|
Post by Kομνηνοs on Nov 29, 2016 18:00:24 GMT 2
Καλημέρα συντροχοι, αποφασισα στο GB να πιασω μια μοτοσυκλετα που ΔΕΝ θα με αγχώνει και ΔΕΝ θα έχει μεγάλες πιθανότητες να μείνει μισοτελειωμενη. Σε γενικές γραμμές δεν θα κυνηγήσω υπερλεπτομερεια και σκρατσιες απλά θα προσθέσω λιγα βασικά πραγματάκια τα οποία θεωρώ σημαντικά για ενα αξιοπρεπές μοντέλο. Κάπου εδώ όμως τελειώνουν τα ωραία γιατί το μοντέλο που αποφάσισα να φτιάξω είναι για μένα κάτι σαν την eleanor της γνωστής ταινίας.. Συνεχώς το κυνηγάω και πάντα μου ξεφεύγει.. Όπως γράφω και στον τίτλο είναι το NSR 500 REPSOL της tamiya το οποίο στο παρελθόν έχω αποτύχει κατ επανάληψη να φέρω σε πέρας,κυρίως λόγο των εύθραυστων σεντονιών που έχει για χαλκομανίες. Όμως τελικά ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα που δεν το είχα καταφέρει γιατί πρόσφατα κυκλοφόρησαν πολλά βελτιωτικά πραγματάκια για αυτό που το απογειώνουν και σε συνδυασμό με κάποια λάθη του κιτ που ανακάλυψα εντωμεταξη τα οποία τώρα θα αποφύγω ευελπιστώ να μου αποφέρουν ένα αξιοπρεπές και σωστό μοντέλο της πανέμορφης και θρυλικής αυτής μοτοσυκλέτας. Αφού λοιπον έκανα(δυο φορές)όλες τις ασκήσεις θάρρους που μου έγραψε ο γιατρός.. ξεκινώ άλλη μια μονομαχία με τον μπαμπούλα και ελπίζω να μην καταλήξω και αυτή την φορά στην γωνία να τις τρώω ανελέητα!!.. Το περιεχόμενο του κιτ μπορείτε να το δείτε εδω. www.1999.co.jp/eng/10001674Εκτός απο τα πράγματα που φαίνονται στην φώτο θα χρησιμοποιησω και ενα διαφορετικό ρητινενιο σταντ, το οποίο ξέχασα να βάλω σε αυτή την φώτο (φαίνεται στην άλλη που είχα βάλει στην εισαγωγή) Απο το σετ φωτοχαραγμενων της scale motorsport μάλλον δεν θα χρησιμοποιησω τίποτα αλλά ποτέ δεν ξέρεις..(Αν κανείς το θέλει το δίνω κοψοχρονιά) Η μεγαλύτερη ιδιοτροπία αυτού του κιτ είναι οι χαλκομανίες του που σπάνε σαν φρυγανιές.. Σκέπτομαι να το αντιμετωπίσω περνώντας τες με αυτό το ζουμί της microscale το οποίο έχω δοκιμάσει με πολύ καλά αποτελέσματα. Αν αποτύχω και με αυτό υπάρχει και η λύση των χαλκομανιών της SHUNKO.. Εδω οι χαλκομανιες της tamiya Έχω όμως και εγώ μια ιδιοτροπία απέναντι σε αυτό το κιτ, με χαλάνε αφάνταστα δυο μικρές στρόγγυλες χαλκομανίες που έχει στις πλευρές του μούτρου, μπορείτε να τις δείτε στην εικόνα του κουτιού. Υπερβολές θα σκεφτείτε και ίσως να μην έχετε άδικο αλλά έμενα μου την ΣΠΑΝΕ!! χαχα! Δεν ξέρω γιατί αλλά πιστεύω πως χαλάνε το σχήμα της μοτοσυκλέτας. Άρα! τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε ενα μοντέλο χωρίς αυτές αλλά να είναι και σωστό?? Να φτιάξουμε ένα nsr άλλης χρονιάς! Έτσι λοιπόν θα φτιάξω(Μεγάλη μπουκιά φαεε!...) ένα nsr του 1997.. Χρησιμοποιωντας την καρτέλα χαλκομανιών της museum colection για το nsr του 1995. Ουσιαστικά μόνο τα benetton θα πάρω από αυτήν. Eδω οι χαλκομανιες της museum colection. Και μ'ενα σμπάρο τρια τρυγόνια.. φτιάχνοντας ενα 97αρι nsr γλιτώνω και την μετατροπή του πισω φτερού και των πλαϊνών εξατμίσεων μια που η μοτοσυκλέτα του 97 είναι αυτή που φορούσε τα μακριά τελικά εξατμίσεων και το μεγάλο πίσω φτερο και οχι του 98 όπως λανθασμένα τα δίνει η tamiya. Αφού λοιπόν σας εξήγησα τι θα παιχτεί πανω κάτω με αυτό το μοντέλο να και δυο πολύ ωραίες φωτογραφίες που δείχνουν πως θέλω να είναι το τελειωμένο μοντέλο.. Είπαμε μπαμπούλα επιτρέποντος..
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 29, 2016 18:45:11 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Κομνηνέ και χαρά στο κουράγιο σου! Αλλά ο επιμένων νικά!!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 29, 2016 18:49:38 GMT 2
Κομνηνέ καλή αρχή. Στο στοιχείο σου είσαι, οπότε θα τρίβουμε τα μάτια μας πάλι Περιμένω με αγωνία το πρώτο up. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 29, 2016 19:52:24 GMT 2
ΗΡΩΑΣ ΗΡΩΑΣ βροντοφωναξα μολις το ειδα...
Υστερα απο αυτα που τραβηξα εγω με το νουσουρου και τα σεντονια του......... απα πα πα πα!!!!
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 29, 2016 22:18:09 GMT 2
Καλή αρχή Κομνηνέ. Το περιμένω με ενδιαφέρον. Άλλη επιλογή, για να μην μπλέξεις με τα σήματα τις tamiya, υπάρχει;
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 30, 2016 1:51:59 GMT 2
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Γιώργο εχω και τις χαλκομανιες της shunko αλά για λόγους "κυρίως" εκδίκησης θέλω να χρησιμοποιησω αυτές της tamiya..χαχα.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 30, 2016 13:57:37 GMT 2
Φίλε Κομνηνέ, καλό ξεκίνημα! Δώσ' του να καταλάβει!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 30, 2016 14:06:41 GMT 2
Κομνηνέ όποια έκδοση και να κάνεις κούκλα θα βγεί η κυρία!
|
|
gastone
Kart Driver
Δημήτρης
|
Post by gastone on Dec 1, 2016 14:59:49 GMT 2
Καλή επιτυχία στη μονομαχία Κομνηνέ!Δεν υπάρχει περιπτωση να προτιμήσεις μασκάρισμα και βάψιμο αντί των χαλκομανιών του κιτ;
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 1, 2016 19:34:54 GMT 2
Ευχαριστω παιδιά καλή επιτυχία να έχουμε όλοι στις κατασκευές μας. Δημήτρη προσπαθώ να αποφεύγω τα μασκαρισματα σε περίπλοκα βαψίματα σαν αυτό γιατί συνήθως αφήνει μικροατελειες στα σημεία που διαχωριζονται τα χρώματα, αλλά και για άλλους λόγους, για τους οποίους θα πρέπει να γράφω πολύ ώρα για να τους εξηγήσω. Πάντως σίγουρα το λευκό στο ρύγχος επειδή είναι σε πολύ καμπύλο και δύσκολο σημείο και πιθανών και αυτό της ουράς θα γίνουν με μασκαρισμα.
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 4, 2016 9:53:27 GMT 2
Θεματάρα Κομνηνέ! Η δεξιότητά σου μαζί με τις γνώσεις σου, προιδεάζουν για το τί θα δούνε τα ματάκια μας... Καλή επιτυχία φίλε! Απόστολος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 7, 2016 23:48:42 GMT 2
Κομνηνέ ξόρκισε το κακο! αχχααχ!
Φίλε θα τρίβουμε τα μάτια μας πάλι! Καλή αρχή!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 13, 2017 16:52:40 GMT 2
Να μαι κι εγω κι'ας άργησα!! Σε αυτό το κιτ δεν χρειάζομαι καθόλου δοκιμαστικές συναρμολογισεις πριν το βάψιμο για να δω αν ολα είναι εντάξει.. θυμάμαι τα "κουμπια"του τοσο καλά που δεν θα χρειαστεί απο πλευράς μου να κοιτάζω ουτε τις οδηγίες.. Το κακό θα είναι μήπως με θυμηθεί και αυτό και με αρχίσει παλι στα.. μοντελιστικα κλωτσιδια χαχα.. Ετσι αφου θαυμασα για ακομα μια φορα ποσο όμορφο συνδυασμό χρωματων εχουν κανει οι άνθρωποι της HONDA σε αυτη η μοτοσυκλετα, προχώρησα κατευθείαν σε βαψιμο και χαλκομανιες των βασικων κομματιων μια που σε αυτα θα γινει οποια στραβη ειναι να γινει. Απ'οτι βλεπω μεχρι τωρα νομίζω πως αυτη την φορα θα μου την κάνει την χαρη.. Ομολογώ παντως οτι καποια μικρα θεματακια δεν έλειψαν και παλι με τις χαλκομανιες τις tamiya τις οποίες τελικά χρησιμοποιησα, αλλα δεν τα θεώρησα τόσο σοβαρα ώστε να στείλουν το μοντέλο στο χρονοντουλαπο. Ετσι και αλλιώς αποφάσισα με αυτο το μοντέλο να κανω και λίγο τα στραβά μάτια αν κάπου χρειαστεί ώστε να μπει επιτελούς στην βιτρίνα.. Και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον ξαναφτιάξω ένα άλλο καλύτερο. Στα κυρίως φαιρινγκ μπήκαν τα benetton που αλλάζουν την μοτοσυκλέτα σε 97αρι. Το χνουδωτό background κάνει την διαφορά χαχα! image hostingΤο εσωτερικό τμημα του εμπρός φαιρινγκ επενδύθηκε με χαλκομανια kevlar, ειναι οι χαλκομανιες που δεινει η tamiya για τα τελικα των εξατμισεων αλλα θεωρώ πως το σχεδιο τους ειναι πολυ μεγαλο-ακατάλληλο για την κλιμακα και θα δείχνουν άσχημα στις εξατμίσεις του τελειωμένου μοντελου, ενω κατα την γνώμη μου ειναι ιδανικές για το μεσα μερος των φαιρινγκ βάσει φωτογραφιών. Το λευκο πισω number plate τοποθετήθηκε όσο γίνεται πιο πίσω στα όρια της ουράς. Είναι ενα σημείο που συνήθως δεν προσέχουν αρκετά οι κατασκευαστες του κιτ αυτού με αποτέλεσμα να μένει μεγάλο μπλε περιθώριο στο άκρο της ουράς και να αλλάζει αισθητά το σχήμα της μοτοσυκλέτας. Τα αλουμινένια πλαίσια των αγωνιστικών honda δεν ειναι γυαλισμένα, ετσι το πλαισιο και το ψαλιδι βάφτηκαν με το απλο αλουμινιο της alclad. Οι βασεις των μαρσπιε του αναβατη δεχθηκαν μεταλλικά βιδακια της T2M και μένει να τοποθετηθουν και τα χαραγμενα μαρσπιε της TOP STUDIO. Με τις εξατμίσεις ειχα ασχοληθεί και παλαιότερα προσθέτοντας λεπτα κομμάτια πλαστικού στα κατάλληλα σημεια ωστε να δημιουργηθουν οι βάσεις που πάνω τους πιάνουν τα ελατήρια που συγκρατούν τα τελικα των εξατμίσεων, αυτα ειναι που φαίνονται στην φωτο και για να μην πάει χαμένη η δουλεια που ειχα κανει σκέφτομαι να τα κρατήσω, αλλα δεν αποκλείεται να αλλάξω γνώμη και να τοποθετήσω τα φωτοχαραγμεννα απο το σετ που στο μεταξύ κυκλοφόρησε η TOP STUDIO. Αν τελικά κάνω την αλλαγή θα σας την δείξω. Αυτα προς το παρον.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 13, 2017 17:58:49 GMT 2
Η αναμονή άξιζε τον κόπο Κομνηνέ! Το βάψιμο κι η εφαρμογή των χαλκομανιών άψογη! Μόνο η γραμμή της συγκόλλησης στο πλαίσιο μου μοιάζει εκτός κλίμακας. Αλλά και πάλι δεν είμαι ειδήμων στις μηχανές... Καλή συνέχεια!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Mar 13, 2017 20:28:48 GMT 2
Ευτυχως Κομ τα σεντονια μπηκαν καλα !!
Βουρ για τα υπολοιπα κουκλα δειχνει!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 14, 2017 11:01:10 GMT 2
Ώστε αυτά τα λίγα έκανες Κομ Εγώ θα χρειαζόμουν άλλους 2-3 μήνες, έτσι όπως το πάω το ντουκάτι. Φοβερά όλα. Μου άρεσε το κάρμπον στο εσωτερικό του φαίρινγκ και η απόχρωση του πλαισίου. Πολλά μπράβο και πάλι
|
|