|
Post by konstantinf on Jul 1, 2016 7:15:28 GMT 2
Στράτο και Γιώργο ευχαριστώ για το feedback! Σε ζηλεύω γιατί εμένα με έπιασαν οι ζεστές και βασικά την lamborghini απλά.... την κοιταω Περναω τη φάση να εχω " κάτσει " δημιουργικά . πιςτευω θα ξεπεραστεί . Μου έχει συμβεί και μένα, δεν είναι τραγικό… Μοντελάρουμε γιατί μας αρέσει, όταν μας αρέσει, όχι γιατί κάποιος μας έχει πιάσει απ’ το σβέρκο… Στο χώρο του κινητήρα, νομίζω παίρνει λίγη καλωδίωση ακόμη, πέρα από τα μπουζοκαλώδια. Παίζω με την ιδέα να προσθέσω τους σωλήνες του καλοριφέρ που θα γεμίσουν το κενό στα δεξιά της λεκάνης – απλά δεν έχω reference για να δω που συνδέονται. Αν τελικά τους βάλω, μάλλον θα καταλήγουν κάπου στα τάρταρα…
|
|
|
Post by pkout on Jul 1, 2016 17:11:57 GMT 2
Ο σερ Ισιγόνης θα ήταν περήφανος για την προσοχή και τον σεβασμό που δείχνεις στο παιδί του!!!! Δεν ξέρω τον βαθμό δυσκολίας της 1/12 αλλά τα βαψίματα και η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι υποδειγματική....
Σχετικά με τον ιμάντα που συζητήθηκε λίγο νωρίτερα στο thread, έχει πέσει το μάτι μου στο λαστιχάκι που έχουν τα πολυμηχανήματα και δίνει κίνηση στον οπτικό σαρωτή (μετά τις άπειρες φωτοτυπίες που έχω βγάλει!!!!). Είναι ακριβώς σαν ιμάντας (από την μία πλευρά λείος και από την άλλη οδοντωτός). Για την 1/24 είναι σίγουρα μεγάλος άλλα για την 1/12 πιθανόν και να είναι ταμάμ.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 1, 2016 17:34:49 GMT 2
Οι βαθμοί δυσκολίας ανάμεσα στις διάφορες κλίμακες δεν νομιζω ότι διαφέρουν σημαντικά (και είναι και υποκειμενικοί...). Αυτό που διαφέρει είναι το είδος της δυσκολίας: Όσο μεγαλύτερη η κλίμακα, τόσο περισσότερα τα κομμάτια, αλλά και τόσο πιο ευμεγέθη (οπότε πιο εύκολα στο βάψιμο και την τοποθέτησή τους). Επίσης, όσο μεγαλύτερη η κλίμακα, τόσο μικρότερη η ανάγκη για προσθήκες from the scratch ή για βελτιωτικά. Σίγουρα, όσο πιο μεγάλη η κλίμακα, τόσο βολικώτερη για πρεσβύωπες. Όσο για το οδοντωτό λαστιχάκι, περιμένω να μου χαλάσει το πολυμηχάνημα πριν το ανοίξω . Και πέραν αυτού ένας φίλος μου έχει υποσχεθεί να μου δείξει πώς το φτιάχνουμε from the scratch. Ούτως ή άλλως πολλά ευχαριστώ για την παρακολούθηση των έργων μου. Καλό ΣΚ!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 2, 2016 9:12:17 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 11, 2016 18:46:40 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 12, 2016 9:33:37 GMT 2
Πολύ καλό το βάψιμο και το εσωτερικό. Το κόκκινο σιρίτι φοβερό! Στα όργανα (ίσως έχεις βάλει, αλλά δεν φαίνεται στις φώτο) μια σταγόνα βερνίκι ή ένα κατάλληλα κομμένο τζαμάκι (να μια χρήση των κυκλικών Punch end Die, που λέγαμε παλιότερα) θα τα αναδείκνυε. Καλά τελειώματα πλέον
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 12, 2016 11:33:13 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Τα τζαμάκια δεν τα σκέφτηκα... Θα με κάνεις να τα αγοράσω τα Punch and Die τελικά!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 12, 2016 11:45:24 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Τα τζαμάκια δεν τα σκέφτηκα... Θα με κάνεις να τα αγοράσω τα Punch and Die τελικά! Και το βερνίκι μια χαρά κάνει τη δουλειά Κωνσταντίνε
|
|
|
Post by alex78 on Jul 13, 2016 14:04:59 GMT 2
Πολύ όμορφα βαψίματα και η ''υφή'' των καθισμάτων με το σιρίτι εξαιρετική! Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο για τα''τζαμάκια'' στα όργανα. Βερνικάκι και ξεμπέρδεψες. Ποιές οι σκέψεις σου για τις ζώνες...?
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 13, 2016 19:47:09 GMT 2
Ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια Αλέξη! Ποιές οι σκέψεις σου για τις ζώνες...? Δυστυχώς, λόγω βαρεμάρας και ζέστης το Mini θα γίνει "παράνομο" ήτοι άνευ ζωνών. Υπάρχουν και ουσιαστικότεροι λόγοι γι αυτό: Κατ' αρχήν το κιτ δεν περιέχει ΡΕ κομμάτια για ζώνες και στο εμπόριο δεν υπάρχουν έτοιμες πόρπες για πολιτικά αυτοκίνητα στην 1/12. Προσπάθησα να φτιάξω εκ των ενόντων, αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί: Δεύτερον, οι αναρτήσεις της ζώνης θα έπρεπε να στερεωθούν κάπου στα μισά της κολόνας "Β", της οποίας το πάχος είναι ελάχιστο και δεν ξέρω πόσο καλά θα άντεχε ένα απλό κόλλημα. Και το να φτιάξω δέστρες για τις ζώνες χωρίς να υπαρχουν ζώνες δεν έχει νόημα... Αυτά ως προς το Mini. Στα υπόλοιπα 1/12 που έχω στο στοκ, έχουν προβλεφθεί τα πάντα.
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 13, 2016 19:50:50 GMT 2
Και το βερνίκι μια χαρά κάνει τη δουλειά Κωνσταντίνε Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο για τα''τζαμάκια'' στα όργανα. Βερνικάκι και ξεμπέρδεψες. Και ποιό βερνίκι εγγυημένα δεν χαλάει τις χαλκομανίες; Το μόνο που έχω για πινέλο είναι το enamel clear της Revell (νούμερο 1)...
|
|
|
Post by alex78 on Jul 13, 2016 20:00:36 GMT 2
Προσωπικά όσες φορές το χρησιμοποιήσα με έβγαλε ασπροπρόσωπο...
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 14, 2016 9:18:42 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη. Στην επόμενη βόλτα στα μοντελάδικα, θα είναι στη shopping list μου!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 20, 2016 17:10:45 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jul 20, 2016 19:26:45 GMT 2
Στο auto πήγε Κωσταντίνε, όμορφη και νοικοκυρεμένη δουλειά όπως άλλωστε μας έχεις συνηθίσει!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 21, 2016 9:08:18 GMT 2
Πολύ καθαρή δουλειά στο εσωτερικό. Αναμένουμε την τελική φωτογράφηση
|
|