|
Post by Chris Fragkoulis on Jul 17, 2013 11:28:17 GMT 2
Η Lancia παρουσίασε το 1971 στο Torino Motor Show την πρωτότυπη Stratos HF, που σχεδιάστηκε από τον Bertone. Η πρωτότυπη Stratos HF (Chassis 1240) ήταν σε φθορίζον κόκκινο χρώμα και την χαρακτήριζε ένα διακριτικό σχήμα ημισελήνου γύρω από το παρμπρίζ, το οποίο παρείχε μέγιστη ορατότητα προς τα εμπρός με σχεδόν καμία ορατότητα προς τα πίσω. Το πρωτότυπο είχε τρεις διαφορετικούς κινητήρες στην πρώιμη ηλικία της ανάπτυξης του: τον κινητήρα της Fulvia, της Beta και τέλος ανακοινώθηκε για το κοινό το 1971 ο V6 της Dino Ferrari που παρήγαγε 190 hp (142 kW). Η Stratos ήταν ένα πολύ επιτυχημένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Με την Stratos ξεκίνησε μια νέα εποχή στα ράλι, καθώς ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από την αρχή για αυτόν το σκοπό. Οι τρεις κορυφαίοι άνδρες πίσω από το σύνολο του έργου ήταν ο μάνατζερ της ομάδας της Lancia Cesare Fiorio, o Βρετανός οδηγός και μηχανικός Mike Parkes και ο εργοστασιακός οδηγός Sandro Munari. Η Lancia έκανε εκτεταμένες δοκιμές με την Stratos και έκανε την εμφάνιση της σε διάφορους αγώνες του Group 5. Η παραγωγή των 500 αυτοκίνητων που απαιτούνταν για την έγκριση (Homologation) του Group 4 ξεκίνησε το 1973 και η Stratos πηρέ έγκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 1974. Η Ferrari Dino V6 είχε καταργηθεί το 1974, αλλά 500 από τους τελευταίους κινητήρες παραδόθηκαν στην Lancia. Κατασκευαστής του αυτοκινήτου ήταν Bertone στο Τορίνο, με τελική συναρμολόγηση της Lancia στο εργοστάσιο Chivasso. Ο κινητήρας της Dino εγκαταστάθηκε επίσης και στην έκδοση Stradale (Δρόμου), με ισχύ 190 ίππους (142 kW), δίνοντας επιτάχυνση 0-100 km μόλις κάτω από πέντε δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 232 km/h. Κιτ: Είναι τυπικό Hasegawa με καλή λεπτομέρια, λιγακι φλάς και σημαδάκια και την κλασσική ενιγματική εφαρμογή του πατώματος με το αμάξωμα! Η Stratos αφιερώνεται στον πατέρα μου διότι είναι από τις μεγαλύτερες αγάπες του (μαζί με την 037) και ο χρωματικός συνδυασμός θα είναι αυτός της θεματικής φωτογραφίας.
|
|
|
Post by alex78 on Jul 17, 2013 12:22:16 GMT 2
Αναμφίβολα απο τα πιό φουτουριστικά σχήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ανήκει στις ξεχωριστές περιπτώσεις που όταν το πρωτοδείς είτε θα το λατρέψεις είτε θα το μισήσεις, αλλά σίγουρα δεν θα σε αφήσει αδιάφορο..... Καλή κατασκευή λοιπόν Χρήστο, αναμένουμε με ενδιαφέρον ένα ακόμη wip σου! Αλέξης : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jul 18, 2013 9:07:47 GMT 2
Πολύ φουτούρο το θέμα Χρηστάρα!
Πιο πολύ μου αρέσει το γεγονός ότι δεν θα είναι αγωνιστική!
Καλή αρχή φίλε!
|
|
gastone
Kart Driver
Δημήτρης
|
Post by gastone on Jul 18, 2013 18:06:38 GMT 2
Καλή αρχή! Ωραίο θέμα και η επιλογή του όμορφου μπλε ξεφεύγει απο τα συνηθισμένα!
|
|
renti
Kart Driver
|
Post by renti on Jul 19, 2013 11:05:24 GMT 2
Καλη αρχη κι απο μενα φιλε μου.πολυ ωραιο το θεμα που διαλεξες!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 19, 2013 11:44:16 GMT 2
Φίλε Χρήστο, καλή αρχή και από μένα, σε ένα ομολογουμένως ιδιαίτερο θέμα! : :
|
|
hlias
Kart Driver
Ηλιας
|
Post by hlias on Jul 22, 2013 19:07:44 GMT 2
Χρήστο καλή αρχή και από εμένα!Λατρεία το αυτοκίνητο,αν χρειαστεις φωτογραφίες πες το μου! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 22, 2013 21:03:24 GMT 2
Καλή αρχή Χρηστάρα... Με τις ζάντες τελικά τι θα κάνεις?
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Jul 23, 2013 2:14:00 GMT 2
Χρήστο μου καλή αρχή. Αυτό το κιτ το ζαχαρώνω πολύ καιρό γιατί είναι απο τα αγαπημένα μου. Ξεκίνα πρώτος και εγώ θα σε παρακολουθώ και θα το απολαύσω όσο και εσύ. : :
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jul 26, 2013 9:54:16 GMT 2
Χρησταρα καλη αρχη και καλα τελειωματα
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Sept 13, 2013 20:10:30 GMT 2
Καλησπέρα Κύριοι : : Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ όλους Η κατασκευή έχει καλοκαιρινό χαρακτήρα οπότε και πήγε χ α λ α ρ άάάάά ;D Το άσταρωμα όλου του κιτ έγινε στο σπίτι του Γιάννη (jvolume) με τον iwata του. Έγιναν και κατι τράμπες, μια έβαφε ο ένας, μια ο άλλος και έτσι περάσαμε ένα ευχάριστο απογευματάκι!! Δεν έχω κατι το σπέσιαλ να σας παρουσιάσω (διότι πρόκειται για μία standard κατασκευή) παρά το βάψιμο του αμαξώματος! Είμαστε σε ενα ποσσοστο 60% σαν σύνολο. 70% H35 Cobalt Blue + 30% H5 Blue Gunze η συνταγή για Dark Blue άλλα βγήκε κατι προς French Blue...Ίσως περαστεί ένα ακόμα αραιωμένο σκουρότερο χέρι αφού τριφτεί ελαφρώς Ευχαριστώ
|
|
|
Post by LUNATIC on Sept 14, 2013 1:05:30 GMT 2
Μπραβο Χρηστο! Πανεμορφο αμαξι με απιστευτες γραμμες και ακρως μαχιμο! Καλη συνεχεια!!!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 16, 2013 9:33:10 GMT 2
Πολύ όμορφα έκατσε το χρώμα φίλε στο αμάξωμα!
Καλή συνέχεια!
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Sept 25, 2013 18:35:06 GMT 2
Αχ αυτές οι stratos... Άλλο το χρώμα από το αμάξι στην πρώτη φωτό και άλλη αυτή που δείχνει το κιτ. Το ένα είναι μπλέ και το άλλο σχεδόν σκούρο ουρανού. Το δικό σου από ότι μπορώ να καταλάβω πήγε πολύ ελαφρώς προς το μωβ. Εμένα πάντως μου άρεσε. Καλή συνέχεια.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 27, 2013 16:17:44 GMT 2
Λουξαρεις Στρατος! Μια χαρα εστρωσε, με 2Κ και λοιπα αξεσουαρ εισαι αρχοντας. Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Oct 12, 2013 15:34:56 GMT 2
|
|