|
Post by gtziaf on Mar 29, 2015 21:46:24 GMT 2
ΟρισμόςΈνα διάγραμμα τομής (cutaway) είναι μια εικόνα από την οποία αφαιρούνται επιλεκτικά κάποια σημεία ενός τρισδιάστατου μοντέλου για να γίνουν τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του ορατά, χωρίς όμως η εξωτερική μορφή να θυσιάζεται εντελώς. Η τεχνική αυτή δίνει την δυνατότητα στον παρατηρητή να περιεργαστεί και να κατανοήσει τη δομή του αντικειμένου και ταυτόχρονα να τη συσχετίσει άμεσα με το εξωτερικό του περίβλημα. ΙστορίαΙστορικά, η τεχνική αυτή άρχισε να εμφανίζεται κατά την Αναγέννηση ενώ ο πρώτος εκφραστής της είναι ο Marino Taccola (1382 – 1453). Πιο κοντά στην εικόνα που έχουμε σήμερα για τα διαγράμματα τομής ανήκουν τα σχέδια του Georgius Agricola (1494-1555) από το βιβλίο του 'De Re Metallica'. πηγή WikipediaΣήμερα η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, της τεχνολογίας cad/cam και της τρισδιάστατης απεικόνισης έχουν εκτοξεύσει τη χρήση και τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης τεχνοτροπίας, αφού οι παρεχόμενες λεπτομέρειες είναι πραγματικά εξωπραγματικές και τα πεδία εφαρμογής απεριόριστα. Όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, οι cutaway εικόνες έχουν χρησιμοποιηθεί διεξοδικά και στο χώρο του αυτοκινήτου. Το πραγματικό είναι πάντα καλύτεροΌμως, με τον όρο cutaway δεν αναφερόμαστε μόνο σε ένα σχέδιο ή διάγραμμα αλλά και σε ένα τρισδιάστατο αντικείμενο κατάλληλα κομμένο. Η ιδέα της τομής ενός αντικειμένου δεν παρέμεινε μόνο στα σχεδιαστήρια προικισμένων καλλιτεχνών, αλλά χρησιμοποιείται και για ανάδειξη - παρουσίαση τρισδιάστατων προϊόντων σε φυσικό μέγεθος ή υπό κλίμακα. Οι εταιρείες αυτοκίνητου διέγνωσαν από πολύ παλιά αυτή την προοπτική και τα διάφορα "κομμένα" αυτοκίνητα αποτελούν πόλο έλξης σε εκθέσεις και show. Ο θεατής μπορεί να ενθουσιαστεί από την εξωτερική εμφάνιση του τελευταίου μοντέλου μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά η έκθεση της πολυπλοκότητας της κατασκευής και η ανάδειξη της δουλειάς που κρύβεται πίσω από την συναρμολόγηση ενός αυτοκίνητου μπορεί να σε κάνει να το ερωτευτείς. Στον ΜοντελισμόΗ χρήση της τεχνικής αυτής στον μοντελισμό έχει εφαρμογή σε όλη τη γκάμα της γνωστής θεματολογίας, χωρίς όμως να αποτελεί κυρίαρχη τεχνοτροπία, κυρίως λόγω του όγκου δουλειάς που απαιτείται σε μια τέτοια κατασκευή. Επίσης, η μη ύπαρξη έτοιμων κιτ (με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποια υποβρύχια και ξύλινα πλοία) δεν βοηθά τη διάδοση της στο ευρύ μοντελιστικό κοινό. Παρόλα αυτά μια αναζήτηση σε μοντελιστικά περιοδικά, βιβλία ή το διαδίκτυο μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά διαμάντια που αποκαλύπτουν εκτός από την εσωτερική δομή ενός μοντέλου και το μεράκι του κατασκευαστή. Στο χώρο του αυτοκίνητου, τα παραδείγματα είναι ελάχιστα με κύριο εκφραστή τον Ιταλό, maestro, Alessandro Prini, χωρίς όμως να είναι ο μοναδικός. Το projectΗ ιδέα μιας cutaway κατασκευής, πέρα από ότι είναι αρκετά ελκυστική και προκλητική από μόνη της, σίγουρα έχει στριφογυρίσει στο μυαλό πολλών από μας. Μια συζήτηση (που ακολουθήθηκε από πολλές άλλες) με τον Σάκη αλλά και αναφορές του Ανδρέα (του οδοντοτεχνίτη) παλιότερα μας ώθησαν να το βάλουμε στα άμεσα μοντελιστικά πλάνα μας. Έτσι, όταν ο Σάκης με πηρέ τηλέφωνο και με παρότρυνε να το ξεκινήσουμε, δεν μπόρεσα να το αρνηθώ και έτσι έχετε το παρόν, που αποτελεί ουσιαστικά την έναρξης της συγκεκριμένης προσπάθειάς. Το φορματ θα είναι το ίδιο που ακολουθούμε στο Le Mans G.B. (δηλαδή όλα τα ποστ στο ίδιο θέμα) και η διαδικασία παρόμοια με τη συνεργατική κατασκευή των 599 που κάναμε με τον Ανδρέα (rous74). Εκτός, από εμένα και τον Σάκη που είμαστε σίγουροι, ψάχνω να επικοινωνήσω με τον andreas που είχε εκφράσει ενδιαφέρον, το θέμα είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να συμμετάσχει (με αυτοκίνητο, μηχανή ή νταλίκα) αρκεί να ακολουθήσει την cutaway τεχνοτροπία. Χρονικός περιορισμός δεν υπάρχει αλλά σίγουρα θα το πάμε αργά, πολύ αργά πιθανόν με αρχικό ορίζοντα τον έναν χρόνο. Στόχος, είναι να ευχαριστηθούμε την διαδρομή της κατασκευής, την πρόκληση και να μάθουμε από τη συνεργασία, καθώς το αποτέλεσμα πέρα από μακρινό είναι αρκετά αβέβαιο, λόγω της φύσης του πρότζεκτ και της μηδαμινής μας εμπειρίας σε ανάλογη κατασκευή. Θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις των μοντέλων μας και οι πιθανές δηλώσεις συμμετοχών. ΥΓ. Αμφότεροι είμαστε διαθέσιμοι για περεταίρω διευκρινήσεις για την ιδέα, αν κάποιος σκέφτεται να συμμετάσχει και έχει απορίες, διαφωνίες, προσθέσεις ή αφαιρέσεις. Ελπίζω να το διασκεδάσουμε...
|
|
|
Post by Sakis on Mar 29, 2015 22:24:05 GMT 2
Καλύτερη εισαγωγή δεν θα μπορούσα να φανταστώ Γιώργο. Οι κουβέντες μας πάντα οδηγούσαν στο να μάθουμε πράγματα καθώς και σε κάτι καλό οπότε πιστεύω πως και αυτή τη φορά θα έχουμε κάτι παρόμοιο. Μου αρέσει που βρήκα έναν εξίσου "τρελό" που να συμπάσχει μαζί μου και το τωρινό δεν αποτελεί εξαίρεση. Σκεπτόμενος να πιάσω λοιπόν την Ferrari Enzo σκέφτηκα πως την έχει φτιάξει και η κουτσή μοντελο-Μαρία τουλάχιστον 2 φορές. Ως εκ τούτου, δεν θα αποτελούσε κάτι το διαφορετικό που να αξίζει να σπαταλήσω χρόνο, χρήμα και δουλειά. Έτσι, πρότεινα στον Γιώργο να κάναμε ένα διπλό build Enzo-FXX αφού όμως τις περνούσαμε από "χειρουργείο". Χαίρομαι που όχι μόνο συμφώνησε αμέσως αλλά με τσίγκλισε ακόμα περισσότερο. Ελπίζω να μάθουμε πολλά από αυτές τις κατασκευές, να τεστάρουμε τις ικανότητές μας και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα έχοντας μάθει και ανταλλάξει ιδέες και κόλπα. Ευελπιστώ αύριο να έχω την παρουσίαση του δικού μου αυτοκινήτου. Ως τότε να είστε όλοι καλά και καλή μας επιτυχία!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 30, 2015 17:20:53 GMT 2
Αποκάλυψες και τα μοντέλα Σάκη, πολύ ωραία για να έχουν εικόνα και τα παιδιά, ιδίως αν το σκέφτεται κάποιος ακόμη να συμμετάσχει στο σφαγείο... εεε το πρότζεκτ ήθελα να πω. Εγώ, ήθελα να δημιουργήσω κάποια αγωνία και το απόκρυψα τεχνηέντως. Οπότε σιγά-σιγά ας βάλουμε τα περιεχόμενα των κιτ μας ξεκινώντας από το δικό σου και θα ακολουθήσω κι εγώ κάποια στιγμή μες τη βδομάδα. Τώρα, γενικά για την κατασκευή έχω ένα άγχος, κυρίως λόγω ότι έχω την 250 στο πιο κρίσιμο σημείο της, το γκουλφ μισοαρχινισμένο, μια Φ1 στην αρχή κι αυτή και υποσχέθηκα στον Αμύντα να ολοκληρώσω επιτέλους τη Μπεμπά. Και βάλαμε κι αυτόν τον διάολο στο κεφάλι μας..., άσε που για τις 2 επόμενες εβδομάδες θα είμαι εκτός πάγκου Αλλά, όπως λες με τη συνεργασία, μαζί με μια δόση τρέλας θα το διασκεδάσουμε. Έχω μεγάλη προσμονή για τις πρώτες δοκιμές-κοψίματα, αν και θα αργήσει λίγο το πρώτο update, από τη μεριά μου δηλαδή. Πάμε γερά, λοιπόν (1,2,3, ζροοοο )! ΥΓ. Αλήθεια εγώ, αν και φερραρίστα, δεν έχω φτιάξει ούτε ενζο, ούτε φουχουψου, ούτε καν την εφ' πενήντα, ακόμη. Νιώθω ήδη άσχημα
|
|
|
Post by alex78 on Mar 31, 2015 11:02:54 GMT 2
Στην τελευταία μας κουβέντα με τον Σάκη (πάει πολύς καιρός απο τότε είναι αλήθεια...) κάτι μου είχε εκμυστηρευτεί απ'έξω-απ'έξω αλλά νόμιζα ότι τα ''αφήσατε'' αμφότεροι λόγω διάθεσης και πολυπλοκότητας. Ενθουσιάστηκα όταν διάβασα χθές την καταπληκτική εισαγωγή του Γιώργου και πραγματικά η όλη ιστορία δείχνει να έχει τεράστιο ενδιαφέρον μολονότι τις εξαιρετικές δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στο μέλλον... Ένα μεγάλο μπράβο παιδιά και σας ευχαριστούμε που οραματίζεστε πρός όφελός μας!!
|
|
|
Post by margaritisjb on Mar 31, 2015 20:53:11 GMT 2
Πολύ ενδιαφέρον θέμα, ευκαιρία για πολύ scratchbuilding και πολλές κοπές. φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο thread και ανυπομονώ να ξεκινήσει η όλη δουλειά! Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να πάρω μέρος αλλά ίσως κάποια στιγμή κάνω κάτι κι εγώ εκτός προγράμματος.
|
|
|
Post by Sakis on Mar 31, 2015 23:44:42 GMT 2
Και κάπου εδώ θα ανοίξω τον χορό με την παρουσίαση της συμμετοχής μου. Το αυτοκίνητο: Ferrari Enzo. Δεν θα κουράσω με ιστορικά στοιχεία και αριθμολαγνείες, λίγο πολύ όλοι μας τα γνωρίζουμε. Πρόκειται για ένα πραγματικό dream car, που ακολουθεί κατά γράμμα τον άγραφο ορισμό ενός supercar: πίσω κίνηση, κινητήρας στο κέντρο, απίστευτα νούμερα επιδόσεων, εξωτικά υλικά κατασκευής, γυμνό από κάθε "περιττό" είδος πολυτέλειας και φυσικά δύστροπο με πολύ λίγους να μπορούν να την οδηγήσουν στο όριο. Αυστηρά περιορισμένης παραγωγής 399 κομματιών (φήμες λένε ότι κατασκευάστηκε άλλη μία που δόθηκε στον Πάπα). Το γεγονός ότι της έδωσαν το όνομα του ιδρυτή της Ferrari δείχνει από μόνο του πόσο σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί για την εταιρεία. Το κιτ:Ένα από τα καλύτερα μοντέλα της Tamiya στην 1/24 με απίστευτη εφαρμογή παρά το πλήθος των κομματιών, εξαιρετική λεπτομέρεια και φοβερή ποιότητα. Πρόκειται για το κιτ Giallo Modena που προσφέρει επιπλέον διαφανή κομμάτια για το κάτω μέρος και καρτέλα με ανθρακόνημα σε χαλκομανία με έτοιμους οδηγούς-σχέδια για κόψιμο σε σύγκριση με τη "βασική" έκδοση. Επιπλέον θα χρησιμοποιηθεί το βελτιωτικό της (πραγματικά Crazy) Modeller για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο: Το εκπληκτικό σετ αμορτισέρ της Acustion (Γιώργο σ'ευχαριστώ θερμά): Διάφορα μπιχλιμπίδια όπως σωληνώσεις, rivets, καλωδιώσεις, έξτρα ανθρακόνημα (εννοείται), electric connectors προέρχονται από διάφορες εταιρείες και θα αναφέρονται όπου χρησιμοποιούνται. Επίσης, μεγάλο ατού θα είναι και οι οδηγίες του ίδιου αυτοκινήτου από την Tamiya στην 1/12, ευγενική χορηγία του Γιώργου (και πάλι σ'ευχαριστώ φίλε). Τον ρόλο αφανούς ήρωα θα παίξει μια τελειωμένη (πριν πολλά χρόνια) Enzo που θα γίνει δότης σε περίπτωση (σίγουρα δηλαδή) στραβής. Έχει πέσει αρκετή μελέτη εδώ και καιρό και ήδη άρχισαν οι δοκιμαστικές εφαρμογές καθώς και το πλάνο των εργασιών. Θα προτιμήσω μικρά και συχνά ποστ ώστε να υπάρχει συνεχής ροή και να εξηγείται όσο μπορώ καλύτερα η πορεία κατασκευής. Ευχαριστώ για τον χρόνο και τα σχόλιά σας. Καλή μας επιτυχία!
|
|
|
Post by rawshooter on Apr 1, 2015 0:48:08 GMT 2
Άκρως ενδιαφέρον θέμα μπορώ να πώ!!!!! Τα cutaway απαιτούν άριστη γνώση του αντικειμένου και σε τριάσδιάστατη κατασκευή απίστευτη ικανότητα στα χέρια. Προσωπικά θα πρότεινα 2 πραγματάκια, καταρχάς κιτ κάποιου αμαξώματος kevlar ένεκα γενικού "στησίματος"-κατασκευής του πραγματικού και κατα δεύτερον "μερικό cutaway" και οχι πλήρους στον διαμήκη άξονα ώστε να αποφευχθούν σημεία "κόλαση" όπως π.χ μοτέρ κτλ Πάντως σαν θέμα με "ψήνει" και μένα :-) Καλή αρχή σ' όλους εύχομαι!!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 1, 2015 17:52:38 GMT 2
Θάνο, πολύ ωραία παρουσίαση και χαίρομαι που σε βλέπω ορεξάτο, οπότε εσύ θα με παρασέρνεις μάλλον . Καλή επιτυχία να έχουμε Ευχαριστούμε όλους όσους 'πόσταραν' για καλή αρχή... Αλεξ, περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή... Ο Θάνος είναι στο μέσο πολύ σημαντικών εξετάσεων, εγώ φεύγω από τον πάγκο για δύο βδομάδες και μόλις επιστρέψω ξεκινώ ξυπνήματα από της 5 για πανελλαδικές, επιτροπή εξετάσεων, βαθμολογικό κλπ... Συν τα υπό κατασκευή θέματα και των δύο μας... Αλλά, στη βράση κολλάει το σίδερο... Μαργαρίτη να το δοκιμάσεις, γιατί όχι. Είναι πολύ ενδιαφέρον σαν θέμα και πρόκληση... Παναγιώτη ευχαριστούμε. Άντε φίλε να σε υπολογίζουμε μέσα; Το έχεις το αντικείμενο και την σκρατσιά. Άντε διάλεξε τουτού και μπες... Για τη δομή του αυτοκίνητου που λες έχεις δίκαιο. Καλό είναι να έχει μονοκοτ πλαίσιο, που απλοποιεί τη διαδικασία. Γενικά αυτοκίνητα όπως η F40, F50, Enzo, La Ferrari, το LFA, η Carrera GT, η SLR από Tamiya και η Mclaren F1 long tail της Aoshima, δείχνουν ιδανικά. Χωρίς να είναι τα μόνα, μια γρήγορη αναφορά έκανα για όποιον ενδιαφέρετε και για χάρη της κουβέντας. Αλλά και η νέα 300SL της tamiya, που δίνει πλήρες χοροδικτύωμα (πλαίσιο), είναι πολύ καλή επιλογή.
|
|
|
Post by nektarios on Apr 1, 2015 21:00:32 GMT 2
Γιώργο και Σάκη, απλά , και μόνο για το θάρρος και την απόφασή σας να ασχοληθείτε με κάτι τόσο απαιτητικό! Θα το παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!! Μακάρι να καταφέρετε να "παρασύρετε" κι άλλους!
|
|
|
Post by rawshooter on Apr 2, 2015 8:37:25 GMT 2
Καλημέρα σας και πάλι!!!! Φίλε Γιώργο όπως έγραψα και στο προηγούμενο post μου η ιδέα είναι τέλεια και "ψήνομαι" ενώ σε συνδιασμό με την μή ύπαρξη χρονικών ορίων είναι άκρως δελεαστική!!!! Προσωπικά δεν έχω αποφασίσει κιτ αλλά έχω ένα project κατα νού......Βασική όμως προυπόθεση του όλου σεναρίου είναι να ξεκινήσω πρώτα και απλό σε 4τροχούς ώστε να "ξαναμπώ λίγο στο hobby" :-)
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 2, 2015 10:54:12 GMT 2
Πολύ ωραία ιδέα η τομή... Μου φαίνεται πως θα είναι απο τα πιο ενδιαφέρον θέματα. Κάλη αρχή!!!!!!!
|
|
amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on Apr 2, 2015 14:26:42 GMT 2
Καλή τύχη και απο εμένα.θα παρακολουθώ με προσοχή για να μαθαίνω κιόλας κάθε πρόοδο..
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 2, 2015 21:14:47 GMT 2
Ευχαριστούμε για τη στήριξη παίδες. Ελπίζω και η πρόοδος να είναι ενδιαφέρουσα. Φυσικά οι προτάσεις - ιδέες σας, επιβάλλονται σε αυτήν την κατασκευή...
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 2, 2015 22:03:29 GMT 2
Ώρα να σας δείξω κι εγώ τα περιεχόμενα του μοντέλου που θα χρησιμοποιήσω σε αυτό το project, το οποίο δεν είναι άλλο από την Ferrari Fxx, της Tamiya στην 1/24... Όπως και ο Σάκης, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, μιας και αυτές είναι λίγο πολύ γνώστες. Αποτελεί την σκληροπυρηνική έκδοση πίστας της Enzo και παράχθηκε σε 31 αντίτυπα από το 2005. Κατά κανόνα αυτές φυλασσόταν από τη Ferrari και οι 29 ιδιοκτήτες τους, τις οδηγούσαν μόνο σε επίσημα track days της εταιρείας. Η τριακοστή μαύρου χρώματος, FXX, δόθηκε ως δώρο στον θρύλο Michael Schumacher για την προσφορά του στη Scuderia. Η τελευταία ανήκει στη Ferrari και βρίσκεται στο μουσείο της. Ο σκοπός του προγράμματος της FXX, ήταν να προσφέρει στους πλέον φανατικούς και πιστούς πελάτες της Ferrari μια γεύση από F1, την αποκλειστική πρόσβαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της μάρκας και να χρησιμοποιήσει τις αναφορές και παρατηρήσεις τους, στην εξέλιξη των μελλοντικών της μοντέλων. Οι FXX, μοιράζεται αρκετά κοινά σημεία με την Enzo, όπως θα διαπιστώσετε από τη σύγκριση των κομματιών των δύο κιτ. Αλλά, έχει και ουσιαστικές διαφορές που δυστυχώς είναι 'αχαρτογράφητες' εξαιτίας της παραδοσιακής μυστικοπάθειας της Ferrari. Εκτός από το κιτ της Tamiya, συγκεντρώθηκαν και αρκετά βελτιωτικά, χωρίς να είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν όλα. Τα κύρια κομμάτια σε κόκκινο, μαύρο, γκρι και διαφανές πλαστικό. Υπάρχουν ακόμη 4 slick ελαστικά, μεταλλικές εξατμίσεις, χαλκομανίες χωρίς όμως τα νούμερα για να διαλέξεις, μάσκες για τα παράθυρα, σίτες και metal transfer. Όπως και ο Σάκης θα χρησιμοποιήσω ως κύριο βελτιωτικό, αυτό της εκλιπούσης, δυστυχώς, crazy models... Κάποια στιγμή είχα εκμεταλλευτεί μια προσφορά, από το spotmodel, και είχα πάρει με 1.99! το σετ της MSM Creation (μόνο για τις ζώνες άξιζε) το οποίο δεν δίνει κάτι παραπάνω σε σχέση με αυτό της crazy, αλλά οι σίτες του δείχνουν λίγο καλύτερες και μπορεί να αξιοποιηθούν. Σε μια κρίση μοντελοκαταναλωτικής μανίας είχα άρει και 2 σετ με δισκόφρενα της HD, για να τα δοκιμάσω. Δεν ξέρω, ακόμη, αν ταιριάζουν αλλά τα έβαλα για ποικιλία. ίσως χρειαστούν μετατροπές ή απλά θα χρησιμοποιήσω αυτά της crazy. Στη μακρυά λίστα με τα βελτιωτικά πρέπει να μπουν τα αμορτισέρ, για την Enzo, της Acustion. Δεν είναι ίδια με της FXX αλλά καλή βάση για να παίξουμε. Τελευταία προσθήκη, οι πολύ όμορφες αλουμινένιες τάπες της HD. Το κιτ δεν δίνει κάρμπον χαλκομανίες, αλλά η studio27 πρόσφατα έβγαλε ένα σχετικό σετ. Φυσικά δεν καλύπτουν όλο το αυτοκίνητο, καθώς τα απαιτούμενα κάρμπον μέρη είναι πολύ περισσότερα, αλλά ελπίζω να είναι μια καλή βάση και μου γλιτώσουν λίγο χρόνο. Οι γνωστές λεπτομέρειες όπως βίδες, διακοπτάκια, σωληνάκια, φύλλα κάρμπον και φυσικά φύλλα πλαστικού εννοούνται και θα χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν κι ανάλογα τις περιστάσεις. Όπως κι ο Σάκης, έχω κι εγώ μια δεύτερη FXX, πολύ ελαφρώς αρχινημένη (ευχαριστώ φίλε ) που θα αποφασίσω τι θα κάνω με του λόγω της, ανάλογα με την πορεία της κατασκευής. Το πιθανότερο είναι απλά να γίνει δότρια για τις αστοχίες που θα προκύψουν. Στα κατασκευαστικά δεν έχω να σας πω τίποτα καθώς τις ζελατίνες του κιτ της άνοιξα πρώτη φορά για την φωτογράφηση. Οπότε η πρώτη ενημέρωση από μένα θα έρθει μετά του Θωμά, που θα επιστρέψω στον πάγκο μου. Μέχρι τότε και για να είμαι μέσα στο πνεύμα των "σημαντικών" γεγονότων που συμβαίνουν γύρω μας , ας ακούσουμε λίγο FXX από τη μέρα που ο Σούμι, ντύθηκε Stig και άλωσε την πίστα του πάλαι πότε, Top Gear... Να ευχαριστήσω με τη σειρά μου για τον χρόνο σας και το ενδιαφέρον. Καλές κατασκευές να έχουμε.
|
|
|
Post by rawshooter on Apr 3, 2015 0:08:12 GMT 2
Ορίστε λοιπόν και η δική μου συμμετοχή η θρυλική BMW M1 στην 1/24 από την Esci. Βασικά 3 ήταν οι λόγοι που επέλεξα το εν λόγω κιτ: 1ον Σχεδόν πλήρες από εσωτερικό, κινητήρα κτλ 2ον Το box-art του που την δείχνει ήδη σε cut-off 3ον Το διάφανο "καπάκι" - αμάξωμα Δυστυχώς τον 3ο λόγο τον "αναίρεσα" πριν καιρό βάφοντας το διάφανο αμάξωμα της Esci με λευκό gloss της Gunze σε μια προσπάθεια μου να την φτιάξω με τα χρώματα της BMW Motorsport. Όμως η όλη τότε κατασκευή σταμάτησε και "μπήκε στο χρονοντούλαπο" μιας και το κιτ είχε αγορασθεί ως "used" από έναν γάλλο μέσω ebay αλλά σύντομα διαπίστωσα (μετά την βαφή του αμαξώματος δυστυχώς) ότι έλειπαν κάποια κομμάτια (πίσω πλάι τζάμι κτλ) ενώ οι χαλκομανίες ήταν σκισμένες ένεκα του ότι κόλλησε το ρυζόχαρτο που τις προστάτευε μ' αυτές λόγω υγρασίας . Βέβαια το "πρόβλημα" έλλειψης κομματιών θα αποτελέσει και τον 4ο λόγο επιλογής του μιας και θα γίνει όλο cut-off στον διαμήκη άξονα του, οπότε η "προβληματική" πλευρά θα αφαιρεθεί έτσι και αλλιώς Ορίστε και μια άποψη του πώς είναι αυτή την στιγμή το κιτ Αυτή την στιγμή ειλικρινά πέραν ορισμένων σημάτων της BMW σε 3D αυτοκόλλητο και flocking σε 4-5 χρώματα, δεν υπάρχει τπτ σε βελτιωτικό, p.e. ή οτιδήποτε άλλο στην 1/24 στο στοκ ή το spare box μου Ευτυχώς σε 10 πρπ μέρες θα πάω στην μεγάλη έκθεση-αγορά στο Mosonmagyarovar στην Ουγγαρία όπου θα υπάρχει πολύ πράγμα και όπου ελπίζω να αγοράσω αρκετά "καλούδια" Καλή συνέχεια λοιπόν σ' όσους ξεκίνησαν και καλή αρχή σ' όσους το σκέφτονται να ξεκινήσουν
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 3, 2015 19:00:11 GMT 2
Πολύ ωραία νέα Παναγιώτη και απαιτητικό θέμα. Welcome
|
|