|
Post by Chris Fragkoulis on Sept 29, 2016 22:00:03 GMT 2
Καλησπερα σε ολους! Εγινε λογος πριν μερικες ημερες για ενα Group Build Μοτοσυκλετιστικου χαρακτηρα. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχουν πιασει ακομα το θεμα των μοτο στα GB και θα ηταν μια καλη ευκαιρια. Λιγο πολυ ολοι εχουμε ενα μοντελο μοτοσυκλετας στο στοκ μας, τι λετε? Με τον Αλεξη συζητησαμε απο κοινου την θεματολογια ενος τετοιου GB και καταληξαμε στο περιεχομενο του. Θα αφορα αγωνιστικες και πολιτικες μοτοσυκλετες που ομως συνδεονται με τους αγωνες. Εξηγουμαι, θα πρεπει η μοτοσυκλετα να εχει αγωνιστικα γονιδια ή να συνδεεται με καποιο τροπο με αγωνες). Με λιγα λογια μοτοσυκλετες τυπου Harley, Choper, παπια κλπ δεν συμμετεχουν. Συμμετεχουν ομως τυπου Supersport, Naked, Cross, Panigale, H2R κλπ.
Ειμαι στη διαθεση σας για περεταιρω διευκρυνησεις. Για αρχη συζηταμε το ενδεχομενο πραγματοποιησης ή μη του GB. Περιμενω τη συμμετοχη σας, Χρηστος
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 30, 2016 9:41:18 GMT 2
Νομίζω ήρθε η ώρα, να αφαιρέσουμε κάνα δύο τροχούς από τη θεματολογίας Μέσα λοιπόν από μένα κι ώρα να ξεφτιλιστούμε, να γελάν κι οι παρδαλοί κροκόδειλοι από αυτά που θα βγαίνουν από τον πάγκο μου
|
|
|
Post by Sakis on Sept 30, 2016 12:11:53 GMT 2
Back to basics όταν δεν είχαμε καμια ιδέα για τρόπο και σειρά κατασκευής... Θα έχει ενδιαφέρον! Γιώργο μαζί θα γελάμε γιατί μας κόβω να φτιάχνουμε το ίδιο!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Sept 30, 2016 14:10:57 GMT 2
Δεν χρειαζεται να αναφερω οτι και εγω ειμαι μεσα 😂😀
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Sept 30, 2016 14:53:56 GMT 2
Μέσα και εγώ!! Και πως θα μπορούσα να ΜΗΝ είμαι μέσα ΕΙΔΙΚΑ εγώ αφού η όλη διαδικασία εμένα τουλάχιστον μου θυμίζει εκείνα τα ''φωτογραφικά'' νομοσχέδια που έρχονται στην βουλή μόνο και μόνο για να ευνοηθεί μια συγκεκριμένη μικρή ομάδα πολιτών..χαχαχα . Πάντως ο τίτλος του GB θέλει προσοχή πως θα διατυπωθεί, γιατί αν το πάρουμε κυριολεκτικά, επιλογές σαν του Νεκτάριου με το XX1100 μένουν απέξω! Aν και είναι μοτοσυκλέτα επιδόσεων δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τους αγώνες, είναι Sportturing. Όπως και το Hayabusa και το ZX 14 που πολοι ίσως τα έχουν στο στοκ τους.. Βεβαία δεν εγινε και τίποτα! κανείς δεν μπορεί να μας πει κατι αν κάνουμε και πάλι όπως στο Ελληνικό κοινοβούλιο! δηλαδή τα στραβά μάτια. χαχαχα. Άρα για πιο σωστά, και ειδικά για την περίπτωση μας που θέλουμε να προσελκησουμε όσο περισσότερη συμμετοχή γίνεται, προτείνω ο τίτλος να περιλαμβάνει τον όρο ...και σπορ πολιτικές μοτοσυκλέτες (και οχι ...και σουπερσπορτ πολιτικές μοτοσυκλέτες) Με αυτόν τον τρόπο είναι μέσα και οι δυο κατηγορίες.
|
|
|
Post by nektarios on Sept 30, 2016 16:30:57 GMT 2
Φίλε μου Κομνηνέ, σε βρίσκω υπέρμετρα και αδικαιολόγητα προβληματισμένο.. Το πολύ - πολύ, μπορώ να συμμετάσχω άνετα στο.. επόμενο! Πέρα όμως από την πλάκα, θεωρώ οτι το θέμα θα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ευρύ, ώστε να υπάρξουν όχι μόνον αρκετές συμμετοχές αλλά και αρκετές ολοκληρωμένες συμμετοχές! Δυστυχώς, η μέχρι τώρα ιστορία των GB του forum μας (και φαντάζομαι και άλλων αντίστοιχων forum) δεν είναι και πολύ ελπιδοφόρα. Για να μην θεωρήσει κάποιος οτι βρήκα ευκαιρία για να γκρινιάξω, διευκρινίζω εξαρχής οτι η συμμετοχή καθενός είναι αυτονόητα εθελοντική, και ο καθένας συμμετέχει μόνον αν και όταν και όσο θέλει. Θα φέρω όμως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι ισχύει - σχεδόν νομοτελειακά: Στο αμέσως προηγούμενο GB το θέμα ήταν όχι απλώς ευρύ, αλλά άγγιζε τα όρια του "ξεχειλωμένου" (θυμίζω "Japanese Tuned Cars"), όπου μπορούσε να συμμετάσχει πρακτικά σχεδόν ο,τιδήποτε! Ε λοιπόν, ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό και με 11 (!) συμμετοχές, και στο τέλος ολοκληρώθηκαν μόνον οι 2, και μάλιστα η μια [η δική μου] με 4 μήνες καθυστέρηση... Και μετά από όλες αυτές τις φιλοσοφικές φλυαρίες μου, θα ήθελα να προτείνω ως τίτλο το : "Οχήματα με λιγότερους από 4 τροχούς".
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Sept 30, 2016 16:33:37 GMT 2
Γιώργο και Σάκη μην τρομάζετε βρε!! Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα το διασκεδασουμε και θα κάνουμε χαβαλέ. Ειδικά οι δυο σας με τις ικανότητες που ξέρουμε ότι διαθέτεται, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφτιλιστείτε, αλλά ούτε και κανένας άλλος! Το κιτ που έχετε επιλέξει δεν κρύβει εκπλήξεις, έχει άριστη εφαρμογή και το μόνο που ζητάει είναι ένα καλό βάψιμο για να γίνει άψογο!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Sept 30, 2016 17:05:55 GMT 2
Χαιρομαι για το ενδιαφερον φιλοι μου!! Στο δια ταυτα, θα υπαρχει σαφης τιτλος και συγκεκριμενη θεματολογια. Θα συμπεριληφθουν συγκεκριμενοι τυποι μοτοσυκλετων, αγωνιστικων και μη. Σε καμια περιπτωση δεν θα ειναι κατι γενικο που θα αφορα απλα τους 2 τροχους. Η ταυτοτητα"Αγωνιστικο DNA" δε σημαινει οτι πχ μια Ninja 1400 δεν μπορει να συμμετασχει. Το οτι δεν εχει τρεξει στο Moto GP, για παραδειγμα, δεν αναιρει το οτι εναι αδερφακι της 1000 η οποια τρεχει. Το σκεπτικο ειναι το παραπανω, ελπιζω να γινομαι κατανοητος😀
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 30, 2016 17:42:50 GMT 2
Γιώργο και Σάκη μην τρομάζετε βρε!! Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα το διασκεδασουμε και θα κάνουμε χαβαλέ. Ειδικά οι δυο σας με τις ικανότητες που ξέρουμε ότι διαθέτεται, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφτιλιστείτε, αλλά ούτε και κανένας άλλος! Το κιτ που έχετε επιλέξει δεν κρύβει εκπλήξεις, έχει άριστη εφαρμογή και το μόνο που ζητάει είναι ένα καλό βάψιμο για να γίνει άψογο! Κάτι κόλπα κάνετε εσείς οι μοτοφτιάχτες, κάτι περίεργα μαγικά, κάτι ταρατζούμ που με αγχώνουν. Ναι Κομνηνέ, την πλάκα μας θα κάνουμε και αν ξεφτιλιστούμε ακόμη καλύτερα. Πιο πλάκα θα έχει. Έχω ψηθεί λέμε
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 30, 2016 19:52:21 GMT 2
Παίδες μέσα και εγώ! Ευκαιρεία για μοντελιστική επανεκίνηση μετά από πολύμηνη σιγή!
Το δικό μου το μοτορι είναι κάργα μέσα σε όλες τις κατηγορίες οπότε αναμένω έναρξη!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Oct 1, 2016 0:26:57 GMT 2
Φίλε μου Κομνηνέ, σε βρίσκω υπέρμετρα και αδικαιολόγητα προβληματισμένο.. Το πολύ - πολύ, μπορώ να συμμετάσχω άνετα στο.. επόμενο! Πέρα όμως από την πλάκα, θεωρώ οτι το θέμα θα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ευρύ, ώστε να υπάρξουν όχι μόνον αρκετές συμμετοχές αλλά και αρκετές ολοκληρωμένες συμμετοχές! Δυστυχώς, η μέχρι τώρα ιστορία των GB του forum μας (και φαντάζομαι και άλλων αντίστοιχων forum) δεν είναι και πολύ ελπιδοφόρα. Για να μην θεωρήσει κάποιος οτι βρήκα ευκαιρία για να γκρινιάξω, διευκρινίζω εξαρχής οτι η συμμετοχή καθενός είναι αυτονόητα εθελοντική, και ο καθένας συμμετέχει μόνον αν και όταν και όσο θέλει. Θα φέρω όμως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι ισχύει - σχεδόν νομοτελειακά: Στο αμέσως προηγούμενο GB το θέμα ήταν όχι απλώς ευρύ, αλλά άγγιζε τα όρια του "ξεχειλωμένου" (θυμίζω "Japanese Tuned Cars"), όπου μπορούσε να συμμετάσχει πρακτικά σχεδόν ο,τιδήποτε! Ε λοιπόν, ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό και με 11 (!) συμμετοχές, και στο τέλος ολοκληρώθηκαν μόνον οι 2, και μάλιστα η μια [η δική μου] με 4 μήνες καθυστέρηση... Και μετά από όλες αυτές τις φιλοσοφικές φλυαρίες μου, θα ήθελα να προτείνω ως τίτλο το : "Οχήματα με λιγότερους από 4 τροχούς". Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.. Για μένα που λατρεύω τις μοτοσυκλέτες μοιάζει σαν θαύμα που με αφορμή αυτό το GB αρκετοί αυτοκινητομοντελιστες δηλώνουν επιθυμία να συμμετέχουν και να φτιάξουν μια μοτοσυκλέτα.. Και πολύ περισσότερο που κάποιοι απο αυτούς για πρώτη τους φορά. Είμαι πολύ χαρούμενος που απ'οτι φαίνεται τελικά θα γίνει και θα είναι μεγάλη επιτυχία αν κάποιοι απο αυτούς αγαπήσουν και αυτό το είδος μοντέλων και τα εντάξουν στις μελλοντικές τους κατασκευές. Πολυ καλά κάνεις και το θέτεις Νεκτάριε και ο δικός μου μεγάλος φόβος είναι μην ξεφουσκώσει σύντομα το ενδιαφέρων των συμμετεχόντων και ειδικά σε αυτό το GB που για αρκετούς οι μοτοσυκλέτες δεν είναι καν η αγαπημένη τους θεματολογία. Αλλά θέλω να πιστεύω πως λίγο το διαφορετικό του θέματος λίγο ο ομαδικός χαβαλές που θα δημιουργηθεί ακριβός λόγο αυτού του πρωτόγνωρου για πόλους αλλά και γιατί δεν θα πρέπει να υπάρχει πίεση για το πόσο κορυφαίο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα από τους πρωτάρηδες, θα βοηθήσει πιστεύω να πάει καλά. Παρόλα αυτά έχω κάποιες ιδέες για να τονώσουμε το ενδιαφέρον ωστε να τελειώσουν όσο γίνετε περισσότερα από τα μοντέλα που θα συμμετάσχουν. Θα ρίξω τις ιδέες στους GBαρχες και βλέπουμε..
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Oct 1, 2016 10:02:06 GMT 2
Παίδες μέσα και εγώ! Ευκαιρεία για μοντελιστική επανεκίνηση μετά από πολύμηνη σιγή! Το δικό μου το μοτορι είναι κάργα μέσα σε όλες τις κατηγορίες οπότε αναμένω έναρξη! Μπράβο ρε φίλε ετσι!! Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα!! Αυτό που γράφεις για το μοτορι σου οτι είναι ''καργα μέσα σε όλες τις κατηγορίες'' για μένα έγινε κάτι σαν κουίζ.. Έτσι μετά απο σκέψη κατέληξα ότι πολύ πιθανόν να είναι το NR 750 της tamiya.. Tο βρήκα
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 1, 2016 12:18:24 GMT 2
Παίδες μέσα και εγώ! Ευκαιρεία για μοντελιστική επανεκίνηση μετά από πολύμηνη σιγή! Το δικό μου το μοτορι είναι κάργα μέσα σε όλες τις κατηγορίες οπότε αναμένω έναρξη! Μπράβο ρε φίλε ετσι!! Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα!! Αυτό που γράφεις για το μοτορι σου οτι είναι ''καργα μέσα σε όλες τις κατηγορίες'' για μένα έγινα κάτι σαν κουίζ.. Έτσι μετά απο σκέψη κατέληξα οτι πιθανότατα θα είναι το NR 750 της tamiya.. Tο βρήκα Είναι στο πρόγραμμα για αγορά φίλε! Θα παίξω με μια Ντουντουκα 916!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 1, 2016 14:52:14 GMT 2
Ανοιξα το πρωί την ντουλάπα με το στόκ και κόντεψαν να έρθουν στο κεφάλι μου καμιά 15αριά κίτ μοτοσυκλέτας. Ευκαιρία να μειωθούν σκέφτηκα....
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Oct 2, 2016 9:31:54 GMT 2
Ωραίο GB!!!!!!!!!! Παίζουν και οι παππουδομηχανές;;; Εάν ναι, είναι ευκαιρία να βγάλω το άχτι μου. Πρέπει όμως να θυμηθώ πώς δουλεύει ο αερογράφος...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 2, 2016 10:54:22 GMT 2
Αποστολε αν εσύ πρέπει να θυμηθεις πως δουλεύει ο αερογραφος...εμείς πρέπει να τους πετάξουμε φιλε!!!
|
|