|
Post by alex78 on Oct 5, 2013 18:08:32 GMT 2
Καταλαβαίνω απόλυτα τη δυσχερή θέση στήν οποία βρίσκεσαι (να θές να μοντελάρεις και να μην μπορείς.... ) αφού και εγώ ζώ το....''δράμα'' μου με τα συνεχή ταξίδια (και όχι μόνο) τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν ''μασάμε'' φίλε έτσι δεν είναι? Ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες..... Όσο για την συνέπεια που αναφέρεσαι, μακάρι όλοι οι υπόλοιποι να είχαμε τη.....μισή σου διάθεση και όρεξη για μοντελισμό, θα απογειωνόταν το ScW..... Αλέξης
|
|
|
Post by czt on May 31, 2016 21:08:55 GMT 2
Καλησπερα εχω μια ερωτηση πανω στο θεμα κατασκευης. Η οποια ειναι οταν βαφουμε φωτα φρενων φλασ κλπ που ειναι διαφανες επιφανιες το κανουμε απο την εξωτερικη η απο την εσωτερικη πλευρα?
|
|
|
Post by gtziaf on May 31, 2016 21:28:26 GMT 2
Καλησπερα εχω μια ερωτηση πανω στο θεμα κατασκευης. Η οποια ειναι οταν βαφουμε φωτα φρενων φλασ κλπ που ειναι διαφανες επιφανιες το κανουμε απο την εξωτερικη η απο την εσωτερικη πλευρα? Από τη μέσα πλευρά. Όπως και τις μαύρες αντιθαμπωτικές επιφάνειες των παρμπρίζ.
|
|
faethonas
Kart Driver
Κυριάκος Παπαδέας
|
Post by faethonas on Apr 30, 2017 10:56:20 GMT 2
Να κάνω μία ερώτηση και εγώ που ίσως έχει απαντηθεί ξανά, το MR Surfacer το βάζεις κανονικά πριν ή μετά το αστάρι, ή μήπως δεν χρειάζεται καθόλου αστάρωμα, σε βιντεακια έχω δει να βάζουν και χρώμα κατευθείαν. Μιλάω επίσης για το 1000 ή το 1200, όχι το 500 που αφήνει μία πιο τραχεια επιφάνεια στο πλαστικό.
|
|
|
Post by gtziaf on May 3, 2017 20:20:04 GMT 2
Να κάνω μία ερώτηση και εγώ που ίσως έχει απαντηθεί ξανά, το MR Surfacer το βάζεις κανονικά πριν ή μετά το αστάρι, ή μήπως δεν χρειάζεται καθόλου αστάρωμα, σε βιντεακια έχω δει να βάζουν και χρώμα κατευθείαν. Μιλάω επίσης για το 1000 ή το 1200, όχι το 500 που αφήνει μία πιο τραχεια επιφάνεια στο πλαστικό. Το MR Surfacer είναι αστάρι. Το αραιώνεις (αρκετά) με ακρυλικό διαλυτικό ή καλύτερα laquer thinner και το ψεκάζεις στο καλά πλυμένο και τριμμένο τμήμα του μοντέλου σου. Φυσικά μπορείς να βάψεις απευθείας χωρίς αστάρωμα, ιδίως σε κομμάτια που δεν έχουν στοκαριστεί ή τριφτεί έντονα. Αλλά καλύτερα να το αποφεύγεις, αφενός για να έχεις καλύτερη και ομαλότερη επιφάνεια για βάψιμο, αφετέρου πολλά χρώματα που χρησιμοποιούμαι στα αυτοκίνητα αντιδρούν με το πλαστικό. Οπότε τ αστάρι το προστατεύει. Παρεμπιπτόντως, βάψιμο πάντα με λεπτά χέρια και όχι μια και έξω... Τέλος το MR Surfacer μπορείς να χρησιμοποιηθεί και ως στόκος για μικρά κενά (πριν ή μετά το αστάρωμα). Τοπική εφαρμογή με οδοντογλυφίδα ή παλιό πινελάκι, τρίψιμο, επανάληψη, πλύσιμο και αστάρωμα. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα λίγο. Δες στις τεχνικές και τις ερωτήσεις. Τα περισσότερα έχουν συζητηθεί. Για όποια άλλη απορία, εδώ είμαστε... καλά μοντελαρίσματα
|
|
|
Post by czt on May 8, 2017 0:31:36 GMT 2
Μια ερωτηση για μοντελο Φ1 τις πτερυγες αν ειναι δυχρωμες πρωτα βαφουμε τα κομματια και μετα κολλαμε ?
οσες φορες το εχω κανει ετσι δυστυχως σηκωνει χρωμα κλπ καποια ιδεα τιπ εμπειριες κλπ ευχαριστω!!!!!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 8, 2017 15:04:58 GMT 2
Κωνσταντινε γενικα οταν χρειαζετε να βαψεις πρωτα, και μετα να κολλησεις τα κομματια, καλο ειναι να χρησιμοποιεις κυανοακρυλικη κολλα, με πολυ προσοχη και ελαχιστη ποσοτητα....
κανει την δουλεια χωρις να σηκωνει χρωμα ή να λιωνει το πλαστικο.
|
|
|
Post by czt on May 9, 2017 14:01:38 GMT 2
παναγιωτη σε ευχαριστω πολυ. η κυανοακρυλικη πια ειναι και πια προτεινεις?
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 9, 2017 17:06:38 GMT 2
|
|
|
Post by czt on May 9, 2017 17:39:02 GMT 2
στην καταψυξη γιατι? η uhu βγαζει αξιζει? ρωταω γιατι πιο ευκολα τη βρισκεις τι συγκεκριμενη εταιρεια. επισης υπαρχει τεοιου ειδους κολλα χωρις να αφηνει το σημαδι που αναφερεις?
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on May 9, 2017 18:41:04 GMT 2
Στην καταψυξη γιατι χαλαει, πηζει και θα την χασεις πολυ γρηγορα Αυτη που παιρνω εγω λεει οτι ειναι αντιφογγ και οντως εχει ελαχιστο αλλα και η ζαπ εχει Τωρα για την ουχου δεν την εχω χρησιμοποιησει οποτε δεν ξερω τι να σου πω..
|
|
|
Post by czt on May 10, 2017 13:17:52 GMT 2
πολυ ωραια η ατλακολ μασ κανει?
|
|