ. Καλή αρχή φίλε, τι χρώμα σκέφτεσαι? Αλεξάκο μου τα παμε και τηλεφωνικά. Για λόγους οικονομίας δε θα αγοραστεί χρώμα και θα χρησιμοποιηθεί το Peppermint Grey της Zero Paints που ήδη υπάρχει για την Ελεωνόρα. Γιούπιιιι!!! Θα έχω και παρέα, θα έχω και κάποιον που να ξέρει για να παίρνω ιδέες! Άριστη επιλογή, φίλε μου Αγάπιε! θα παρακολουθώ την κατασκευή με εύλογο ενδιαφέρον! Νεκτάριε άσε τα χαζά και βάλτην κάτω να τη φτιάξεις. Αν και είμαι σίγουρος ότι θα σου φανεί παιχνιδάκι, ότι χρειαστείς αν μπορέσω να βοηθήσω φυσικά. (υπάρχουν πολλοί πιο έμπειροι αλλά αν μπορώ ευχαρίστως) Και μην ξεχνάς είναι το πρώτο μου μηχανάκι με φαίρινγκ. Οπότε κι εγώ βλέποντας και κάνοντας. Καλή επιτυχία Αγάπιε. Πανέμορφο μηχανάκι Τενκ ιου φίλε. Ελπίζω να μου βγεί. Θα δούμε στην πορεία. Αυτά είναι! Κάποιοι ξεκινούν δεύτερο μοντέλο εντός gb.. και εγώ δεν έχω πιάσει ούτε το πρώτο ακόμα... Μπράβο Αγαπιε. Πάντως παραξενευομαι που επέλεξες να χρησιμοποιησεις δισκόφρενα από busa στο XX, θα σε παιδέψουν πολύ να τα τοποθετήσεις σωστά και θα χρειαστείς αποστάτες γιατί αυτά του ΧΧ έχουν πολύ μεγάλο ofset στα κέντρα τους με αποτέλεσμα να βιδώνονται αρκετά μέσα στην ζάντα. Γνώμη μου είναι να μην χαλάσεις το σετ. Να το κρατήσεις για μια μελλοντική κατασκευή hayabusa και απλά να βελτιώσεις τα πλαστικά του κιτ. Ότι και αν αποφασίσεις τελικά εύχομαι καλή επιτυχία. Κομνηνέ ευχαριστώ για το χρόνο σου φίλε. Το ξέρω το θέμα που λες και το είχα δεί πριν παραγγείλω το σέτ, αλλά έχω μια ιδέα και θέλω να το παλέψω και αν δω ότι δεν γίνεται πάντα υπάρχουν τα πλαστικά. Θα δούμε. Να είστε όλοι καλά.΄ Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Dec 21, 2016 22:00:17 GMT 2
Παιχνιδάκι; Ποιό παιχνιδάκι ρε φίλε, με δουλεύεις; Τις προάλλες τόλμησα να ρίξω μια ματιά στις οδηγίες και τις χαλκομανίες και με έλουσε κρύος ιδρώτας! Λοιπόν, κανόνισε για τις γιορτές, θέλω οπωσδήποτε ομαδική κρασο-πανσετο-κατάνυξη / σεμινάριο, αφού πρώτα θα έχεις μελετήσει ενδελεχώς το κιτ!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 29, 2016 20:07:02 GMT 2
Αγάπιε καλή αρχή φίλε!
Μηχανή όνειρο! Σε τι χρώμα θα παίξεις?
|
|
|
Post by pkout on Dec 29, 2016 21:28:39 GMT 2
Πρώτο post 18/12/2016 και σήμερα έχουμε 29/12/2016 Φαντάζομαι την έχεις τελειώσει και δεν ανεβάζεις φωτο για να μην κομπλάρεις τους υπόλοιπους γκρουπομπιλντάδες!!!!!! Σωστά ? Καλή κατασκευή Αγάπιε και ακόμα καλύτερη χρονιά να έχεις.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 30, 2016 2:58:05 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι, Νεκτάριε εννοείται όποτε θέλεις κανονίζουμε. Αλέξανδρε για χρώμα όπωε έγραψα και παραπάνω στον Αλέξη, θα χρησιμοποιηθεί το peppermint grey(της ελεωνορας) της ZP. Και τέλος, Παύλο καλησπέρα. Φυσικα και δεν εχει τελειώσει καθως με τις γιορτές ο ελεύθερος μου χρόνος ελαχιστοποιήθηκε, αλλά δεν πτοούμαστε όπως θα δεις παρακάτω. Να έχεις κι εσύ μια υπέροχη χρονια με υγεία και ευτυχία για εσένα και τους δικούς σου. Πάμε λοιπόν στο πρώτο απντέιτ και τελευταίο μου για φέτος. Ξεκινώντας ασχολήθηκα με το κουστούμι της χοντρής. Έγιναν δοκιμαστικές και άλλη μία φορά στη συναρμογή των κομματιών η μαμά tamiya πήρε άριστα. Όλα τα κομμάτια κουμπώνουν τέλεια στη θέση τους (εκτός των 2 μισών ρεζερβουάρ-ουράς). Πιό συγκεκριμένα, στις εργασίες. Καθαρίστηκαν και τρυπήθηκαν τα πλαστικά της μούρης: Στο κομμάτι ντεπόζιτου-ουράς αντικαταστάθηκαν οι πείροι με μεταλλικούς, κολλήθηκαν τα 2 μισά και στοκαρίστηκε για να κλείσουν τα κενά: Επίσης, το ψυγείο πήρε τη μεταλλική σιτα και περιμένει το χρώμα: Καθαρίστηκαν τα λάστιχα: Συναρμολογήθηκε η εξάτμιση, προστέθηκε ενα σιρίτι απο ΖΤΠ και ελπίζω να αποφύγουμε τα στοκοτριψίματα στα τελικα: Συνεχίζοντας, βάφτηκε ο σκελετός και ο κινητήρας με αποχρώσεις της alclad: Και εγινε μια δοκιμαστικη να δούμε πως κάθεται στο σασί: Ταυτόχρονα ετοιμάστηκε και το ψαλίδι, βάφτηκε, μπήκαν οι χαλκομανίες και έγιναν κάποια wash: Βάφτηκαν επίσης οι τιμονόπλακες , το προστατευτικό της αλυσίδας, η εξαγωγή του ψυγείου με την αντλία, η πινακίδα, τα όργανα, οι μανέτες και οι μπουζόπιπες. Εδώ υπολείπονται σε όλα τα κομμάτια λεπτομέρειες, όπως διακοπτάκια, βερνίκια, wash κτκ που θα γίνουν κάποι στιγμή: Τέλος κόπηκε η βάση της αλυσίδας και άρχισε το καθάρισμα την κομματιών και η συναρμολόγηση της μεταλλικής:
Αυτά προς το παρόν φιλοι μου. Να είστε όλοι καλά και με το καλό να μας μπεί! Τα φιλιά και τις καλύτερες ευχές μου. Αγάπιος
|
|
gastone
Kart Driver
Δημήτρης
|
Post by gastone on Dec 30, 2016 11:28:52 GMT 2
Πολύ ωραία προχωράει!Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 30, 2016 15:11:52 GMT 2
Δεν σε προλαβαινουμε με τίποτα οι υπόλοιποι Αγαπιε.. Ωραία προχωράνε οι εργασίες αλλά πιστεύω πως σε αυτό ειδικά το κιτ δεν ήταν απαραίτητο να αποχρωμιωσεις τις εξατμίσεις, δύσκολα θα πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα απο αυτό της tamiya, η γραμμή ένωσης των δυο κομματιών στα τελικά των εξατμίσεων θα ήταν ουσιαστικά αόρατη με μια προσεκτική κολληση αλλά και λόγο των αντανακλασεων στο σημείο αυτό από τα χρώμια του κιτ.. Τώρα που το σκέφτομαι, ισως δεν έπρεπε να το αναφέρω καθόλου αφου είναι κατόπιν εορτής. Εύχομαι καλή συνέχεια και καλές γιορτές.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 30, 2016 18:59:48 GMT 2
Πολύ ωραία και συστηματική προετοιμασία Αγάπιε! Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι τιμονόπλακες και το καντραν. Καθαρίστηκαν τα λάστιχα: Εδώ όμως πρόκειται για σύγκριση "πριν-μετά"; Γιατί το μπρος λάστιχο δεν δείχνει καθαρισμένο... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 30, 2016 19:11:38 GMT 2
Πολύ ωραία προχωράει!Καλή συνέχεια! Σε ευχαριστώ Δημήτρη ελπίζω να μην εχουμε απρόοπτα. Δεν σε προλαβαινουμε με τίποτα οι υπόλοιποι Αγαπιε.. Ωραία προχωράνε οι εργασίες αλλά πιστεύω πως σε αυτό ειδικά το κιτ δεν ήταν απαραίτητο να αποχρωμιωσεις τις εξατμίσεις, δύσκολα θα πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα απο αυτό της tamiya, η γραμμή ένωσης των δυο κομματιών στα τελικά των εξατμίσεων θα ήταν ουσιαστικά αόρατη με μια προσεκτική κολληση αλλά και λόγο των αντανακλασεων στο σημείο αυτό από τα χρώμια του κιτ.. Τώρα που το σκέφτομαι, ισως δεν έπρεπε να το αναφέρω καθόλου αφου είναι κατόπιν εορτής. Εύχομαι καλή συνέχεια και καλές γιορτές. Καλησπέρα Κομ, Φίλε ετσι οπως τα είδα φαινόταν η ένωση κατα μήκος των καζανακιών και θα με έτρωγε μετά αν τα άφηνα έτσι... Μακάρι να μπορούσα να αποφύγω κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω να το έφερνα εις πέρας. Πολύ ωραία και συστηματική προετοιμασία Αγάπιε! Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι τιμονόπλακες και το καντραν. Καθαρίστηκαν τα λάστιχα: Εδώ όμως πρόκειται για σύγκριση "πριν-μετά"; Γιατί το μπρος λάστιχο δεν δείχνει καθαρισμένο... Καλή συνέχεια! Καλησπέρα Κωνσταντίνε, Αν σου πώ οτι δεν το πρόσεξα με γυμνό μάτι.. Έχει τριφτεί το λάστιχο με χαρτόλιμες και σφουγγαράκι αλλά είναι μέσα στην χαρακιά και μάλλον ξέφυγε το γρέζι από τη ραφή. Θα γυρίσω σπίτι και θα τα κοιτάξω πάλι. Σε ευχαριστώ!! Να ριστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Dec 31, 2016 11:23:08 GMT 2
Ωραία δουλειά Αγάπιε, και πολύ χρήσιμη / διαφωτιστική (για μένα) παρουσίαση! [Βεβαίως, το οτι εσύ κοντεύεις να το τελειώσεις - και αυτό - κι εγώ δεν το άρχισα ακόμη, είναι ένα άλλο θέμα..] Καλή συνέχεια, φίλε, και Καλή Χρονιά! Υ.Γ.: Κομνηνέ, το σχόλιο για τη μη αποχρωμίωση των εξατμίσεων έκανες πολύ καλά που το ανέφερες, γιατί μου δίνει επιχείρημα για τη μη αποχρωμίωση των δικών μου!
|
|