|
Post by nektarios on Feb 4, 2015 13:35:53 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ! Γιώργο, για την επιλογή χρεπο-κίτ ισχύει το σοφό ρητό "Μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις...". Το παράξενο είναι οτι δεν ισχύει το ίδιο και για το προ-μασκάρισμα που πολύ σωστά υποψιάστηκες... Η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα να δοκιμάσω μια φορά την αντίστροφη μέθοδο, αλλά με τόσες νίκελ μικρολεπτομέρειες πιστεύω οτι η αποτυχία θα είναι σχεδόν δεδομένη... Αλέξη, χαίρομαι που σου άρεσαν οι γρίλιες, όσο για την εμβάθυνση της γράμμωσης - που αμφότεροι επισημάνατε - θα γίνει, τοπικά.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 5, 2015 11:24:31 GMT 2
Καλησπέρα Νεκ,
Μετα εμένα λέτε με τα κιτ που ανοίγω... Θα μπορούσες να παρεις κάποιο άλλο charger και απλα να το μετατρεψεις σε στρατηγό για λόγους προστασίας του νευρικου σου συστήματος κυρίως...
Μέχρις στιγμηςα βλέπω πολυ μελετημένη δουλεια όπως μας έχεις συνηθίσει.. Αλλα έχω μια ερώτηση, τις γριλιεσ αφου έκανες τον κόπο να τις αφαιρέσεις , γιατι τις τοποθετήσες τώρα και δεν τις αφήσες για το τέλος; Δε θα "μπουκωσουν" με τόσα χέρια ασταρι-χρώμα-βερνικι που θα πέσουν;
Οπως και να χει, καλη συνέχεια και καλο κουράγιο.
Φιλικά,
Αγαπιος
|
|
|
Post by nektarios on Feb 5, 2015 14:57:27 GMT 2
Φίλε, ότι και να κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, εσύ είσαι ο Πρωταθλητής! Τις γρίλιες τις έβαλα από τώρα για 2 λόγους: επειδή χρησιμοποίησα αυτή τη μέθοδο για πρώτη φορά και δεν ήξερα αν θα πετύχαινε, και επειδή θέλω να βαφούν στο χρώμα του αμαξώματος. Όταν γίνει το βάψιμο, θα προσπαθήσω να ψεκάσω όσο πιο προσεκτικά μπορώ.
|
|
|
Post by margaritisjb on Feb 12, 2015 14:49:28 GMT 2
Πολύ ωραίο κιτ και ενδιαφέρον θέμα!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 12, 2015 21:05:24 GMT 2
Φίλε Μαργαρίτη, σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Χαίρομαι που σου αρέσει!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 6, 2015 7:27:47 GMT 2
Φίλοι, μου, χαίρετε! Μετά από αρκετό καιρό, ήρθε η ώρα για ένα ακόμη update: το update της γκρίνιας... Τα αποτελέσματα των εργασιών που θα δείτε δεν είναι εντυπωσιακά, ωστόσο ο χρόνος και ο κόπος που απαιτήθηκαν ήταν δυσανάλογα πολλά... [Γκρίνια mode on] Πρώτα από όλα, έγινε καθάρισμα όλων των κομματιών, των οποίων κάθε απειροελάχιστο σημείο χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή. Για παράδειγμα, δείτε αυτό: Αφού λοιπόν καθαρίστηκαν και τρίφτηκαν τα πάντα, στη συνέχεια θέλησα κι εγώ ο έρμος να κάνω ένα dry fit των βασικών κομματιών (σκάφους, σασί και "μπανιέρας"). Όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε είδους fit είναι το να εφαρμόζουν - έστω και λίγο - τα κομμάτια μεταξύ τους, πράγμα που εδώ δεν συνέβαινε, καθώς η κατάσταση ήταν κάπως έτσι… Έτσι λοιπόν η σκέψη για αστάρωμα, βάψιμο κ.λπ. μπήκε στο… χρονοντούλαπο, και άρχισε ο… εκ του μηδενός δημιουργικός μοντελισμός! Δημιουργήθηκαν ειδικά στηρίγματα στο εσωτερικό του σκάφους, ώστε το σασί να ακουμπάει στο σκάφος τουλάχιστον στις 4 γωνίες, ενώ είναι πλέον δυνατή και η εύκολη προσθαφαίρεσή του. Αφού έγιναν όλα αυτά, είπα να κάνω κι ένα dry fit με τους τροχούς, αν και πλέον ήμουν απολύτως σίγουρος ότι τίποτε δεν θα πήγαινε στη θέση του. Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα, καθώς οι 3 από τους 4 τροχούς ήταν κάπως έτσι… Μετά από άπειρες δοκιμές και σκρατσοπατέντες… …τελικά, οι τροχοί ήρθαν στις θέσεις τους και το όχημα πάτησε επιτέλους στα πόδια του… Στη συνέχεια, κολλήθηκε το καπώ (αφού πρώτα έγιναν αρκετές περιμετρικές μικροδιορθώσεις στο σχήμα του), αλλά προέκυψε νέο πρόβλημα, καθώς σε κάποια σημεία (σημειωμένα με στυλό) τα φτερά ήταν πιο ψηλά από το καπώ, από λανθασμένο σχεδιασμό των φτερών. Εδώ ανέλαβε να "καθαρίσει" το 400άρι… Το αποτέλεσμα δεν είναι ακόμη το επιθυμητό, αλλά θα υπάρξει και 2ο ημίχρονο… Ένα από τα "συν" του κιτ που είχα αναφέρει από την αρχή είναι ότι δίνει το roll cage. Τότε όμως δεν ήξερα ότι το να το φτιάξω από την αρχή θα ήταν ίσως πιο εύκολο (και σίγουρα πιο… εντός κλίμακας)… Η αρχική "εφαρμογή" του ήταν κάπως έτσι… Δηλαδή στο κάτω μέρος του ήταν πιο στενό από όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην χωράνε τα καθίσματα, το πάνω μέρος του ήταν πολύ φαρδύ, με αποτέλεσμα οι γωνίες του να προεξέχουν από τα παράθυρα (!), ενώ συνολικά ήταν και πολύ κοντό, με αποτέλεσμα να αφήνει ένα κενό από τον ουρανό, το οποίο σε κλίμακα 1:1 θα ήταν τουλάχιστον … 20 εκατοστά! Αφού λοιπόν το cage διαλύθηκε στα… εξ ων συνετέθη, έγιναν διάφορες προσθαφαιρέσεις και λοιπές εργασίες, όπως λ.χ. η κάλυψη των υπαρχόντων "μαξιλαριών" με λευκοπλάστ και η δημιουργία κάποιων επιπλέον, επίσης από το ίδιο υλικό, και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: [Γκρίνια mode off] Θέλω να ελπίζω οτι το επόμενο update θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον και λιγότερα προβλήματα... Μέχρι τότε, να περνάτε όλοι καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 6, 2015 19:38:35 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Aug 7, 2015 1:06:14 GMT 2
Ήρωας μόνο που δουλεύεις ένα τέτοιο χρέπι με αυτή τη ζέστη. Μετά απο αυτό το πράγμα πιάσε οπωσδήποτε ένα Tamiya να ''αποτοξινωθείς'' φίλε...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Aug 7, 2015 21:48:37 GMT 2
Γιώργο πέθανα στα γέλια φίλε με την ατάκα σου!
Όντως Νεκ...φίλε respect τα ρητινένια χρέπια σε περιμένουν να τα δάμασεις!!
Πάντα χαίρομαι τις σκρατσιές σου Νεκ, και είμαι σίγουρος πως θα δω και μια σε κάθε post σου!
Καλή συνέχεια φίλε! Αφού καταφέρες και τις έφερες αυτές τις μόντες...μην φοβάσαι τίποτα!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 8, 2015 15:07:49 GMT 2
Αγαπητοί μου φίλοι, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας, την εμπιστοσύνη σας στη δουλειά μου και τη συνεχή στήριξη στις προσπάθειές μου! Γιώργο, ό,τι και να πεις θα έχεις δίκιο! Πραγματικά, ας πρόσεχα!... ['Ομως, τι να κάνω, που ζήλεψα το δικό σου παίδεμα με τα ρητινοχρέπια...] Και, όντως, η ατάκα σου είναι κορυφαία! Αλέξη, υπόσχομαι οτι μόλις ολοκληρώσω το χρέπι θα πάω για ... Tamiyatherapy! Αλέξανδρε, χαίρομαι που σου αρέσουν οι πατέντες μου, και να είσαι σίγουρος οτι θα δεις αρκετές ακόμη! Να είστε όλοι καλά!
|
|
|
Post by margaritisjb on Aug 12, 2015 20:12:31 GMT 2
Καταπληκτικη δουλεια,μου αρεσε πολυ το roll cage,πραγματικα πολυ καθαρο. Πιστευω πως θα γινει καταπληκτικο,εχω παρα πολυ καιρο να δω ενα τοσο προσεγμενο MPC!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 14, 2015 20:24:02 GMT 2
Φίλε Μαργαρίτη, σε ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι οτι θέλει ακόμη πολλή δουλειά για να φτάσει σε ένα αξιοπρεπες επίπεδο, αλλά σκοπεύω να το παλέψω μέχρι το τέλος!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 29, 2015 9:15:23 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 29, 2015 17:31:37 GMT 2
Νεκτάριε το καλύτερο εσωτερικό σου, μακράν του δεύτερου. Τα καθίσματα με την σκίαση εξαιρετικά. Σου δείχνουν το δρόμο για το μέλλον, όπου πρέπει να την επεκτείνεις μαζί με τα ανάλογα στεγνά πινέλα, σχεδόν, σε όλα τα κομμάτια. Για το έκκεντρο τιμόνι μην ανησυχήσεις ήταν γνώρισμα πολλών αυτοκινήτων της εποχής Μαι ιδέα, επειδή ο χώρος τη εταζέρας πίσω να μοιάζει λίγο άδειος ίσως να έφτιαχνες τίποτα, με αναφορά στην ταινία, να βάλεις εκεί πίσω; Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by margaritisjb on Sept 29, 2015 19:01:45 GMT 2
Νεκταριε μπορώ να πω πως έγινε πολύ καλό, δεν έχω δει μέχρι στιγμής καλύτερο MPC υπό κλίμακα,και είμαι σίγουρος πως ολοκληρωμένο θα "πετάει"! Keep it going!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 30, 2015 8:43:34 GMT 2
Φίλοι μου Γιώργο και Μαργαρίτη, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά και ενθαρρυντικά σχόλια! Γιώργο, ο δρόμος για το μέλλον είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά δεν βλέπω να μπορώ να τον αποφύγω για πολύ ακόμη... Επίσης, η παρατήρησή σου για την εταζέρα είναι σωστή, αλλά δυστυχώς το μόνο πράγμα που έχω κατά νου και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω, δηλαδή ένα "καουμπόϊκο" καπέλο, το έχω ήδη χρησιμοποιήσει (= κολλήσει...) στο περιβόητο Unimog... Όμως δεν πειράζει, αφού όταν θα μπει το σκάφος η εταζέρα δεν θα φαίνεται σχεδόν καθόλου.
|
|