|
Post by nektarios on Nov 16, 2015 10:07:45 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Η συμμετοχή μου (που φαντάζομαι ότι δεν θα εκπλήξει κανέναν…) είναι αυτή: Για την ακρίβεια, θα ήθελα να είναι αυτή… Όμως, το συγκεκριμένο κιτ είναι παλιό (1994), περιζήτητο και συνεπώς δυσεύρετο. Μετά από αναζήτηση χρόνων, ξαφνικά εμφανίστηκε – και μάλιστα σε απρόσμενα προσιτή τιμή – αυτό: Η ευκαιρία ήταν μοναδική (αφού το όχημα είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που ήθελα) και φυσικά δεν πήγε χαμένη. Και μετά ξεκίνησε άλλος μακροχρόνιος αγώνας, μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλες χαλκομανίες (εξίσου σπάνιες), που είναι αυτές: Έτσι λοιπόν, η σημερινή κατάσταση έχει ως εξής: Και μια… πανοραμική! Το κιτ είναι τυπικό Hasegawa της εποχής (1/24 φυσικά), με καλή λεπτομέρεια και – εκ πρώτης όψεως – χωρίς προβλήματα. Το μόνο κακό είναι ότι το πλαστικό είναι σκληρό και χρειάζεται προσοχή κατά την επεξεργασία του. Το σχέδιο προβλέπει κατασκευή ΟΟΒ, με μόνον τις εντελώς απαραίτητες τροποποιήσεις – βελτιώσεις, όπως λ.χ. προσθήκη ζωνών ασφαλείας. Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας, και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στο GB!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 16, 2015 12:41:24 GMT 2
Νεκτάριε θεματάρα φίλε με καρασπάνιο κίτ και εντυπωσιακό λίβερι! Βέβαια διακρίνω αρκετό φλάς στα κομμάτια και δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι στην εφαρμογή αλλά δεν σε φοβάμαι, εδώ έκανες ολάκερο Accord με ''σεντόνια'' σιγά μην κολλήσεις σ'αυτό....
|
|
|
Post by nektarios on Nov 17, 2015 18:27:43 GMT 2
Φίλε Αλέξη, χαίρομαι που σου αρέσει η επιλογή μου, και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου! Το Civic αναμένεται να είναι πολύ πιο απλό στην κατασκευή από το Accord, καθώς έχει και πολύ πιο εύκολο βάψιμο: ένα παρατεταμένο πσσσσσσσσσσσσσστ με μεταλλικό σιελ, και τέλος!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 18, 2015 17:43:59 GMT 2
Αυτό το γαλάζιο μεταλλικό με φοβίζει... Του τζαζ εννοείς; Νεκ είσαι σίγουρος, μήπως να το ψάξουμε λίγο ; Φοβερό κιτ, όμορφο λίβερι και σίγουρα περιμένουμε μια από τις καλές σου δουλειές αφού μετά τόσο καιρό φτιάχνεις και εσύ ένα Honda... Καλή επιτυχία φίλε μου
|
|
|
Post by nektarios on Nov 18, 2015 20:33:34 GMT 2
Ευχαριστώ για το σχόλιο! Όμως το γαλάζιο (πράγματι εννοούσα του Jazz), γιατί σε φοβίζει; Τις 2 φορές που το έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής [στο Jazz - που ήταν η πρώτη φορά που έβαφα αυτοκίνητο, και μάλιστα με μεταλλικό χρώμα - και στο γερανοφόρο), έχει αποδώσει υποδειγματικά.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 18, 2015 21:59:27 GMT 2
Ευχαριστώ για το σχόλιο! Όμως το γαλάζιο (πράγματι εννοούσα του Jazz), γιατί σε φοβίζει; Τις 2 φορές που το έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής [στο Jazz - που ήταν η πρώτη φορά που έβαφα αυτοκίνητο, και μάλιστα με μεταλλικό χρώμα - και στο γερανοφόρο), έχει αποδώσει υποδειγματικά. Νεκ, δεν είμαι σίγουρος για την πιστότητα του, όχι την ποιότητα. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να χρησιμοποίησαν μεταλλικό χρώμα, αλλά δεν ξέρω πάλι. Ψάξε το λίγο
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Nov 19, 2015 20:12:25 GMT 2
Νεκταριε τι λιγοτερο απο Honda?! Μας ξαφνιασες Καλη αρχη
|
|
|
Post by rawshooter on Nov 21, 2015 11:02:28 GMT 2
Έτσι, έτσι, έτσι!!!!!! Honda-κια πολλά Honda-κια Βρε 'σύ Νεκτάριε ΕΣΥ Honda;;;;!!!! Ωραίο θέμα - αν και θα προτιμούσα το "κοντό" CRX - αλλά δεν πειράζει, σε συγχωρώ πρώτον γιατί είναι Honda και δεύτερον γιατί μου δίνεις την ευκαιρία να κάνω εγώ το "κολοβό" CRX Καλή αρχή φίλε μου και υπόψην......I see you
|
|
|
Post by nektarios on Nov 21, 2015 13:23:21 GMT 2
Χρήστο και Παναγιώτη, είμαι σίγουρος οτι δεν περιμένατε ποτέ να φτιάξω εγώ Honda! Σας ευχαριστώ για τα σχόλια! Παναγιώτη, χαίρομαι ειλικρινά που θα φτιάξεις CR-X, γιατί δεν σου κρύβω οτι είναι το αγαπημένο μου Honda! Εν έτει 1989, ένα όχημα παραγωγής με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.600 κυβικών με VTEC και 160 ίππους, σε μικρό μέγεθος και με χαρακτηριστικό "σαυροειδές" στήσιμο, ήταν για μένα το απόλυτο αυτοκίνητο που θα ήθελα να αποκτήσω! Τελικά, το απέκτησα μόνο στην 1/24 και, αυτοσπαμάροντας την συμμετοχή μου, σου αφιερώνω μερικές φωτό του: Το μοντέλο βέβαια δεν λέει και πολλά (είναι φτιαγμένο το 1998 και ΟΟΒ, γι' αυτό και δεν σκοπεύω να το αναρτήσω στο φόρουμ), ωστόσο δείχνει νομίζω καθαρά την εξέλιξη της τεχνοτροπίας μου στην προ και τη μετά ScW εποχή!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 23, 2015 17:07:22 GMT 2
Νεκ έκανες το θαύμα και έπιασες Honda! Τα στοιχιματζιδικα καταρρέουν!!!
Πανέμορφο θέμα φίλε! Για ψάξε το θέμα μεταλλικό χρώμα...δύσκολο μου φαίνεται ιδίως για εκείνη την εποχή...
Καλή αρχή!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 24, 2015 9:05:41 GMT 2
Καλημέρα! Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Ο προβληματισμός σου – όπως βεβαίως και του Γιώργου - ως προς το μεταλλικό χρώμα, με προβλημάτισε κι εμένα… Και το έψαξα… Και βρήκα τα εξής: 1) Το αυτοκίνητο στην πολιτική έκδοση αναμφισβήτητα κυκλοφορούσε με σιέλ μεταλλικό χρώμα, όπως αυτό: 2) Φαντάζομαι ότι, όταν ένα από τα οχήματα παραγωγής επρόκειτο να μετατραπεί σε αγωνιστικό, δεν θα κάθισε κανένας να το βάψει στην ίδια απόχρωση με μη μεταλλικό χρώμα, δεν υπήρχε κανένας λόγος για κάτι τέτοιο… Επιπλέον, και οι φωτό του πραγματικού αγωνιστικού οχήματος δείχνουν ότι ως χρώμα πρέπει να παρέμεινε το εργοστασιακό… 3) Περαιτέρω, αν κοιτάξουμε προσεκτικά το box art της Hasegawa, το όχημα φαίνεται να «γυαλίζει μεταλλικά». 4) Όμως και όσοι έχουν φτιάξει το μοντέλο (τουλάχιστον όσες φωτό βρήκα στο Διαδίκτυο), το έχουν φτιάξει μεταλλικό. Νομίζω λοιπόν ότι το χρώμα που σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω, που είναι αυτό… … είναι σωστό (ή τουλάχιστον δεν είναι κραυγαλέα λανθασμένο…). Υ.Γ.: Με την ευκαιρία, αν κάποιος έχει φωτό από το εσωτερικό οποιουδήποτε Civic από αυτά που έτρεχαν στο JTCC το 1994, παρακαλώ να την αναρτήσει, γιατί εγώ δεν κατάφερα να βρω ούτε μια…
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 25, 2015 0:44:05 GMT 2
Οπότε προχωράς ακάθεκτος!
|
|
|
Post by rawshooter on Nov 25, 2015 8:21:08 GMT 2
|
|
|
Post by rawshooter on Nov 25, 2015 8:31:23 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Nov 25, 2015 19:01:36 GMT 2
Φίλε Παναγιώτη, σε ευχαριστώ πολύ! Τόσο για τις πληροφορίες καθαυτές όσο και για τον χρόνο που αφιέρωσες για να τις βρεις!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 3, 2016 8:50:30 GMT 2
|
|