|
Post by Kομνηνοs on Nov 3, 2014 18:23:47 GMT 2
Σε ευχαριστω φιλε μου. Δεν χρησιμοποιω κολλα. Αν πρεπει ομως καποια να συγρατηθουν μαζι για λιγο τοτε λιγη χαρτοταινια-σελοτειπ η λιγο patafix αναλογα την περιπτωση κανουν μια χαρα για τη δουλεια. Μανο αν και πολυ καθυστερημενα, σε ευχαριστω πολυ και εσενα φιλε.
|
|
|
Post by alexios on Nov 5, 2014 20:43:47 GMT 2
ναι, σωστά! ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 10, 2017 21:41:02 GMT 2
Καλησπέρα φιλαράκια. Μετα απο καιρο ηρθε η ώρα αναστήσω εναν πεθαμένο.. και να ταν ο μόνος!.. Χωρίς πολλά λογια συνέχισα με μετατροπες και βελτιώσεις ωστε να φέρω το μοντέλο πιο κοντά στο 2004.. Οι πλαστικές βάσεις που δίνει το κιτ για τα μαρσπιε του αναβάτη θα αντικατασταθουν με φωτοχαρακτες οι οποίες εχουν το σωστό σχήμα για την χρονιά του 04 επίσης προστέθηκαν κάποια γαζιά στο πλαίσιο. Το ψαλίδι δέχθηκε και αυτό αναβαθμίσεις. Άλλη μια εργασια που εγινε στο ψαλίδι ειναι το μοχλικο της πισω ανάρτησης για το οποιο βρεθηκε λυση.. Ενταξη ο βραχίωνας ειναι λιιγο μικροτερος απο οτι θα έπρεπε αλλα πολλοι θα το δουν λιγοι θα το καταλαβουν.. Εργασιων συνέχεια στα καλύμματα της μοτοσυκλετας. Οι βιδες στις πλευρες του φαιριγκ μεταφερθηκαν στην σωστή θεση. Στις μύτες των βελών φαίνονται αμυδρά οι παλιές τους θέσεις Απο το πουθενά προέκυψε και αλλη μια δύσκολη εργασια με την οποία πίστευα μαλιστα πως ειχα ξεμπερδέψει.. Πρόκειται για τον αεραγωγό στο πάνω μέρος της ουρας στον οποίο ανακάλυψα οτι είχα δώσει λαθος σχημα ελλείψει καλής φωτο απο το σημείο. Έτσι παρα τις φωνούλες που μου έλεγαν να κάνω το παγόνι!.. Το σαράκι δεν με άφηνε..Τα ξήλωσα ολα και τον διόρθωσα κάνοντας τον λίγο πιο πλατύ και πιο οβάλ. Στις δυο επόμενες φωτογραφίες η πρώτη δείχνει το αρχικό λανθασμένο σχήμα του αεραγωγού και στην επόμενη ο διορθωμένος αεραγωγός ενω το κομμάτι ειναι πια και βαμμένο μια που ξέχασα να το βγάλω φωτο πριν το βάψω. Σε όλα επίσης τα καλύμματα εγινε προεργασία ώστε να αντικατασταθουν οι μεταλλικές γαιδουροσταυροκατσαβιδωβιδες της tamiya αλλά και οι ανάγλυφες πλαστικές βίδες με άλλες σωστές πλατυκέφαλες after market σαν αυτές που φαίνονται στην καρινα απο κάτω. Στον κινητηρα εγιναν μονο τα απολυτος απαραιτητα μια που ειναι καταδυκασμενος να μεινει για παντα στο σκοταδι.. image hostingΦτάσαμε σιγα σιγα στο βαψιμο και τις χαλκομανιες, οι τελευταίες ειναι μια μίξη tamiya-museum colection. Το κόκκινο στις πλευρές έγινε με βαψιμο γιατι οι χαλκομανιες που δίνει η MC για το σημείο ειναι εντελώς κουκουρουκου και δεν ταιριάζουν στο κιτ της tamiya το ίδιο ισχύει και για τις λευκες πορτοκαλι λωριδες της ουρας και παρόλο που τις τοποθετησα ενδεχεται να ξεβάψω το κομμάτι για να τις κανω και αυτες βαφτες. Τοποθετησα επισης καρμπον χαλκομανια στις πλευρες του φαιριγκ κατω απο το κόκκινο, αλλα η επιλογη μου να βαλω αυτή την φορά ενα καρμπον λιγο πιο σκουρο απ'οτι χρησιμοποιώ συνήθως στα rcv δεν μου βγήκε οπως θα ήθελα με αποτέλεσμα να ειναι σκούρο και να νην ξεχωρίζει εύκολα απο το σκουρο μπλε.. Ισως τελικα τοποθετήσω απο πάνω του την παλιά δοκιμασμένη συνταγή. Στο μπροστινό φτερό χρειάστηκε να φτιαχτεί απο το μηδεν η τετράγωνη χαλκομανια, ευχαριστώ τον Ανδρεα και τον εκτυπωτή του.
Όλα τα κομμάτια είναι αβερνίκωτα. Συγνώμη και για τις σχετικά θαμπές φωτο. Χρησιμοποιηθηκαν αρκετές χαλκομανίες απο την παρακάτω καρτέλα της museum colection για το RC211v οι οποίες όμως αφορούν την χρονιά του 2005 και οχι του 2004 Ισως παρατηρήσατε οτι παρόλο που εχω βαλει χαλκομανιες δεν εχω βαλει καθόλου νούμερα οδηγού.. Ο λογος ειναι οτι δεν θέλω να βάλω το νούμερο καμιάς απο τις δυο κουλομαριες που οδήγησαν την μοτοσυκλέτα εκείνη την χρονιά. Αυτη η μοτοσυκλέτα κατα την γνώμη μου ήταν κατά πολύ καλύτερη απο την YAMAHA M1 και θα ήταν σίγουρα πρωταθλήτρια το 2004 αν δεν έφευγε ο rossi από την honda...Έτσι λοιπόν για τα παραπάνω αλλά γιατί όχι για να αλλάξουμε και λίγο απο τα καθιερωμένα φλερτάρω έντονα με την ιδέα να αφήσω το μοντέλο χωρίς νούμερα, να ειναι δηλαδή οπως έρχονται οι μοτοσυκλέτες απο το εργοστάσιο στις ομάδες πριν δοθούν στους οδηγούς. Τι λέτε?? Αυτά προς το παρόν, Η συνέχεια σε κάνα δυο χρόνια πάλι, και να δούμε!!χαχα Εύχομαι να ήσαστε καλά και να έχετε χρόνο για μοντελαρισμα.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Dec 11, 2017 9:58:16 GMT 2
Λεπτομερειες που κανουν την διαφορα !!!
Αμα το κατεχεις το αντικειμενο....
Για τις κουλομαριες συμφωνω , αλλα απο την αλλη μου δειχνει λιγο αδειο το μοτο !!!
ΥΓ το χρωμα στα κυλινδρα τι ειναι?
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 11, 2017 11:39:26 GMT 2
Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Αν δεν κάνω λάθος, το ξεκίνησες πριν μπω εγώ στο φόρουμ... Για αποζημίωση το update σου είναι χορταστικότατο Κομνηνέ και ως συνήθως ποιοτικά τέλειο! Σχετικά με τα νούμερα των οδηγών, το προσωπικό μου γούστο μιλάει για επιφάνειες όσο λιγότερο φορτωμένες γίνεται. Επομένως συμφωνώ να τα αφήσεις - για αισθητικούς, όχι για αγωνιστικούς λόγους . Καλή συνέχεια λοιπόν και καλά τελειώματα!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 11, 2017 13:16:16 GMT 2
Έτσι Κομνηνέ, δώσε πόνο!!! Καλή συνέχεια!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 11, 2017 18:21:30 GMT 2
Κομνηνέ, σε ψάχνει η αρχαιολογική υπηρεσία. Το πρότζεκτ είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο, πολιτιστικής κληρονομιάς. Αυτό που λέει ο πανάς είναι το καλύτερο. Αν το κατέχεις το αντικείμενο ΥΓ. Πάω να κάνω ανασκαφές να βρω που είναι εκείνο το ducati, μήπως κάνουμε κάνα ντου να το τελειώσουμε
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 14, 2017 11:26:54 GMT 2
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, οι γνώμες σας λαμβάνονται υπόψιν. Γιώργο! τι να μας πεις ρε φιλαράαακι!! Άντε το πολύ πολύ πάνω απο το ντουκατι σου να έχει κάτσει λίγη σκόνη..! Εγώ στο δικό μου κατά την διάρκεια της ανασκαφής πριν φτάσω στο μοντέλο βρήκα κάτι πράγματα για τα οποία μετά απο έρευνα οι ειδικοί είπαν πως είναι οστά και πως ανήκουν σε στεγόσαυρο!!! χαχα Παναγιώτη δεν έχω ιδέα τι χρώμα είναι, ο κινητήρας αυτος προέρχεται απο σκραπ φίλου και οι κύλινδροι-καρτερ ηταν ήδη βαμμένα, το χρώμα είναι λίγο πιο σκούρο απ'οτι θα έπρεπε αλλα δεν μπήκα στην διαδικασία να το ξαναβαψω γιατί ετσι και αλλιώς δεν θα φαίνεται απολύτως τίποτα απο το σωμα του μοτέρ όταν τοποθετηθούν τα φαιριγκ.
|
|
|
Post by alex78 on Dec 15, 2017 14:49:40 GMT 2
Φανταστική δουλειά φίλε, πραγματικά! Όσον αφορά τα νούμερα αν και δείχνει έτσι κάπως πρωτότυπο και ιδιαίτερο θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη, απλά διάλεξε κατα τη γνώμη σου τον λιγότερο ''κουλό''....
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 19, 2017 17:02:55 GMT 2
Σ'ευχαριστω Αλεξακο! Πιθανών τελικά να καταλήξω να το κάνω 69 hayden και να τελειώνει το παραμύθι... Αλλα δεν σας έχω πει οτι εκτός απο την επιλογή χωρίς καθόλου νούμερα παίζει και μια ακόμα πιο ακραία επιλογή. Πρόκειται για το 3αρι του biaggi που θα μου άρεσε πολύ πάνω σε αυτήν την μοτοσυκλέτα γιατί κατά την γνώμη μου την κάνει να δείχνει ομορφότερη, το πρόβλημα είναι οτι ο biaggi δεν ήταν οδηγός της repsol το 2004. Πήγε εκει την επομενη χρονια το 2005, και ενω κανεις θα περιμενε να μην υπαρχει φωτογραφια μοτοσυκλετας του 2004 με τα νουμερα του BIAGGI εγω μετά απο ψάξιμο έχω βρει την φωτογραφία μιας μοτοσυκλέτας "εκθεσιακό μουλάρι" που δείχνει μια μοτοσυκλέτα του 2004 δηλαδή με τις φαλτοκομενες εξατμίσεις στην ουρά αλλά με τα νούμερα του BIAGGI.. και επειδή τυγχάνει να έχω ΚΑΙ αυτά τα 3αρια σε χαλκομανίες μου μπαίνουν και τέτοιες ιδέες. Να λοιπόν η φωτογραφία τις μοτοσυκλέτας με τα νούμερα του BIAGGI.
Με την ευκαιρία να και μια φώτο με την μοτοσυκλέτα χωρίς καθόλου νούμερα ενω την δοκιμάζει ο DOVI..
Αλλα σας τα χω κάνει τσουρέκια.. και δεν ήμαστε και κοντά στο πασχα που θα σας ήταν και χρησιμα!!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 20, 2017 0:29:20 GMT 2
Με την ευκαιρία να και μια φώτο με την μοτοσυκλέτα χωρίς καθόλου νούμερα ενω την δοκιμάζει ο DOVI.. Φίλε ψάρωσα άσχημα με την φωτό οπότε αναιρώ το προηγούμενο μου σχόλιο, φτιάξε την ''σκέτη''.... Αλλα σας τα χω κάνει τσουρέκια.. και δεν ήμαστε και κοντά στο πασχα που θα σας ήταν και χρησιμα!! Μην αγχώνεσαι και τα Χριστούγεννα φτιάχνουν τσουρέκια απλά χωρίς κόκκινα αυγά...
|
|
|
Post by pkout on Dec 26, 2017 7:37:41 GMT 2
Καλημέρα και Χρόνια πολλά, Το πας για τερματισμό το μηχανάκι Κομνηνέ!!!!! και κυριολεκτικά και μεταφορικά Χωρίς νούμερο ψηφίζω και εγώ, δείχνει πολύ ιδιαίτερο έτσι!!!!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 26, 2017 17:46:22 GMT 2
Παύλο και Αλέξη ευχαριστώ, τώρα και με την δική σας επιλογή βοηθήσατε να αποφασίσω να ακολουθήσω τελικά την αρχική μου σκέψη να το κάνω σκέτο χωρίς νούμερα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 13, 2018 20:40:28 GMT 2
Κομνηνέ και εγώ ψηφίζω την έκδοση χωρίς τα νούμερα φίλε!
Καλή συνέχεια!
|
|