redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 22, 2012 1:12:52 GMT 2
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 22, 2012 12:33:05 GMT 2
Παναγιώτη αγαπημένο αμάξι! Χαίρομαι που άλλαξες τις ζάντες, γιατί οι συγκεκριμένες του πάνε γάντι! Το κιτ είναι πολύ καλό φίλε! Μια δυο λεπτομέρειες χρειάζεται για να αναδειχθεί ακόμα, αλλά αυτά με τον καιρό! : :
|
|
redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 22, 2012 13:04:40 GMT 2
Ευχαριστω Αλεξανδρε, οι ζαντες ειναι ιδιες με αυτες που φοραγε η κανονικη εκδοση του '91. Εχω ενα στοκ με περιπου 30 24αρια που περιμενουν φτιαξιμο , οποτε εχω περιθωρια εξελιξης με την πολυτιμη βοηθεια σας
|
|
|
Post by rous74 on Nov 22, 2012 15:26:40 GMT 2
Μάνο καλησπέρα,
Καλωσόρισες στην παρέα του scalewheels !
Το Rx-7 μ' αρέσει πολύ! Βασικά έχεις πετύχει κάτι που εγώ κυνηγάω στα δικά μου μοντέλα, το πολύ καλά και ομοιόμορφα στρωμένο βερνίκι ! Την επιλογή των ζαντών τη θεωρώ πετυχημένη !
Μπράβο φίλε !
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Nov 22, 2012 17:49:28 GMT 2
Μάνο πολύ ωραίο βαψιμο και πολύ καλή επιλογή στις ζάντες....
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 22, 2012 18:14:53 GMT 2
Πολύ ωραίο φινίρισμα και οι ζάντες όντως ταιριάζουν γάντι... Άξιος Αλήθεια, τι χρώματα χρησιμοποίησες? Φτιάχνεις κάτι αυτή την περίοδο? Αν ναι θα θέλαμε να το δούμε σε wip. Επίσης έχουμε ξεκινήσει, εδώ και 3-4 μέρες ένα group build με κλασσικά οχήματα ( scalewheels-gr.com/index.cgi?board=gb3). Χαρά μας να πάρεις μέρος.
|
|
redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 22, 2012 21:04:44 GMT 2
Γιωργο τα τελευταια χρονια για το εξωτερικο χρωμα των μοντελων χρησιμοποιω χρωματα αυτοκινητου , συγκεκριμενα Spies Hecker . Το συγκεκριμενο 7αρι ειναι βαμμενο με το flame red της Chrysler σε συνταγη μονης. Δεν εχει τριφτει δεν εχει γυαλιστει. Οπως το εβαψα ετσι και το αφησα. Επισης το βερνικι που χρησιμοποιω σε χρωματα διπλης ειναι High Solid και ειδικα σε καποια που τα κανω διπλοβερνικα το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο. Το τελευταιο μηνα φτιαχνω , μαλλον ανακατασκευαζω ενα δυσευρετο κιτ. Ενα Mazda RX7 fd3s σε 1/12 κλιμακα της Hasegawa , ηταν σε πολυ ασχημη κατασταση και απλα δεν ηθελα να το πεταξω. Μεχρι στιγμης στα ματια τα δικα μου γινεται πολυ ομορφο , αν υπαρχει ενδιαφερον μπορω να ανεβασω φωτο στο αντιστοιχο θεμα να το δειτε. Επισης για το group build διαβασα σχετικα καποια αρθρα αλλα μην με παρεξηγησεις , δεν πολυ καταλαβα πως δουλευει ολη η φαση. Διδεται καποιο χρονικο οριο συναρμολογησης και την διαδικασια την ποσταρουμε οποτε δουλευουμε επανω στο μοντελο ? Υπαρχουν οροι και κανονες ? Εξηγηστε μου λιγο και ειμαι μεσα με τα 1000 υ.γ. Ασχετο αλλα διαβαζω σε πολλα ποστ για αυτο το στεγνο πινελο ... τι ειναι αυτο και πως εφαρμοζεται, δεν μπορεσα να βρω κατι στα tips , οπως με τις ζωνες π.χ. Πιθανοτατα ειναι κατι πολυ γνωστο στους μοντελιστες και δεν χρειαζεται να αναφερθει.
|
|
|
Post by rous74 on Nov 22, 2012 21:32:12 GMT 2
Μάνο το στεγνό πινέλο είναι μια τεχνική με την οποία μπορείς να κάνεις κάποιες φθορές στα κομμάτια που την εφαρμόζεις και να δώσεις μια τρισδιάστατη όψη σε αυτά. Σ' ένα κομμάτι που έχεις βάψει π.χ. με μαύρο μάτ αν πάρεις gun metal , βουτήξεις το πινέλο και το στεγνώσεις καλά και μετά τρίψεις το πινέλο απαλά στο βαμένο κομμάτι οι ακμές του αμέσως θα πάρουν μια ελαφριά απόχρωση του gun metal και θα δώσουν μια τρισδιάστατη όψη. Ελπίζω να βοήθησα κάπως, για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση στείλε μου pm να μιλήσουμε...
|
|
redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 22, 2012 21:41:12 GMT 2
Α, αυτο ειναι , οκ το επιασα Αντρεα. Ειχα δοκιμασει να το κανω παλιοτερα αλλα χωρις ιδιαιτερη επιτυχια. Θα δοκιμασω ομως ξανα με την βοηθεια την δικη σας φυσικα. Μου αρεσουν τα αυτοκινητα να φαινονται οσο πιο δυνατον πιο καθαρα με την εννοια του καινουριου αυτοκινητου που δεν εχει "δουλεψει" στο δρομο. Βεβαια οπως διαπιστωσα απο τα γραφομενα σας ειναι οτι ετσι χανουν σε ρεαλιστικοτητα και αυτο ειναι αληθεια, απο την αλλη ομως πως μπορω να τα κανω π.χ. χωρις στεγνο πινελο και να φαινονται ρεαλιστικα και οχι σαν "δουλεμενα". Ψαχνω καιρο τωρα να βρω ελαστικη πισσα για το σκαφος απο κατω αλλα τιποτα δεν δειχνει ρεαλιστικο στην οψη σαν τα κανονικα αυτοκινητα. Ευχαριστω και παλι παιδια , ειμαι πολυ χαρουμενος που ειμαι εδω !
|
|
|
Post by alex78 on Nov 22, 2012 22:28:08 GMT 2
Μάνο καλώς ήλθες στη ζεστή και φιλόξενη παρέα του ScW!! Η κατασκευή σου φίλε μου θεωρώ πως είναι πολύ-πολύ όμορφη με καταπληκτικό φινίρισμα, πλούσια λεπτομέρεια (κινητήρας) και πετυχημένες προσθήκες (ζάντες). : : Προσωπικά τις ανακατασκευές τις θεωρώ δύσκολες και απαιτητικές, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανακατασκευή σε 1/12 κλίμακα, πιστεύω θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να την μοιραστείς μαζί μας....... Τώρα σχετικά με τα G.B.Πρόκειται στην ουσία για ομαδικές κατασκευές (συμμετέχουν προαιρετικά όσα μέλη το επιθυμούν) πάνω σε μια συγκεκριμένη θεματολογία (η εκάστοτε θεματολογία επιλέγεται ύστερα απο ψηφοφορία) με χρονικό όριο κάποιων μηνών (συνήθως 4-6 μήνες). Η μόνη δέσμευση αφορά τις επιλογές οχημάτων που θα επιλεγούν να συμπίπτουν με την θεματολογία του g.b.. Προσωπικά το συνιστώ ανεπιφύλακτα, περνάμε super, μην το πολυσκέφτεσαι, δοκίμασέ το. *....και κάτι που ξέχασα να συμπληρώσω μπορείς να συμμετέχεις με όσα κίτ τραβάει η ψυχή σου....... ;D Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 22, 2012 22:29:35 GMT 2
Γιωργο τα τελευταια χρονια για το εξωτερικο χρωμα των μοντελων χρησιμοποιω χρωματα αυτοκινητου , συγκεκριμενα Spies Hecker . Το συγκεκριμενο 7αρι ειναι βαμμενο με το flame red της Chrysler σε συνταγη μονης. Δεν εχει τριφτει δεν εχει γυαλιστει. Οπως το εβαψα ετσι και το αφησα. Επισης το βερνικι που χρησιμοποιω σε χρωματα διπλης ειναι High Solid και ειδικα σε καποια που τα κανω διπλοβερνικα το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο Μάνο αν και είμαι χρόνια στο κουρμπέτι, δεν τα έχω ακούσει καν. Αν βάλεις καμιά φώτο από τα χρώματα και το βερνίκι, θα ήταν πολύ χρήσιμο. Ότι μαθαίνεις καλό είναι Το τελευταιο μηνα φτιαχνω , μαλλον ανακατασκευαζω ενα δυσευρετο κιτ. Ενα Mazda RX7 fd3s σε 1/12 κλιμακα της Hasegawa , ηταν σε πολυ ασχημη κατασταση και απλα δεν ηθελα να το πεταξω. Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον φίλε μου και φυσικά καλά έκανες και το ανακατασκευάζεις. Είναι καλό, σπάνιο και ακριβό κιτ... Περιμένουμε φώτο από την πρόοδο των εργασιών. Επισης για το group build διαβασα σχετικα καποια αρθρα αλλα μην με παρεξηγησεις , δεν πολυ καταλαβα πως δουλευει ολη η φαση. Διδεται καποιο χρονικο οριο συναρμολογησης και την διαδικασια την ποσταρουμε οποτε δουλευουμε επανω στο μοντελο ? Υπαρχουν οροι και κανονες ? Εξηγηστε μου λιγο και ειμαι μεσα με τα 100 Στο gb αποφασίζουμε και φτιάχνουμε ένα (η περισσότερα) μοντέλα της ίδιας θεματολογίας, παρουσιάζοντας τη δουλειά μας βήμα - βήμα (όσο είναι δυνατό και ανάλογα τον χρόνο του καθενός) στη σχετική ενότητα. Υπάρχει χρόνικό όριο (στο συγκεκριμένο είναι μέχρι τον Απρίλη του '13) αλλά είμαστε ελαστικοί. Άλλοι κανόνες δεν υπάρχουν (οι μοναδικοί κανόνες αφορούν το μοντέλο, ώστε να συμπίπτει με την εκάστοτε θεματολογία). Ότι άλλο χρειαστείς για διευκρινήσεις, εδώ είμαστε. Καλό βράδυ : :
|
|
redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 22, 2012 22:33:46 GMT 2
Ok i'm in ! Δωστε μου λινκ που πρεπει να διαβασω , μη ψαχνω αλα νταλων ! Πολυ μ'αρεσει !
...οσο για το 7αρι το 1/12 ειναι θεμα χρονου να με πεταξει η γυναικα μου απο το σπιτι ... χαχαχαχχαα ευτυχως προλαβα την καλοκαιρια της προηγουμενης εβδομαδας και το εβαψα , θα ετοιμασω φωτος και θα ανεβασω στο αντιστοιχο thread.
Eυχαριστω!
|
|
redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 22, 2012 22:44:11 GMT 2
Γιωργο αυτα εδω ειναι (φωτο που βρηκα ευκαιρη απο το νετ). Δεν ειναι μοντελισμου , ειναι καθαρα αυτοκινητιστικα και τα πουλανε σε επιλεγμενα σημεια πωλησης που πουλανε χρωματα αυτοκινητων. Τυχαινει το κοντινοτερο μου τετοιο μαγαζι να τα προμηθευεται, οποτε και τα προτιμω απο τα αντιστοιχα ελληνικα. Η spies Hecker ειναι ουσιαστικα η αμερικανικη DuPont. Η διαδικασια στην αραιωση ειναι η ιδια που ακολουθειται για βαφη κανονικου αυτοκινητου.
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Nov 23, 2012 3:03:37 GMT 2
Μανο πολυ ομορφο το RX7 : : Το κοκκινο το εχεις πετυχει απολυτα. Εχει στρωσει και γυαλιζει φανταστικα και ας ειναι 'μονης' Μου αρεσει επισης η αποδοση του μαυρου ματ στην κουκουλα! Αληθεια τι χρωμα ειναι? Να παρατηρησω μονο οτι θα ηθελε λιγο τονισμα το περιγραμμα στις πορτες με ακρυλικο μαυρο, μια διαδικασια που περιγραφη πολυ καλα ο Γιωργος μας εδω : www.scalewheels-gr.com/index.cgi?board=ref5&action=display&thread=130 : :
|
|
redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 23, 2012 3:54:16 GMT 2
Ευχαριστω Κωστα, το μαυρο ματ -μη γελασεις- ειναι Cosmos Lac ! Ναι, για το περιγραμμα εχεις απολυτο δικιο , ισως το κανω καποια στιγμη αφου εξοικειωθω πρωτα.
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Nov 23, 2012 17:30:34 GMT 2
Μανο το FC ειναι ενας απο τους ερωτες μου (οχι η cabrio εκδοση)!! Πολυ ομορφο φινιρισμα και οι ζαντες του πανε γαντι
|
|