|
Post by gtziaf on Jan 22, 2019 14:07:57 GMT 2
Τα περιεχόμενα της T3, του Fernado Pinto...
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 23, 2019 6:41:16 GMT 2
Πολύ καλό δείχνει Γιώργο. Γιατί δεν τα βγάζει σε 1:20; Θέμα κόστους;
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 23, 2019 17:36:57 GMT 2
Πολύ καλό δείχνει Γιώργο. Γιατί δεν τα βγάζει σε 1:20; Θέμα κόστους; Το έχω συζητήσει παλιότερα μαζί του, Φάνη. Το κυριότερο είναι ότι ανήκει στην κατηγόρια των μοντελιστών που πιστεύουν ότι η 1/20 στις φόρμουλες είναι μεγάλη, ότι δείχνουν γκουμούτσες και ότι όλα πρέπει να είναι 1/24 Επίσης, μου είχε πει ότι επειδή βγάζει καλούπια με τον παραδοσιακό τρόπο (λάστιχο, ρητίνη κλπ) και όχι με 3D εκτυπωτή, μειώνει τις πιθανότητες αποτυχίας του καλουπιού, σε αντίθεση με ένα μεγαλύτερου μεγέθους. Πιθανόν και το κόστος που λες εσύ θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας, αφου θα πήγαινε στα επίπεδα των studio27 κλπ. Όπως και να έχει οι δουλειές του είναι πολύ τίμιες και "πιάνει" το σχήμα των αυτοκινήτων καλύτερα από τη Hiro, πολλές φορές. Επίσης, είναι ανοικτός σε προτάσεις αφού για παράδειγμα η 250 bertone που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στον χρόνο, ήταν δική μου παράκληση, που εισακούσθηκε. Αντίθετα όμως, όταν του ζήτησα να φτιάξει την Ferrari F1 του 1963 σε 1/20, όσο και αν προσπάθησα να τον πείσω ότι θα ήταν τεράστια εμπορική επιτυχία (δεν κυκλοφορεί από κανέναν το κιτ), μου απάντησε απλά ότι δεν φτιάχνει 1/20. Αυτά ξέρω. Αν επικοινωνήσεις μαζί του μέσω FB, λογικά θα σου απαντήσει σε λογικό χρόνο.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 23, 2019 20:58:53 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Ναι, είναι αγύριστο κεφάλι, 1:24 για όλα και ξερό ψωμί! Πολλές φορές έχω φθάσει στο παραπέντε να αγοράσω κάποιο από τα κιτ του, αλλά για κάποιο λόγο κάνω πίσω....
|
|
|
Post by alex78 on Feb 28, 2019 0:46:21 GMT 2
Επίσης, ανακοινώθηκε η 250 GT Bertone. Μια από τις ομορφότερες Ferrari. Η πρόταση για την την κυκλοφορία ου συγκεκριμένου κιτ στην 1/24, ανήκει στον γράφοντα και έγινε αποδεκτή από τον Φερναντο Πίντο, που την υλοποίησε εξαιρετικά σύντομα. Κάποιος είναι χαρούμενος, πολύ μάλιστα Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και η δικαίωση του Γιώργου....
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 28, 2019 20:29:36 GMT 2
Πολύ καλά νέα! Έχει πιάσει καλά το σχήμα του αμαξώματος.
Τα louvers πίσω από τα πλαϊνά παράθυρα γιατί απουσιάζουν;
|
|
|
Post by alex78 on Feb 28, 2019 22:18:21 GMT 2
Σωστή παρατήρηση Φάνη, μάλλον θα δουλέψει scriber....
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 2, 2019 8:47:43 GMT 2
Alex, δεν είναι θέμα καμιάς δικαίωσης, απλά ήταν μια ιδέα που υλοποιήθηκε και ελπίζω ο κος Fernando να πουλήσει αρκετές, ώστε να μην ζημιωθεί τελικά. Πλέον, περιμένουμε να δούμε πότε και αν είναι εφικτό να υλοποιηθεί η επόμενη πρόταση. Πολύ καλά νέα! Έχει πιάσει καλά το σχήμα του αμαξώματος. Τα louvers πίσω από τα πλαϊνά παράθυρα γιατί απουσιάζουν; Από όσο ξέρω θα υπάρχουν κανονικά όπως άλλωστε και οι γρίλιες εμπρός από το παρμπρίζ, που επίσης απουσιάζουν από το μοντέλο πρόπλασμα. Τώρα για το σχήμα, ο Πίντο έχει παράδοση σε αυτόν τον τομέα (ακόμη και σε σχέση με τη Hiro). Η συγκεκριμένη είναι δύσκολη περίπτωση, οπότε αναμένουμε τις τελικές φωτογραφίες για πιο ασφαλή συμπεράσματα.
|
|
|
Post by czt on Mar 2, 2019 9:44:49 GMT 2
Πολυ ωραια νεα αλλα εχω ενα ερωτημα εφοσον η τεχνολογια βοηθαει γιατι δεν χρησιμοποιει η συνεργαζετε με 3d πριντερσ κλπ γιατι οντως ειναι εργα τεχνης! αν και δεν υπηρξα ακομα κατοχος καποιου η σκεψη στο θεμα ρητινης με απομακρυνει απο την αγορα του πρωσοπικα. Αλλη μια ερωτηση γιατι ειδα το σχετκο ποστ του γιωργου τα δεδομενα του αυτοκινητου και η αποτυπωση που κανει πως γινεται?
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 2, 2019 12:24:46 GMT 2
Πολυ ωραια νεα αλλα εχω ενα ερωτημα εφοσον η τεχνολογια βοηθαει γιατι δεν χρησιμοποιει η συνεργαζετε με 3d πριντερσ κλπ γιατι οντως ειναι εργα τεχνης! αν και δεν υπηρξα ακομα κατοχος καποιου η σκεψη στο θεμα ρητινης με απομακρυνει απο την αγορα του πρωσοπικα. Αλλη μια ερωτηση γιατι ειδα το σχετκο ποστ του γιωργου τα δεδομενα του αυτοκινητου και η αποτυπωση που κανει πως γινεται? Ακόμα και σε 3D εκτυπωτή να γινόταν το μάστερ, τα αντίγραφα θα ήταν ρητινή... Τώρα γιατί δεν χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες..., εεε ας υπάρχουν και καλλιτέχνες που δουλεύουν με το χέρι. Αυτό απαντάει και στην ερώτηση σου πως έγινε, σκάλισμα απ΄το μηδέν. Το υλικό και κάποιες φωτογραφίες από τα πρώιμα στάδια που μου είχε στείλει, δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω χωρίς την άδεια του πρώτα΄. Αλλά θα τον ρωτήσω κι αν δεν έχει πρόβλημα θα τα ανεβάσω. ΥΓ. Πιο πρακτικά, αν τα μάστερ γινόταν με 3D, το κόστος θα ήταν 280 € (όσο χρεώνει ο χίρος τα 24άρια) και όχι 140.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 2, 2019 13:36:41 GMT 2
Alex, δεν είναι θέμα καμιάς δικαίωσης, απλά ήταν μια ιδέα που υλοποιήθηκε και ελπίζω ο κος Fernando να πουλήσει αρκετές, ώστε να μην ζημιωθεί τελικά. Πλέον, περιμένουμε να δούμε πότε και αν είναι εφικτό να υλοποιηθεί η επόμενη πρόταση. Πολύ καλά νέα! Έχει πιάσει καλά το σχήμα του αμαξώματος. Τα louvers πίσω από τα πλαϊνά παράθυρα γιατί απουσιάζουν; Από όσο ξέρω θα υπάρχουν κανονικά όπως άλλωστε και οι γρίλιες εμπρός από το παρμπρίζ, που επίσης απουσιάζουν από το μοντέλο πρόπλασμα. Τώρα για το σχήμα, ο Πίντο έχει παράδοση σε αυτόν τον τομέα (ακόμη και σε σχέση με τη Hiro). Η συγκεκριμένη είναι δύσκολη περίπτωση, οπότε αναμένουμε τις τελικές φωτογραφίες για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Ωραία, θα αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα! Οπως σωστά αναφέρει ο Γιώργος, είναι σημαντικό ο Fernando (όπως και οι άλλοι σαν τον Fernando) να μην μπαίνουν μέσα και να είναι βιώσιμες οι εταιρείες τους για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε κάποια από τα δημιουργήματα τους. Το συγκεκριμμένο κιτ θα το αγοράσω και εγώ, όπως και ακόμη 1-2 δικά του που με ενδιαφέρουν.
|
|
|
Post by czt on Mar 2, 2019 15:41:03 GMT 2
Ακόμα και σε 3D εκτυπωτή να γινόταν το μάστερ, τα αντίγραφα θα ήταν ρητινή... Τώρα γιατί δεν χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες..., εεε ας υπάρχουν και καλλιτέχνες που δουλεύουν με το χέρι. Αυτό απαντάει και στην ερώτηση σου πως έγινε, σκάλισμα απ΄το μηδέν. Το υλικό και κάποιες φωτογραφίες από τα πρώιμα στάδια που μου είχε στείλει, δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω χωρίς την άδεια του πρώτα΄. Αλλά θα τον ρωτήσω κι αν δεν έχει πρόβλημα θα τα ανεβάσω. ΥΓ. Πιο πρακτικά, αν τα μάστερ γινόταν με 3D, το κόστος θα ήταν 280 € (όσο χρεώνει ο χίρος τα 24άρια) και όχι 140. Συνηθυσμενος απο τα πλαστικα κιτ και το πιο ''ασφαλες'' σε σχεση με τη ριτινη για αυτο και αναφερομαι .σε κοστολογια δεν αναφερομαι γιατι ειναι αλλο θεμα αυτο.Εγω κολλαω να το πω στο θεμα ριτινης λογο δυσκολιασ αστοχιας κλπ. Φυσικα οπως ανεφερα και πιο πριν ειναι εργα τεχνης καποια θα ηθελα να τα εχω αλλα με σκιαζει και μονο η ιδεα της ριτινης. Με την ευκαιρια οποιος ξερει η εχει δει το πως γινεται ενα κιτ (δλδ σχεδια καλουπια χυτευση κλπ) απο την αρχη θα ηταν ωραιο σαν ενημερωση εμπνευση. Ουτε χιρο εχω παρει μονο εχω φαει χαχαχα( πρεπει να δουμε κανα φου φου μιτ) για αυτο και δε μπορω να αναφερο αποψη πληρη κλπ.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 28, 2019 19:44:14 GMT 2
H bertone είναι έτοιμη και έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες... Τιμάται 145 € με τα μεταφορικά...
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 29, 2019 19:18:51 GMT 2
Την περιμένω να φθάσει σύντομα!
|
|
|
Post by czt on Mar 29, 2019 21:21:44 GMT 2
τα φωτοχαραγμενα πως τα κανει? οπως και τα καλουπια. Αχ τη μας κανει πορτογαλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2019 8:41:13 GMT 2
Πολύ καλό δείχνει Γιώργο. Γιατί δεν τα βγάζει σε 1:20; Θέμα κόστους; Το έχω συζητήσει παλιότερα μαζί του, Φάνη. Το κυριότερο είναι ότι ανήκει στην κατηγόρια των μοντελιστών που πιστεύουν ότι η 1/20 στις φόρμουλες είναι μεγάλη, ότι δείχνουν γκουμούτσες και ότι όλα πρέπει να είναι 1/24 Επίσης, μου είχε πει ότι επειδή βγάζει καλούπια με τον παραδοσιακό τρόπο (λάστιχο, ρητίνη κλπ) και όχι με 3D εκτυπωτή, μειώνει τις πιθανότητες αποτυχίας του καλουπιού, σε αντίθεση με ένα μεγαλύτερου μεγέθους. Πιθανόν και το κόστος που λες εσύ θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας, αφου θα πήγαινε στα επίπεδα των studio27 κλπ. Όπως και να έχει οι δουλειές του είναι πολύ τίμιες και "πιάνει" το σχήμα των αυτοκινήτων καλύτερα από τη Hiro, πολλές φορές. Επίσης, είναι ανοικτός σε προτάσεις αφού για παράδειγμα η 250 bertone που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στον χρόνο, ήταν δική μου παράκληση, που εισακούσθηκε. Αντίθετα όμως, όταν του ζήτησα να φτιάξει την Ferrari F1 του 1963 σε 1/20, όσο και αν προσπάθησα να τον πείσω ότι θα ήταν τεράστια εμπορική επιτυχία (δεν κυκλοφορεί από κανέναν το κιτ), μου απάντησε απλά ότι δεν φτιάχνει 1/20. Αυτά ξέρω. Αν επικοινωνήσεις μαζί του μέσω FB, λογικά θα σου απαντήσει σε λογικό χρόνο. Ο Fernado Pinto σε πρόσφατη επικοινωνία μας, με ενημέρωσε ότι θα δοκιμάσει να κυκλοφορήσει κάποιες από τις 1/24 φόρμουλες του, στην 1/20 (και πιθανόν στην 1/43). Πιο συγκεκριμένα μου είπε ότι θα ξεκινήσει με μία που έχει ακτινωτούς τροχούς, οπότε η 375F1 (η πρώτη Ferrari που κέρδισε αγώνα F1), είναι μια πιθανή επιλογή. Αν πάει καλά θα το συνεχίσει...
|
|