|
Post by AlexAmarandos on Sept 24, 2014 9:55:50 GMT 2
Τα δαχτυλίδια πρέπει να είναι στάνταρ για την Singer...θέλω να δω πως θα τα κάνεις για να δω και για το δικό μου...
Χρώμα το έχεις βρει ή θα παίξει καμια χημεία τύπου "λίγο από αυτό και λίγο από το άλλο και λίγο από εκείνο"?
|
|
|
Post by Sakis on Sept 24, 2014 17:04:46 GMT 2
Έχω κάνει την εργασία νοητά, μένει να δούμε αν θα βγει και στην πράξη!
Σαν αυτή που ανέβασα πιο πριν, ίσως λίγο πιο ανοιχτό κρεμ εξωτερικά. Οπότε: κρεμ το εξωτερικό, πορτοκαλο-καφέ το εσωτερικό και ζάντες με κρεμ αστέρι, μαύρο πάτο, κρεμ το υπόλοιπο σώμα και χρωμιωμένο δαχτυλίδι. Οργανωμένος ρε παιδί μου!! (που λέει και ο μέγας Χάρρυ) ;D ;D
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 24, 2014 23:47:26 GMT 2
Εντάξει respect για το οργανόγραμμα!!
Θα βγει φοβερό!!
|
|
|
Post by Sakis on Sept 25, 2014 19:25:52 GMT 2
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Sept 25, 2014 21:17:37 GMT 2
Μπραβο Θανο! Πολυ καλη και μελετημενη δουλεια! Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by Sakis on Oct 1, 2014 0:51:08 GMT 2
Λίγη πρόοδος, πολλή δουλειά... Μέσα στο φορμάρισμα και το τρίψιμο συνειδητοποίησα πως οι θόλοι είναι πολύ ελλειψοειδείς αφήνοντας μεγαλύτερα κενά με τον τροχό απ'όσο πρέπει. Διορθώνεται με εποξικό αλλά θα προσθέσει κι άλλο χρόνο στην κατασκευή. Ένας τελείωσε, απομένουν 3! Θα είμαι τυχερός αν τελειώσω με όλες τις δουλειές και ρίξω το πρώτο αστάρι μέχρι το τέλος της εβδομάδας...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Oct 1, 2014 8:57:42 GMT 2
Αγόρι μου χαρά στο κουράγιο σου...το κάνεις να μοιαζει τόόόόόσο εύκολο, ενώ όλοι ξέρουμε πως δεν είναι : : Κουέστιον: Της ΤΑΜΙΥΑ είναι ο έποξι πούτι ;D ?? Εντυπώσεις??
|
|
|
Post by Sakis on Oct 1, 2014 9:12:09 GMT 2
Thanks Χρηστάρα. Είναι όπως λέμε με τον Αγάπιο: δουλειά που αν την κάνεις δεν φαίνεται στο τέλος πόσο ίδρωσες και αν δεν την κάνεις φαίνεται στο τέλος ότι δεν την έκανες... Ναι, Tamiya και μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Δουλεύεται εύκολα με βρεγμένο δάχτυλο ( ), στεγνώνει σχετικά γρήγορα για εποξικός (ένα βραδάκι), κολλάει στην επιφάνεια δυνατά (αν και ρίχνω λίγη κυανοακρυλική για ενίσχυση όταν παίζω με γραμμές όπως καλή ώρα) και τρίβεται/μορφοποιείται απίστευτα ωραία. Επίσης τον έχω ήδη 2,5 χρόνια και ακόμα είναι σαν καινούριος σε αντίθεση με τον Milliput που είχε ξεραθεί η μια μπάρα στον 1 χρόνο.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 1, 2014 11:52:11 GMT 2
Θάνο εντυπωσιακή δουλειά. Ελπίζω να τη δω και από κοντά την Παρασκευή. Από την εμπειρία με την 308 rally, βάλε λίγο κυανοακρυλική στις κάτω άκρες από τα φτερά, πάνω στον εποξικό γιατί εκείνα τα σημεία είναι τα πιο εύκολα στο να πάθουν ζημιά. Επίσης μην ξεχάσεις να χαράξεις τη γραμμή του προφυλακτήρα μέχρι την άκρη του νέου φτερού σου. Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by Sakis on Oct 1, 2014 13:22:55 GMT 2
Έβαλα ήδη εκατέρωθεν γιατί η φέτα του στόκου "έπαιζε" στο τρίψιμο. Γενικά τη χρησιμοποιώ αρκετά για να στερεώσω και να σφραγίσω τις μοντίφες. Επειδή είναι αρκετά ρευστή, τρέχει και κλείνει κάθε κενό εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη σταθερότητα. Εννοείται πως θα προεκταθεί η γραμμή, τι είμαστε τίποτα αλμπάνηδες..; Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στο εργαστήρι. Ελπίζω μόνο να έχω προχωρήσει περισσότερο για να έχεις να δεις και κάτι!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 2, 2014 22:08:32 GMT 2
Θάνο φοβερές οι μοντίφες φίλε! Μπράβο : :
|
|
|
Post by margaritisjb on Oct 10, 2014 20:37:48 GMT 2
Ετσι...Singer Style! Πολυ ομορφη δουλεια φιλε,πιστευω πως το κιτ θα γινει πολυ ωραιο οταν τελειωσει! Αναμενω!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 11, 2014 21:00:22 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά, φίλε Θάνο! Χαρά στην υπομονή σου! : : : : : : Το αποτέλεσμα οπωσδήποτε θα σε δικαιώσει! Μέσα απο τη δουλειά σου, ανακαλύπτω οτι ο εποξικός μπορεί να αποδώσει πολύ... λεπτεπίλεπτες λεπτομέρειες! (όπως λ.χ. τα "στεφάνια" στο εσωτερικό των θόλων). Σίγουρα θα μου φανεί χρήσιμο! Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by Sakis on Oct 12, 2014 19:13:06 GMT 2
Θενκς παίδες, έχει πολλή δουλειά ακόμα! Η μορφοποίηση τελειωμό δεν έχει και όσο προχωράω τόσο πιο απαιτητική γίνεται. Δούλεψα στους θόλους και κυρίως στον εμπρός προφυλακτήρα. Το μαύρο φιλέτο μπροστά από το καπώ εξαφανίστηκε και εξισώθηκε με τον προφυλακτήρα. Το τρίψιμο και η μορφοποίηση στα πλαϊνά του και την ένωση με τους θόλους είναι το πιο δύσκολο. Επίσης πρέπει να γίνει επαναχάραξη. Η δουλειά δεν τελείωσε αλλά έπεσε αστάρι μιας και τα νερά του πλαστικού, τα δύο χρώματα στόκων και η κυανοακρυλική έκαναν ένα κολλάζ που μπέρδευε το μάτι και δεν μπορούσα να υπολογίσω σωστά. Eπίσης φάνηκαν όλες οι ατέλειες. Έγινε εμβάθυνση των γραμμώσεων όπως επίσης και στα πλαίσια των παραθύρων (εκτός παρμπρίζ ακόμα). Η μη χαραγμένη πλευρά για αντιπαραβολή. Το πίσω φωτιστικό σώμα χωρίστηκε στα τρία καθώς το κεντρικό μέρος κολλήθηκε στο αμάξωμα και θα βαφεί με το ίδιο χρώμα. Το μενού τώρα περιλαμβάνει επαναχάραξη/προέκταση γραμμώσεων, διόρθωση των πολλών ατελειών, λίγη δουλειά στους θόλους και το καπάκι του κινητήρα. Επίσης δεν μου αρέσουν πολύ οι γραμμώσεις σε αυτό το σημείο και σκέφτομαι το reset και την επαναχάραξη μιας και μου φαίνονται πολύ φαρδιές και όχι τόσο ίσιες. Σε καμία περίπτωση το μοντέλο δεν είναι κοντά στο βαφείο, έχει όμως οριστεί ένα αρχικό σχήμα. Αυτά για την ώρα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 12, 2014 20:42:00 GMT 2
Εκπληκτικό είναι το σχήμα, Θάνο. Μου άρεσε πάρα πολύ φίλε. Μπράβο : : ΥΓ. Το ανάγλυφο σηματάκι, στο μπροστά καπό φάτο γιατί θα σε δυσκολέψει στο βερνίκωμα - γυάλισμα. Κι όταν φτάσει η ώρα, αν δεν έχεις, θα σου δώσω ένα ανάγλυφο σήμα 3D, να βάλεις. Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by Sakis on Oct 13, 2014 2:17:11 GMT 2
Γιώργο είναι πολύ καλή η ιδέα σου, ευτυχώς μέχρι να φτάσω στο σημείο να ψάχνω για σήμα θα μου το κάνεις δώρο Χριστουγέννων! Τώρα που βλέπω καλύτερα τις φωτό σκέφτομαι να κόψω εντελώς τον προφυλακτήρα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορώ να δουλέψω πιο άνετα ώστε να φέρω όλες τις επιφάνειες στην ευθεία καθώς και να μορφοποιήσω το αμάξωμα βγάζοντας πιο κοφτές και καθαρές γραμμές αντί για το "στο περίπου" που βλέπω τώρα. Φυσικά μετά δεν θα χρειάζεται καν scriber. Το προτιμώ από το να scriberιάζω μέσα σε καμπύλες με αμφίβολα αποτελέσματα... Επίσης οι θόλοι θέλουν λίγο ακόμα φάγωμα μιας και μοιάζουν αρκετά παχείς. Θα χαμηλώσω το ύψος του αυτοκινήτου περισσότερο και θα έχω το ίδιο εφέ χωρίς τόσο πάχος. ΥΓ. Τις πίσω γραμμώσεις στο καπάκι του κινητήρα θα τις φτιάξω ξανά (στο λαιμό μου κάθονται)! ΥΓ 2. Τσακ μπαμ μου έβγαλα ένα σωρό δουλειές ακόμα! : :
|
|