|
Meng News
Dec 24, 2018 16:52:21 GMT 2
via mobile
Post by m@ster k@frer on Dec 24, 2018 16:52:21 GMT 2
Άλεξ αυτό διάβασα κι εγώ τώρα και μπήκα να το γράψω βλέποντας ότι με πρόλαβες (φυσικά)
Δυστυχώς πρόκειται για snap kit και επίσης δυστυχώς (κατα την αποψη μου) στην ενδιάμεση κλίμακα... γιατί όχι στην 1/6 πχ;; Συνεχίζοντας η τιμή που είδα στο fb ειναι αστεια... κατι του τυπου 275-300£
Στα καλά, θα υπαρξουν 2 εκδόσεις, μια prepainted με ετοιμα καρμπον κτλ και λια οχι. Επισης τα κομματια ανέρχονται στα 210!! Οι δισκοι και καποιες αλλες λεπτομερειες θα ειναι φωτοχαραγμενες.
Θα δούμε με την κυκλοφπρία, πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί να βγάλεις ένα θεμα που ηδη κυκλοφορεί απο την tamiya κ να μην κανεις τπτ καινουριο;;
|
|
|
Post by alex78 on Dec 24, 2018 17:32:08 GMT 2
Σίγουρα καλό και ελπιδοφόρο που μια νέα εταιρεία μπαίνει δυναμικά σε αχαρτογράφητα νερά. Εξάλλου η 1/9 ήταν πεθαμένη εδώ και χρόνια και χρειαζόταν έναν βηματοδότη. Τώρα γιατί 1/9 και όχι 1/6 τι να πώ δεν ξέρω.... Τώρα snap kit με 200+ κομμάτια και πάλι δεν ξέρω... Η τιμή επιεικώς για τα θηρία! Ξέρουμε κάτι για το πότε θα κυκλοφορήσει?
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 24, 2018 17:53:12 GMT 2
Αγάπιε, θα υπάρχει έκδοση κανονικού κιτ εκτός από την snap - prepainted. Έτσι κατάλαβα τουλάχιστον.
Τώρα για τιμή και πότε, θα μάθουμε.
Η κλίμακά, το γνωστό ότι του φανεί, που επικρατεί στις μηχανές. Λογικά για θέμα κόστους.
|
|
|
Post by LUNATIC on Dec 24, 2018 18:23:13 GMT 2
Ωραια η κίνηση της εταιρίας.Αν και η 1/9 δεν με “τσιγκλαει”.Πρεπει να ξεφύγεις αρκετά απ την 1/12 για να ανοιχτεί ο μοντελιστης.Γι αυτό θεώρησα σταθμό στο διτροχο μοντελισμο η Ducati 1299 στην 1/4 με super detail.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 24, 2018 19:36:56 GMT 2
Αγάπιε, θα υπάρχει έκδοση κανονικού κιτ εκτός από την snap - prepainted. Έτσι κατάλαβα τουλάχιστον. Τώρα για τιμή και πότε, θα μάθουμε. Η κλίμακά, το γνωστό ότι του φανεί, που επικρατεί στις μηχανές. Λογικά για θέμα κόστους. Προσωπικά κατάλαβα ότι θα είναι απλά non prepainted και ότι είναι όπως λέει το site "It’s a cement-free kit." Θα δούμε Γιώργο. Όπως και να χει δεν θα έκανα κίνηση προς τα εκεί καθώς δε με εξιτάρει ούτε η κλίμακα (για λόγους ομοιομορφίας) αλλά ούτε και το θέμα (για τους γνωστούς λόγους της ρετρολαγνείας που με κατέχει)
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 24, 2018 20:52:24 GMT 2
Θα βγουν 2 εκδοχές ταυτόχρονα, μια snap-kit (pre-paint) και μια κανονική. Το γράφει ξεκάθαρα στο τέλος της επίσημης ανακοίνωσης της Meng!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 8, 2019 19:24:16 GMT 2
H pre-painted version της H2R, τιμάται στα 67 € με ημερομηνία κυκλοφορίας την 31/1, σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση, στο Hobbyeasy.
Δυστυχώς, κανένα νέο για το κανονικό κιτ, ακόμη.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 8, 2019 19:29:31 GMT 2
Ψιλοαλμυρή η τιμούλα ή είναι ιδέα μου?
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 8, 2019 19:55:32 GMT 2
Ψιλοαλμυρή η τιμούλα ή είναι ιδέα μου? Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Με δεδομένο ότι έχει βαμμένα τα κάρμπον και διάφορα άλλα, ίσως όχι. Πρέπει να την δούμε πάντως, για να το πούμε με σιγουριά. Για να έχεις μια εικόνα οι pre-painted Aventador της Aoshima κάνουν 40+ € και η απλή 29 (στα γιαπωνέζικα μαγαζιά πάντα).
|
|
|
Post by alex78 on Jan 8, 2019 20:23:11 GMT 2
Ψιλοαλμυρή η τιμούλα ή είναι ιδέα μου? Η όποια σύγκριση θεωρώ πρέπει να γίνει βάσει μοτοσυκλετών ίδιας κλίμακας (1/9). Αν δούμε φερ' ειπείν την επίσημη ιστοσελίδα της Italeri που έχει πάρει ''εργολαβία'' όλα τα καλούπια της Protar και απλά....επανεκδίδει, θα διαπιστώσουμε παραπλήσιες τιμές. Ενδεικτικά: Norton 750 στα 70 ευρώ, Norton Manx στα 59 ευρώ. Οπότε νομίζω είναι εντός μέσου όρου ειδικά αν αναλογιστούμε ότι κατ' ουσίαν μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο καλούπι, είναι η πρώτη απόπειρα της εταιρείας στις μοτοσυκλέτες, την σχετική σπανιότητα του θέματος, και την προίκα που θα κουβαλά carbon, p.e. κλπ. Γενικότερα αν μπορούμε να βγάλουμε ένα πρώτο συμπέρασμα απο τα 24άρια της κίτ που ήδη κυκλοφορούν, λογικά θα πρόκειται για μια αξιόλογη και ''σοβαρή'' προσπάθεια.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 14, 2019 14:21:35 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jan 14, 2019 14:43:04 GMT 2
Από τις test shots, που ανέβηκαν στο fb, μπορούμε να διακρίνουμε τα φωτοχαραγμένα, τα πολλά metal transfer (σε τέτοια μορφή δίνονται οι κεφαλές απ΄ τις βίδες του κινητήρα και οι λεπτομέρειες στα δισκόφρενα) αλλά και τις δυστυχώς εμφανείς βίδες συναρμολόγησης, που είναι επίσης αρκετές και χαλάνε την εικόνα του μοντέλου, όντας εκτός κλίμακας. Γενικά μου φαίνεται πλαστικούρα, σε εσάς; Παρεμπίπτοντος στο spot, η κανονική έκδοση τιμάται στα 105 €!
Εντάξει είπαμε να περιμένουμε να δούμε όμως......ούτε καν.....η τιμή εξωπραγματική...!!!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 1, 2019 14:38:33 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Feb 9, 2019 23:34:48 GMT 2
μμμμμμμμμ
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 8, 2019 22:59:46 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 8, 2019 23:10:44 GMT 2
Επίσης, ανακοινώθηκε ένα μεταλλικό πιρούνι για το H2R: Το μπέρδεμα με τις τιμές πάντως συνεχίζεται. Το hobbyeasy τα δίνει 68 (pre-painted) και 56 αντίστοιχα ενώ π.χ. στο HLJ η pre-painted έκδοση τιμάται στα 126 €. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα μαγαζιά της Ευρώπης. Όπως και να έχει η διπλάσια τιμή, δεν είναι λογική. Τώρα τι συμβαίνει. Πιθανόν η Meng έχει άλλη τιμολογιακή πολιτική στο Hong-Kong
|
|