|
Post by margaritisjb on Sept 13, 2015 18:55:09 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Sept 14, 2015 3:13:42 GMT 2
Έλα πες την αλήθεια, δεν σκοπεύεις να φτιάξεις ένα "νορμάλ" μοντέλο έτσι; Καλή επιτυχία σου εύχομαι στο εγχείρημα!
|
|
|
Post by margaritisjb on Sept 14, 2015 19:59:42 GMT 2
Έλα πες την αλήθεια, δεν σκοπεύεις να φτιάξεις ένα "νορμάλ" μοντέλο έτσι; Καλή επιτυχία σου εύχομαι στο εγχείρημα! Χαχαχαχα μαλλον δεν θα ειναι και τοσο "νορμαλ" !! Σε ευχαριστω πολυ φιλε,παντως το εχω απωθημενο,θελω να το καταφερω στην συγκεκριμενη αποπειρα.Στην συνεχεια θα ακολουθησουν κι αλλες αν ολα πανε καλα..
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 15, 2015 17:28:14 GMT 2
Μαργαρίτη, σίγουρα ενδιαφέρον θέμα και μακρυά από τα συνηθισμένα, η κατασκευή. Ο τρόπος για να φτιάχνεις γρίλιες, είναι ο εξής... Κόβεις, στην περίπτωσή, σου δύο ορθογώνιες τρύπες στο χώρο που βρίσκονται οι γρίλιες του πίσω καπό. Στη συνέχεια κόβεις ισοϋψή φύλλα πλαστικού (καλύτερα πλαστικό γιατί κόβεται ευκολότερα από το μέταλλο) και τα τοποθετείς κάθετα στις οπές σου, "γεμίζοντας" τις τρύπες και προσέχοντας να αφήνεις τον απαιτούμενο χώρο ενδιάμεσα. Αν οι γρίλιες έχουν κλίση, τοποθετείς τα φύλλα πλαστικού υπό γωνία, για να πάρεις το σχήμα που θέλεις. Στοκάρεις τις ενώσεις και είσαι έτοιμος. Ορίστε και το σχετικό cad/cam σχέδιο, απευθείας από την abarth! Καλή επιτυχία
|
|
|
Post by margaritisjb on Sept 15, 2015 22:23:49 GMT 2
Μαργαρίτη, σίγουρα ενδιαφέρον θέμα και μακρυά από τα συνηθισμένα, η κατασκευή. Ο τρόπος για να φτιάχνεις γρίλιες, είναι ο εξής... Κόβεις, στην περίπτωσή, σου δύο ορθογώνιες τρύπες στο χώρο που βρίσκονται οι γρίλιες του πίσω καπό. Στη συνέχεια κόβεις ισοϋψή φύλλα πλαστικού (καλύτερα πλαστικό γιατί κόβεται ευκολότερα από το μέταλλο) και τα τοποθετείς κάθετα στις οπές σου, "γεμίζοντας" τις τρύπες και προσέχοντας να αφήνεις τον απαιτούμενο χώρο ενδιάμεσα. Αν οι γρίλιες έχουν κλίση, τοποθετείς τα φύλλα πλαστικού υπό γωνία, για να πάρεις το σχήμα που θέλεις. Στοκάρεις τις ενώσεις και είσαι έτοιμος. Ορίστε και το σχετικό cad/cam σχέδιο, απευθείας από την abarth! Καλή επιτυχία Χαιρομαι πολυ που σας αρεσει! Που λετε,ο σκοπος ηταν να εχω τις γρυλιες και το πισω πανελ στο ιδιο επιπεδο,και μαλιστα απο το ιδιο υλικο,αλλα τελικα δεν το καταφερα... ειχα σκεφτει πολλα ,οπως πχ να φτιαξω ενα πρωτοτυπο φλατ των αεραγωγων,να κολλησω στα σημεια που ειναι σχεδιασμενες οι τρυπες ραβδιά μεταλλικα και με το σφυρι να το χτυπησω πανω στο φυλλο,ωστε αν το "ξυσω" Απο κατω να ανοιξουν οι τρυπες. Τελικα,η ιδεα αυτη την ... μαπα. Η ιδεα σας θα δουλευε αρκετα καλα,αλλα επειδη προκειται για διοραμα συνεργειου,θα ηθελα να το κρατησω σκετο αλουμινιο μιας και θα ειναι εντελως αβαφο,αλλα σε αλλες περιπτωσεις,νομιζω πως αυτη η μεθοδος ειναι ισως η καλυτερη αν δεν προβει καποιος σε photoetching Πολυ καλο το σχεδιο!
|
|
|
Post by margaritisjb on Sept 15, 2015 22:29:47 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 16, 2015 16:52:02 GMT 2
Η ιδεα σας θα δουλευε αρκετα καλα Μην μου μιλάς στον πληθυντικό ρε συ. Ούτε 50 χρόνια διαφορά δεν έχουμε Με κάνεις να νιώθω πιο γέρος από ότι είμαι Τα κοψίματα σούπερ. Για το διοραματάκι μπορείς να πάρεις ιδέες κι από δω. www.scalewheels-gr.com/thread/621/Το φαναρτζίδικο είναι καλή ιδέα αφού το θες άβαφο. Αν έβαζες και μια φιγούρα με αερογράφο να έχει βάψει τη μια γωνία θα ήταν πιο "ζωντανό" (υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο παραπάνω λινκ). Επίσης, μπορεί να μεταφέρετε από κάποιο όχημα ή τρέιλερ προς το εργοστάσιο (της Abarth?) για περιποίηση. Αλλά το καλύτερο, αν έχεις όρεξη για μένα είναι να κάνεις την πρόσοψη του συνεργείου-φαναρτζίδικου και το όχημα σου να περιμένει απέξω, μαζί με διάφορα εξαρτήματα, κούτες από χρώματα, λάστιχα κλπ... Καλή επιτυχία
|
|
|
Post by margaritisjb on Sept 16, 2015 20:50:33 GMT 2
Η ιδεα σας θα δουλευε αρκετα καλα Μην μου μιλάς στον πληθυντικό ρε συ. Ούτε 50 χρόνια διαφορά δεν έχουμε Με κάνεις να νιώθω πιο γέρος από ότι είμαι Τα κοψίματα σούπερ. Για το διοραματάκι μπορείς να πάρεις ιδέες κι από δω. www.scalewheels-gr.com/thread/621/Το φαναρτζίδικο είναι καλή ιδέα αφού το θες άβαφο. Αν έβαζες και μια φιγούρα με αερογράφο να έχει βάψει τη μια γωνία θα ήταν πιο "ζωντανό" (υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο παραπάνω λινκ). Επίσης, μπορεί να μεταφέρετε από κάποιο όχημα ή τρέιλερ προς το εργοστάσιο (της Abarth?) για περιποίηση. Αλλά το καλύτερο, αν έχεις όρεξη για μένα είναι να κάνεις την πρόσοψη του συνεργείου-φαναρτζίδικου και το όχημα σου να περιμένει απέξω, μαζί με διάφορα εξαρτήματα, κούτες από χρώματα, λάστιχα κλπ... Καλή επιτυχία Ζητώ συγνώμη για αυτό και γενικά σε όλους αν τους ενοχλεί αυτό θέλω να μου το πουν, το κάνω επειδή δεν θέλω να νιώσει κάποιος άσχημα καθώς μια φορά είχε συμβεί μια παρεξήγηση και δεν θέλω να συμβεί κάνα κάτι τέτοιο :/ Οι ιδέες σου Γιώργο είναι καταπληκτικες, θα της αποθηκευσω στην συλλογή που έχω με ιδέες και θα το σκεφτώ! Πάντως ένας φίλος μου ο οποίος είναι ίσως άριστος μοντελιστης αεροπλάνων με ειδίκευση στο weathering, μου πρότεινε να κάνουμε ένα πρότζεκτ μαζί, εγώ να κάνω τα κατασκευαστικα, κι αυτός τα βαψιμματα κλπ! Οπότε αφού τελειώσει το μοντέλο, θα συζητήσουμε για την τελική απόφαση και ύστερα θα του το στείλω για να κάνει κι αυτός την μερίδα της δουλειάς. Μου πρότεινε να το κάνουμε παρατημενο, σκεπασμενο με μια κουβερτα ή έναν μουσαμά για παράδειγμα, ελαφρώς ξεσκεπασμενο, και μια φιγούρα ενός σκεπτικου ανθρώπου ο οποίος σκέφτεται να το αναπαλαιωσει! Βέβαια θα δείξει μέχρι τότε, αλλά προς το παρόν για το Simca μάλλον αυτή θα είναι η μοίρα του... Όσο για το 750,πληρως καθαρό βέβαια θα έχει και μερικές πινελιές weathering σε διάφορα σημεία για να φαίνεται και αληθινό
|
|
|
Post by margaritisjb on Sept 27, 2015 12:28:59 GMT 2
Καλησπερα σε ολους< Υστερα απο μια εβδομαδα μαθηματων καταφερα και βρηκα λιγο ελευθερο χρονο για να ασχοληθω στο μοντελο. δοκιμασα διαφορους τροπους για να φτιαξω τις πατουρες,αλλα νομιζω πως ο καλυτερος ειναι με φυλλο μεταλλου 0.3mm,καθως οταν το στραβωσει καποιος κρατα το σχημα κανονικα.Σχεδιασα τα σχεδια στον υπολογιστη,και στην συνεχεια εκανα μερικες μετατροπες ωστε να στεκονται σωστα στο μοντελο. Αργοτερα,αφου στραβωσα και τοποθετησα τα κομματια,εβαλα σύρμα καλάι 0.3mm στο πισω μερος καθως παιρνει σχημα πολυ ευκολα και ειναι πολυ ευχρηστο. Στην συνεχεια,αφου τελειωσε το εγχειρημα,η καμερα μου δεν λειτουργουσε καλα και αναγκαστικα δανειστηκα μια αλλη,η οποια δυστυχως ειναι χαμηλης αναλυσης,και φωτογραφησα το μοντελο,ωστε να φαινονται τα βασικα Χρειαζεται αρκετες επιδιορθωσεις καθως υπαρχει κακη εφαρμογη σε πολλα σημεια δυστυχως... επισης,ξεκινησε και το 750,το οποιο αυτη την στιγμη δεχεται "επεμβαση" bodywork καθως διαφερει πολυ απο το πραγματικο.Ελπιζω να σας αρεσει!
|
|
|
Post by alex78 on Sept 27, 2015 23:28:30 GMT 2
Φίλε Μαργαρίτη όλες οι δουλειές σου είναι καθηλωτικές και ιδιαίτερα απαιτητικές. Σίγουρα επιλέγεις να μας δείχνεις κάτι διαφορετικό και καινοτόμο στο χώρο μας. Ελπίζω να τα πούμε και απο κοντά στην έκθεση...
|
|
|
Post by margaritisjb on Sept 28, 2015 20:23:25 GMT 2
Φίλε Μαργαρίτη όλες οι δουλειές σου είναι καθηλωτικές και ιδιαίτερα απαιτητικές. Σίγουρα επιλέγεις να μας δείχνεις κάτι διαφορετικό και καινοτόμο στο χώρο μας. Ελπίζω να τα πούμε και απο κοντά στην έκθεση... Χαιρομαι πολυ ρε φιλε που σας αρεσει! Κι εγω πολυ θα το ηθελα,και σκοπευα φετος να κατεβω,αλλα δυστυχως δεν θα τα καταφερω Κατα πασα πιθανοτητα ενας φιλος θα κατεβασει το Master της AM4 ,το οποιο ειναι στην φαση οπως το ειχα αφησει τελευταια φορα! Που θα παει,θα συνεχιστει κι εκεινο!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 29, 2015 17:40:59 GMT 2
Μαργαρίτη είσαι πολύ μαμούνι. Πολύ όμορφή δουλειά αν και νομίζω ότι για μερικά πράγματα το φύλου πλαστικού είναι πιο ευκολοδούλευτο. Αλλά ξέρω ότι θέλεις να το κάνεις άβαφο, αν και δύσκολα θα γλυτώσεις το στοκάρισμα, ιδίως στην πατούρα του πίσω καπό. Ίσως αν το στοκάριζες κανονικά, όπου χρειάζεται, το αστάρωνες και το έβαφες με ένα αλουμινι (αντί για το ασημί αστάρι που χρησιμοποιούσαν στα αυτοκίνητα ) θα είχες ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Σκέψου του, έτσι μπορείς να κάνεις και τις γρίλιες πίσω όπως σου περιέγραψα. ΥΓ. ΑΕΠΠ διαβάζεις καθόλου; Καλή συνέχεια και πρώτα τα διαβάσματα, ναι.
|
|
|
Post by margaritisjb on Sept 29, 2015 18:59:02 GMT 2
Μαργαρίτη είσαι πολύ μαμούνι. Πολύ όμορφή δουλειά αν και νομίζω ότι για μερικά πράγματα το φύλου πλαστικού είναι πιο ευκολοδούλευτο. Αλλά ξέρω ότι θέλεις να το κάνεις άβαφο, αν και δύσκολα θα γλυτώσεις το στοκάρισμα, ιδίως στην πατούρα του πίσω καπό. Ίσως αν το στοκάριζες κανονικά, όπου χρειάζεται, το αστάρωνες και το έβαφες με ένα αλουμινι (αντί για το ασημί αστάρι που χρησιμοποιούσαν στα αυτοκίνητα ) θα είχες ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Σκέψου του, έτσι μπορείς να κάνεις και τις γρίλιες πίσω όπως σου περιέγραψα. ΥΓ. ΑΕΠΠ διαβάζεις καθόλου; Καλή συνέχεια και πρώτα τα διαβάσματα, ναι. Χαχαχαχα ίσως αυτό είναι ένα θεματακι που διαθέτω :Ρ η αλήθεια είναι πως ισχύει, γιαυτό και στο εμπρός μέρος αντικατεστησα τα πάντα με φύλλα πλαστικού, καθώς επειδή είναι Die-cast και όχι White metal δεν μπορώ να κάνω soldering, και έπρεπε αναγκαστικά στοκαρισμα και κυανοακρυλικη :/ έχω ήδη στοκαρει διαφορα σημεία, οπότε δεν την γλιτώνω :Ρ αλλά ανακάλυψα έναν στόκο ο οποίος έχει μεταλλικό χρώμα και ίσως αν κάνει την δουλειά του σωστά να το χρησιμοποιήσω στο μέλλον σκέφτηκα ότι αφού θα γίνει κάτι σαν παρατημενο μετά από αγώνα, να χρησιμοποιήσω στόκο γιατί δυστυχώς το μοντέλο δεν είναι από White metal, και στην τελική ίσως το εφαρμοσω στο μέλλον σε κάποιο White metal μοντέλο (έχω ένα καλό στο stock ) οπότε, ίσως και να γίνουν τα ανοίγματα πίσω, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος καθώς φοβάμαι μην χαλασω το κομμάτι καθώς το αρχικό καλούπι που ήταν το κομμάτι που αφαίρεσα και πλέον δεν υπάρχει :/ Αυτό το μάθημα το έχω στη θετική κατεύθυνση βέβαια δεν το δίνω στις πανελλαδικές, θα διάβαζα πάντως αν είχαμε σωστό καθηγητή καθώς αυτός που μας κάνει μάθημα, μόνο ΑΕΠΠ δεν κάνει! Επίσης, απλά το μυαλό κάποια στιγμή χρειάζεται ξεκούραση, και δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τον μοντελισμο
|
|
|
Post by nektarios on Sept 30, 2015 7:27:54 GMT 2
Φίλε Μαργαρίτη, η δουλειά σου είναι πάντα εντυπωσιακή, τόσο ως εφαρμογή "εξωτικών" μεθόδων όσο και ως αποτέλεσμα!! Πραγματικά, περιμένω (και φαντάζομαι και αρκετοί άλλοι) με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υλοποίηση κάθε επόμενου project σου! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by margaritisjb on Oct 1, 2015 23:44:35 GMT 2
Φίλε Μαργαρίτη, η δουλειά σου είναι πάντα εντυπωσιακή, τόσο ως εφαρμογή "εξωτικών" μεθόδων όσο και ως αποτέλεσμα!! Πραγματικά, περιμένω (και φαντάζομαι και αρκετοί άλλοι) με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υλοποίηση κάθε επόμενου project σου! Καλή συνέχεια! Σε ευχαριστω πολυ φιλε Νεκταριε! Χαιρομαι που σας αρεσει,και ελπιζω να μην αφησω ανικανοποιητο κανεναν με το αποτελεσμα!
|
|
|
Post by margaritisjb on Oct 11, 2015 19:03:41 GMT 2
Καλησπερα σε ολους! Ειχα καιρο να πιασω τα "συνεργα" στο γραφειο,και μιας και βρηκα χρονο μεσα στο σαββατοκυριακο ειπα με την πρωτη ευκαιρια να προχωρησω οσο μπορω.Ξεκιναμε λοιπον : Αρχικα κατασκευασα απο την αρχη την πατουρα του μπροστινου πανελ απο πλαστικο γιατι απο την στιγμη που το μοντελο ειναι diecast ,δεν μπορω να κανω soldering.Εβαλα αρκετο reinforcing απο κατω ωστε να μην υπαρξει προβλημα,και στην συνεχεια θα το αφαιρεσω. (στην φωτογραφια παρακατω του πραγματικου δειχνει την αγωνιστικη εκδοση,η οποια εχει μερικες διαφορες στην πατουρα) Στην συνεχεια,αποφασισα να κατασευασω και το εσωτερικο του μπροστινου πανελ,οποτε σχεδιασα αρχικα τις οψεις σαν blueprint των κομματιων,και στην συνεχεια εκανα το καταλληλο stretching ωστε να ειναι ετοιμα για κοψιμο. Αφου εγινε αυτο,εφτιαξα την κατασκευη,και τοποθετησα στοκο για να ειναι συμπαγης. Το αποτελεσμα δεν ειναι ο,τι πιο καθαρο, αλλα ουτε χρειαζεται να ειναι καθως θα υποστει weathering. Μετα απο ολα αυτα,εχει ερθει η ωρα της κατασκευης των λεπτομερειων στο μπροστινο πανελ. Ξεκινησα με το πιο δυσκολο κομματι,που δεν ειναι αλλο απο τα καπακια που βλεπετε στην φωτογραφια. Οπως βλεπετε,δεν ειναι δυο απλοι δικοι,αλλα εχουν και μερικα "καρουμπαλακια" στα πλαγια για λογους εργονομιας. Στο μοντελο,αν εβαζα σκετα δισκακια,δεν θα φαινοταν και πολυ καλο,κι ετσι αποφασισα να το προσπαθησω. εκανα μερικα δισκακια με το punch απο φυλλο πλαστικου 0,5mm,και στην συνεχεια το επιασα με την δαγκανα ετσι ωστε να κολλησω μερικα κομματακια καλωδιου 0.05mm ωστε στην συνεχεια οταν τα κοψω,να μου δωσει το επιθυμητο αποτελεσμα. Αρχικα,δεν φαινοταν να μπορουσε να γινει,αλλα υστερα απο 2 προσπαθειες καταφερα και τελειωσα το 1 (το οποιο η καμερα δεν μπορουσε να του κανει focus λογω μεγεθους) . Μενει αλλο 1! Αυτα προς το παρον,συντομα η συνεχεια!
|
|