|
Post by alex78 on Mar 30, 2013 19:15:23 GMT 2
Παιδιά καλησπέρα! : : Καθότι παντελώς άσχετος με τη συγκεκριμένη (και όχι μόνο ;D) διαδικασία επιζητώ τις γνώσεις σας επί του θέματος! Όπως λοιπόν αναφέρω και στον τίτλο (και μιάς και η θεματολογία μας έχει μπόλικα απο δαύτα (''σεντόνια'') και η στραβή πάντα καραδοκεί στο να σου αχρηστέψει τον κόπο και τα.....νεύρα σου...... : : : θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς χρειάζεται....... Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως: Σε λίγο καιρό θα βρίσκομαι στή Κύπρο για κάμποσο καιρό. Πέρα απο την αναζήτηση μοντελιστικών ''παραδείσων'' (μοντελομάγαζα γάρ), σκέφτομαι να προβώ και στην αγορά ενός οικιακού τύπου πολυμηχανήματος μιάς και οι τιμές είναι αρκετά συμφέρουσες (όσο θυμάμαι δηλαδή γιατί έχω να κατέβω και 2,5 χρόνια..... : . Έτσι λοιπόν εν κατακλείδι: Τι θα μου συστήνατε για αγορά? Τι ανάλυση σκαναρίσματος/εκτύπωσεως να διαθέτει? Τι μελάνια να προμηθευτώ? Ποιό χαρτί εκτύπωσεως είναι το καταλληλότερο? Τέλος, ίσως κάποια sites με logos που χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα γι'αυτό? Γράψτε μου αν θέλετε τις εμπειρίες σας, είναι βαρύνουσας σημασίας για μένα, ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 1, 2013 20:18:58 GMT 2
Αλέξη, κατά την γνώμη μου ένα τύπου lazer πολυμηχάνημα είναι καλύτερη αγορά από ένα inkjet (χωρίς να τα βγάζω από την εξίσωση). Έχουν καλύτερη ποιότητα και είναι πιο οικονομικά στο κόστος ανά σελίδα. Αν και είναι ακριβότερα ως τιμή κτήσης. Τα μελάνια ή το τόνερ για inkjet και lazer που παρέχονται από τους κατασκευαστές σε καλύπτουν ενώ οι αναλύσεις και των πιο φθηνών μοντέλων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά χρειάζεσαι. Να θυμάσαι ότι λευκό ΔΕΝ μπορείς να εκτυπώσεις... Χαρτιά υπάρχουν σε λευκή και διαφανή χαλκομανία αλλά δεν ξέρω πιο είναι καλύτερο. Θέλει δοκιμές... Απλά πρέπει να προσέξεις να είναι "φρέσκα" και να είναι για τον τύπο εκτυπωτή που τελικά θα αγοράσεις. Υπάρχουν διαφορετικά για lazer και διαφορετικά για inkjet. Για τα Logos νομίζω ότι έχουμε κάποια σχετικά Links στο αντίστοιχο τμήμα του φόρουμ μας. Ελπίζω να βοηθάει λίγο : :
|
|
|
Post by alex78 on Apr 1, 2013 23:40:17 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο! Αυτό ήθελα, πέρα απο τις πληροφορίες να μου δώσει κάποιος το έναυσμα του ψαξίματος και μου το έδωσες με τον καλύτερο τρόπο, σ' ευχαριστώ φίλε μου!! Να θυμάσαι ότι λευκό ΔΕΝ μπορείς να εκτυπώσεις... Για ποιό λόγο..... , (είπαμε άσχετος...... ) Αλέξης
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on Apr 2, 2013 8:04:49 GMT 2
Αυτο που ξέρω εγώ σίγουρα γιατην εκτύπωση χαλκομανιών ,ειναι οτι μετά την εκτύπωση πρέπει να ψεκάσεις την σελίδα με τις χαλκομανίες με ένα προστατευτικό υγρό (σαν βερνίκι)που λέγεται Liquid Decal Film. Ελπιζω να βοήθησα!!! : :
|
|
|
Post by alex78 on Apr 2, 2013 11:24:29 GMT 2
Αν δεν κάνω λάθος αναφέρεσε στο ζουμάκι της Microscale, αυτό αναραίωτο ψεκάζετε έτσι? Ενδιαφέρουσα πληροφορία Ηλία, ευχαριστώ!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 2, 2013 12:56:18 GMT 2
Αλεξη το αραιωνεις 50% με καθαρο οινοπνευμα
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 2, 2013 13:30:21 GMT 2
Παιδιά μην συγχέετε τα πράγματα, το liquid decal film ψεκάζεται πάνω σε μελάνι inkjet, το οποίο είναι υδατοδιαλυτό για να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ όταν βουτήξουμε τα εκτυπωμένα σχέδια στο νερό. Αν τυπώσουμε σε laser, οπου αντί για μελάνι έχουμε toner, το βουτάμε άφοβα στο νερό, δεν επηρρεάζεται... Αγάπιος
|
|
ixodeservice
Kart Driver
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
|
Post by ixodeservice on Apr 3, 2013 11:52:19 GMT 2
Εχεις δίκιο Αγάπιε!!! Φιλε Αλέξη ξέχασα να αναφέρω οτι ο δικός μου εκτυπωτής ειναι inkjet. Μια φορά τύπωσα κατι εθνόσημα και μετά τα ψέκασα με liquid decal film δεν θυμάμαι ποσο το ειχα αραιώσει.... Πάντως είχα μείνει ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα Συγνώμη για την αναστάτωση!!! Ηλίας : :
|
|
|
Post by alex78 on Apr 3, 2013 12:04:38 GMT 2
Συγνώμη για την αναστάτωση!!! Σιγά την ''αναστάτωση'' βρε Ηλία, ίσα-ίσα άνοιξα το θέμα για να έχουμε όλοι μια εποικοδομητική κουβέντα και να βοηθηθώ (-ούμε) απο τις εμπειρίες όλων των παιδιών που είχαν ή θα έχουν τη διάθεση να γράψουν δυό λόγια...... , σας ευχαριστώ! Αλέξης
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 3, 2013 17:17:05 GMT 2
Επίσης να πώ, πως είναι πολύ σημαντικό να ψεκάσεις με decal film και όχι να το περάσεις με πινέλο, γιατί θα δημιουργήσεις γραμμώσεις στην χαλκομανία και θα την χαλάσεις : :
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Apr 5, 2013 17:56:08 GMT 2
Επίσης να πώ, πως είναι πολύ σημαντικό να ψεκάσεις με decal film και όχι να το περάσεις με πινέλο, γιατί θα δημιουργήσεις γραμμώσεις στην χαλκομανία και θα την χαλάσεις σωστό μπορει να παρασέρνεις και το χρώμα αν δεν έχει στεγνώσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το μελάνι επίσης μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με γκλός βερνίκι αντι για το ντεκαλ φιλμ
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 5, 2013 18:08:45 GMT 2
επίσης μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με γκλός βερνίκι αντι για το ντεκαλ φιλμ Μπορείς αλλά με ρίσκο... Αρχικά διότι το βερνίκι στεγνώνει ΠΟΛΥ πιο αργά απ' ότι το decal film και επίσης γιατί δεν δίνει την ελαστικότητα που δίνει το decal film στη χαλκομανία.. Γίνεται, αλλά προσωπικά δεν θα το συνιστούσα... Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on Apr 5, 2013 18:11:11 GMT 2
Alex & George tks gyus! Κάποια ιδιαίτερη αλλά και δοκιμασμένη προτίμηση σε μάρκα/μοντέλο μήπως έχουμε......?
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 5, 2013 18:30:46 GMT 2
Α και επίσης να πώ πως το βερνίκι δημιουργεί αισθητά πιο χοντρό φίλμ απ' ότι το df, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερο σκαλοπάτι στη χαλκομανία μας...
Αγάπιος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 10, 2013 11:47:54 GMT 2
Κάποια ιδιαίτερη αλλά και δοκιμασμένη προτίμηση σε μάρκα/μοντέλο μήπως έχουμε......? Αν εννοείς για df τότε Microscale θα πρότεινα
|
|
|
Post by alex78 on Apr 11, 2013 18:49:19 GMT 2
Αν εννοείς για df τότε Microscale θα πρότεινα Εχεις δίκιο Άλεξ, δεν το διευκρίνισα, εννοώ για αγορά πολυμηχανήματος.....ευχαριστώ! : :
|
|