|
Post by nasosampa on Nov 7, 2013 22:22:57 GMT 2
Πολύ όμορφη δουλειά Ανδρέα. Αν έχεις φώτο για wip, θα ήταν αρκετά χρήσιμο νομίζω. : :
|
|
|
Post by rous74 on Nov 8, 2013 16:45:41 GMT 2
Θάνο, Αλέξανδρε και Νάσο σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας και τις θετικές σας κριτικές !
Θάνο η τεχνική με λάκ χρησιμοποιείται ευρέως απο μοντελιστές που κάνουν φθορές στα αμαξώματα και γενικά σε μεταλλικά τμήματα ή ακόμα και σε παλαίωση ξύλου. Στα μεταλλικά τμήματα αφού ψεκάσεις με αστάρι το κομμάτι που σ' ενδιαφέρει, βάφεις με rust ή κάτι παρόμοιο (burnt sienna), ψεκάζεις το κομμάτι με λάκ για τα μαλλιά και αφού στεγνώσει ψεκάζεις το χρώμα σου (σμαλτόχρωμα). Όταν στεγνώσει βρέχεις με νερό το κομμάτι και με ένα φθαρμένο πινέλο ή μια οδοντόβουρτσα αρχίζεις και τρίβεις απαλά στα σημεία που θές να φύγει το χρώμα και να εμφανιστεί απο κάτω η σκουριά. Το πλεονέκτημα σ' αυτήν τη τεχνική είναι ότι δημιουργείται ένα σκαλοπάτι μεταξύ σκουριάς και χρώματος όπως ακριβώς στην πραγματικότητα σύν το γεγονός ότι τρίβοντας δημιουργούνται ακανόνιστες φθορές που θα ήταν δύσκολο να πετύχει κάποιος με το χέρι . Σε μικρότερες επιφάνειες πάντως όπως οι επιγραφές του διοράματος που έχω φτιάξει μπορείς να κάνεις τις σκουριές κατευθείαν με λάδι ζωγραφικής. Να σημειώσω εδώ ότι αν κάποιος επιθυμεί μπορεί επιπλέον αφού έχει κάνει την τεχνική με τη λάκ να βάψει με προσοχή κάποια σημεία της σκουριάς με λάδι ζωγραφικής κοντά στην απόχρωση της σκουριάς και απο πάνω να περάσει ελαφριά χέρια με pigments έτσι ώστε να πετύχει την υφή της σκουριάς καλύτερα. Στο ξύλο η τεχνική με τη λάκ έχει παρόμοια βήματα, απλά πάνω απο το μπάλσο κάνουμε ένα ελαφρύ weathering με διαφορετικές αποχρώσεις απο pigments, ψεκάζουμε λάκ και συνέχεις το χρώμα που θέλουμε να έχει το ξύλο. Μετά πάλι με νερό τρίβουμε και αφαιρούμε απο τα σημεία που θέλουμε. Νάσο φώτο απο την κατασκευή έχω ελάχιστες....Κάποιες απο την πόρτα του γκαράζ, και την πρόσοψη μόνο...Αν θές μπορώ να τις ανεβάσω !
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 8, 2013 18:05:08 GMT 2
Ωραία δουλειά Ανδρέα...
Ειδικά αυτή η πρόσωψη με τις ταμπέλες με σκάλωσε πολύ...
Αγάπιος
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Nov 8, 2013 20:26:25 GMT 2
Ανδρεα καθομαι και χαζευω την τριτη κατα σειρα φωτο και , αν και το ειδα και απο κοντα αρκετες φορες, πραγματικα νομιζω οτι δεν ειναι διοραμα αλλα αληθινη φωτο απο τη .. φαρμα σου καπου στην Αμερικη! Και παλι μπραβο σου... : : : :
|
|
|
Post by rous74 on Nov 9, 2013 14:03:14 GMT 2
Αγάπιε σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και το σχόλιο σου !
Γιάνναρε αφού άρεσε και σε σένα τον μάστερ της σκουριάς και της φθοράς γενικότερα αυτό απο μόνο του με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο !
|
|
|
Post by jvolume on Nov 14, 2013 12:16:58 GMT 2
Αντρέα καλημέρα Συγχαρητήρια και απο εδώ για την κατασκευή σου και για την διάκριση που απέσπασες. Από τα καλογυαλισμένα αμαξώματα στη σκουριά και στην εγκατάλειψη!! Ποιός θα το πίστευε!! Τρομερό το διοραμάτκι σου. Αν έχεις τέτοιο αποτέλεσμα απο την δεύτερη προσπάθειά σου δε μπορώ να φανταστώ τι θα δούμε στο μέλλον. : : : : Γιάννης : :
|
|
|
Post by rous74 on Nov 15, 2013 11:09:12 GMT 2
Γιάννη καλημέρα,
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια !
Κατά τη γνώμη μου, τις περισσότερες φορές η τριβή και η εξάσκηση μ' ένα αντικείμενο έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση και αυτό το βλέπω ήδη στο θέμα που έχω ξεκινήσει οπότε πιστεύω ότι στο μέλλον θα τα πάω καλύτερα...
|
|
|
Post by Sakis on Nov 15, 2013 15:02:42 GMT 2
Μπήκα λίγο να χαζέψω στο διάλειμμά μου (από ένα βαρύ πρόγραμμα εδώ στα ξένα) κ τώρα πήρα γραμμή της υπαρξής του. Τέτοιο αποτέλεσμα θέλει όντως χέρι αλλά κυρίως αντίληψη. Συγχαρητήρια Ανδρέα! Πολύ πετυχημένα εφέ!
|
|
|
Post by rous74 on Nov 17, 2013 10:12:42 GMT 2
Θάνο καλημέρα !
Σ' ευχαριστώ πολύ για το τιμητικό σου σχόλιο !
Χάρηκα ιδιαίτερα που σ' άρεσε το αποτέλεσμα της δουλειάς μου...
|
|