|
Post by alex78 on Dec 2, 2011 21:15:11 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου, η 1η μου μοντελιστική απόπειρα είναι το κίτ της Tamiya με κωδικό 24262 και κατα την ταπεινή μου άποψη είναι πολύ ποιοτικό, με πλούσια λεπτομέρεια και εννοείται οτι θα κατασκευαστεί ΟΟΒ λόγω της απειρίας μου, αλλά πιστεύω οτι πάνω απ' όλα μετράει η συμμετοχή, η προσπάθεια και προπαντώς η ευχαρίστηση της δημιουργίας. Σας παραθέτω μερικές φωτό για αρχή... ...αυτά προς το παρόν... ευχαριστώ για τον χρόνο σας φιλικά ΑΛΕΞΗΣ
|
|
|
Post by alex78 on Dec 2, 2011 21:23:49 GMT 2
Καλησπέρα σας Όλο το βράδυ κάναν μπάνιο στην χλωρίνη τα νίκελ και το αποτέλεσμα ήταν αυτό στην συνέχεια με το primer της Humbrol ψεκάστηκε το αμάξωμα και τσεκαρίστηκε για ατέλειες, (βρεθήκαν δύο στο καπό πάνω απο τα φώτα) οι οποίες αφού περίμενα να στεγνώσει το αστάρι τρίφτηκαν με βρεγμένα ντουκόχαρτα 600 + 1200 βαθμών και ύστερα πέρασα το 2ο χέρι αστάρι με αποτέλεσμα αυτό αλλά και το σασί μαζί με την ''μπανιέρα'' όπως επίσης και διάφορα μικρότερα κομμάτια (roll cage,ταμπλό,εξάτμιση,αεροτομή κ.α.) κάθε κριτική σας ευπρόσδεκτη ευχαριστώ για το χρόνο σας
|
|
|
Post by alex78 on Dec 2, 2011 21:36:04 GMT 2
Καλησπέρα σας περιμένοντας ένα ''δωράκι'' απο την όμορφη Θεσσαλονίκη (με την ευκαιρία θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω και δημόσια τον φίλο και συνάδελφο Γιώργο (gtziaf) για τον χρόνο και διάθεση που είχε να με εξυπηρετήσει) ασχολήθηκα με το βάψιμο του αμαξώματος, αφού πλύθηκε ασταρωμένο όπως ήταν απάλα με οδοντόβουρτσα και στέγνωσε, ''περάστηκε'' 3 χέρια (το 3ο χέρι με διαφορά μιάς ημέρας απο τα δύο πρώτα) με το spray TS-17 της Tamiya (το ''δωράκι'' που λέγαμε) η αλήθεια είναι οτι spray της ιαπωνέζικης εταιρείας χρησιμοποίησα πρώτη φορά και οι εντυπώσεις μου μπορώ να πώ πως ήταν άριστες το αποτέλεσμα του βαψίματος ήταν αυτό ΑΜΑΞΩΜΑ''ΜΠΑΝΙΕΡΑ''ΣΑΣΙελπίζω το βάψιμο να ''πέτυχε''...τώρα, αφου στεγνώσει καλά το χρώμα (4-5 ημέρες) θα αρχίσει το γυάλισμα... ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας καλό βράδυ
|
|
|
Post by alex78 on Dec 2, 2011 21:41:03 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους αυτές τις μέρες ασχολήθηκα με μικρότερα κομμάτια του κίτ εν αναμονή του γυαλίσματος που θα ξεκινήσει οσονούπω... έτσι λοιπόν ξεκίνησα με τα spoiller, που αφού μασκαρίστηκαν, βάφτηκαν με το Humbrol Red 19 το προστατευτικό καπάκι του κινητήρα στο σασί απο κάτω το οποίο βάφτηκε με το Tamiya TS-17 Gloss Aluminium και στη συνέχεια περάστηκε με matt βερνίκι της Humbrol τα προστατευτικά καπάκια του διαφορικού και του σασί, βάφτηκαν με Humbrol black satin και matt βερνίκι της ίδιας εταιρείας τα προστατευτικά των αναρτήσεων μαζί με τους λασπωτήρες βαφτήκαν με το Red 19 της Humbrol και matt βερνίκι τα πλαινά των πορτών με Humbrol satin black και satin βερνίκι οι ρόδες τώρα, αφου ασταρώθηκαν με άσπρο αστάρι Mr Base White 1000 (spray), βάφτηκαν με Humbrol gloss white και σφραγίστηκαν με satin βερνίκι και τέλος έκανα τα πλαίσια των παραθύρων και τις υδροροές στην οροφή με το μαρκαδοράκι της Tamiya (η αλήθεια είναι ότι δεν τρέλαθηκα με το αποτέλεσμα όλα τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι spray ζητώ πέρα από την κριτική σας και την επιείκιά σας για ορισμένες φωτό... ευχαριστώ για το χρόνο σας καλό σας βράδυ
|
|
|
Post by alex78 on Dec 2, 2011 21:45:50 GMT 2
Καλησπέρα σας, αποφάσισα να γίνει όσο το δυνατό πιό ''στρώτά'' η κατασκευή του Peugeot για να επιδιώξω να έχω ένα όσο το δυνατόν επιθυμητό και αξιοπρεπές αποτέλεσμα.... έτσι λοιπόν επειδή θεωρώ ότι η βαφή του αμαξώματος είναι και το 80 % του αισθητικού αποτελέσματος ενός αυτοκινητάδικου κίτ, ''δούλεψαν'' δύο fornet για λογαριασμό μου και αφού ξανασταρώθηκε με primer της Humbrol (2 χέρια), ξαναψεκάστηκε με το ts-17 της Tamiya (4 χέρια) το αποτέλεσμα που είχα ήταν αυτό ελπίζω να επανέλθω σύντομα, μια και ακολουθεί το ''αγχωτικό'' μέρος του γυαλίσματος... βεβαίως μη λησμονήσω την υπερπολύτιμη βοήθεια συνφορουμίστα (μέτρ των spray και όχι μόνο...) που βοήθησε έμπρακτα για το αποτέλεσμα αυτό... ευχαριστώ για το χρόνο σας
|
|
|
Post by alex78 on Dec 2, 2011 21:49:03 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Dec 2, 2011 21:52:14 GMT 2
Ξεκίνησα ταυτόχρονα μερικές εργασίες για να μπώ στην τελική ευθεία... έτσι λοιπόν αφού μάσκαρα τα τζάμια τα ψέκασα με spray Humbrol Black Satin 85 και το αποτέλεσμα είναι αυτό ''πέρασα'' τις πρώτες χαλκομανίες στο αμάξωμα και τέλος άρχισα να κολλώ τα μηχανικά μέρη στο σασί αυτά προς το παρόν, σύντομα η συνέχεια...
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 2, 2011 22:06:13 GMT 2
Πολύ καλή δουλειά φίλε μου... Ζηλεύω το πάτωμα σου... τα δικά μου, δεν είναι πότε τόσο καθαρά... Προσεκτικά και αργά με τις χαλκομανίες, κι όλα θα πάνε φίνα...
|
|
|
Post by alex78 on Dec 2, 2011 23:16:34 GMT 2
Πολύ καλή δουλειά φίλε μου... Ζηλεύω το πάτωμα σου... τα δικά μου, δεν είναι πότε τόσο καθαρά... Προσεκτικά και αργά με τις χαλκομανίες, κι όλα θα πάνε φίνα... Εγώ να δείς τι σκηνές ζηλοτυπίας κάνω όταν βλέπω τα δικά σου... ;D Άπο αύριο αρχίζει η επιχείρηση ''DECALS''....και όποιον πάρει ο Χάρος...
|
|
|
Post by nektarios on Dec 5, 2011 12:46:53 GMT 2
Αλέξη, συγχαρητήρια! Πολύ καλή δουλειά, και πολύ λεπτομερειακή παρουσίαση! Καλή επιτυχία και με τις χαλκομανίες!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 5, 2011 15:24:34 GMT 2
Αλέξη, συγχαρητήρια! Πολύ καλή δουλειά, και πολύ λεπτομερειακή παρουσίαση! Καλή επιτυχία και με τις χαλκομανίες! Νεκτάριε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ήδη έχει προχωρήσει αρκετά με στόχο μέχρι τις γιορτές να έχει επιτέλους ολοκληρωθεί... ελπίζω μέσα στήν εβδομάδα να ποστάρω, παρόλο που οι συνθήκες εργασίας δεν είναι με το μέρος μου...
|
|
|
Post by alex78 on Dec 7, 2011 6:11:23 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Dec 7, 2011 9:32:27 GMT 2
Άλεξ μη σκας! Νομίζω πως έχω spare ζώνες από Peugeot 206 WRC,θα κοιτάξω και θα σου πω το απόγευμα. Γνώμη μου είναι να το τελειώσεις πάραυτα και να προχωρήσεις σε επόμενο project για ανανέωση,μην το μπουχτίσεις κιόλας!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 7, 2011 16:12:27 GMT 2
Η αλήθεια Θάνο κρύβεται κάπου στη μέση...όντως έχω αρχίσει να το ''μπουχτίζω'' λίγο, αλλά για μένα είναι ένα μεγάλο σχολείο αφού προσπαθώ να εφαρμόσω στην πράξη βασικές τεχνικές και να ''λυθούν'' κάπως τα χέρια μου...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ολοκληρωθεί, καθώς δεν καταθέτω εύκολα τα '''όπλα''... άσε που με ''κοιτάνε'' με ''μισό μάτι'' και καμιά 25αριά άφτιαχτα ;D
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 7, 2011 16:38:08 GMT 2
Συνονόματε! Μην σκας καθόλου! Έχω και εγώ να σου δώσω και χαλκομανίες και P.e. να πειραματιστείς... Ότι θες εδώ είμαστε ;D Θα δω για sparco μπλε και σου απαντώ το βραδάκι
|
|
|
Post by alex78 on Dec 7, 2011 16:58:42 GMT 2
Συνονόματε! Μην σκας καθόλου! Έχω και εγώ να σου δώσω και χαλκομανίες και P.e. να πειραματιστείς... Ότι θες εδώ είμαστε ;D Θα δω για sparco μπλε και σου απαντώ το βραδάκι Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου Αλέξανδρε
|
|