|
Post by rawshooter on Nov 21, 2012 11:37:54 GMT 2
Η δική μου συμμετοχή στο G.B. μας θα είναι με το θρυλικό TR2 της βρετανικής Triumph σε κλίμακα 1/24 απο την ιαπωνική Gunze. To TR2 κατασκευαζόταν απο το 1953 μέχρι το 1955 και δίεθετε ενα 4κύλινδρο μοτέρ 1991 κ.ε. που με 2πλά SU καρμπυρατέρ "έβγαζε" 95 ίππους. Λόγω των αγωνιστικών του προδιαγραφών (σχεδιάστηκε να συναγωνιστεί τα MG) είχε πανάλαφρο αμάξωμα μ' αποτέλεσμα να αγγίζει τα 175Km/h. Διέθετε κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων αλλά με ειδική πραγγελία μπορούσε να προστεθεί και 5η overdrive, ενώ τα φρένα ήταν της Lockheed. Ολα αυτά σε συνδιασμό με το πολύ "κοντό" αμάξωμα του είχαν σαν αποτέλεσμα ενα πολύ γρήγορο και ευκίνητο σπόρ αυτοκίνητο της εποχής του. Εν έτη 1955 ενα TR2 κόστιζε 900 λίρες, ποσό λογικό για εκείνη την εποχή, και έτσι ήταν απο τα αγαπημένα και προτιμόμενα για τους νέους της εποχής. Μάλιστα έλεγαν οτι ήταν το φθηνότερο βρετανικό αυτοκίνητο που άγγιζε τα 160Km/h. Το κιτ της Gunze είναι τύπου "curb" που όμως δεν στερεί σε λεπτομέρεια τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό. Τα διαφανή μέρη είναι καθαρά και προσεκτικά τοποθετημένα σε νάυλον σακουλάκι χώρια απο τα υπόλοιπα, ενώ τα χρωμιομένα (αν και θα ξεβαφτούν σε χλωρίνη) μπορώ να πώ οτι είναι σε υψηλό επίπεδο ποιότητας. Γενικά το όλο σύνολο μου θυμίζει "απλό" Aoshima. Προβληματικα είναι τα σήματα μιας και έχουν αρκετό "φλάς" γύρω-γύρω και θα χρειαστούν "τριμάρισμα". Τέλος στα (+) του κιτ το οτι όλα τα του εσωτερικού δίνονται σε βινύλ με πολύ καλή χάραξη.
|
|
|
Post by rous74 on Nov 21, 2012 11:43:17 GMT 2
Καλημέρα Παναγιώτη,
Όμορφο το θέμα που επέλεξες... Έυχομαι να έχεις μια απροβλημάτιστη κατασκευή !!!
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Nov 21, 2012 12:34:20 GMT 2
Πολύ όμορφο. Έχουμε κολλήσει όλοι με τις porsche τις ferrari και τις alfa romeo της εποχής εκείνης και έχουμε ξεχάσει τόσα όμορφα αυτοκίνητα!
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Nov 21, 2012 12:46:29 GMT 2
Πω πωωω Παναγιωτη τι κουκλι ειναι αυτο; Αντε καλη κατασκευη και απο μενα... : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Nov 21, 2012 13:24:25 GMT 2
Πανέμορφο!!!!!!! Καλή αρχή...
Τελικά η επιλογή του GB 40-70s θα έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τα πιο όμορφα κιτ...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 21, 2012 13:32:47 GMT 2
Παναγιώτη καλή αρχή φίλε! Έχω το TR3 της ίδιας εταιρείας, και είναι πολύ τίμιο κιτ!Από εφαρμογές δεν ξέρω πως πάει..αλλά εσύ δεν φοβάσαι από τέτοια θέματα! Καλή αρχή : :
|
|
|
Post by nektarios on Nov 21, 2012 16:32:14 GMT 2
Παναγιώτη, η επιλογή σου είναι πολύ όμορφη! Εύχομαι καλή αρχή! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 21, 2012 17:28:32 GMT 2
Παναγιώτη πολύ όμορφο κιτ, όπως και τα υπόλοιπα θέματα του gb. καλή τύχη με την κατασκευή σου : :
|
|
|
Post by procrossaro on Nov 22, 2012 3:57:52 GMT 2
Υπέροχο θέμα!!! ;D
Δεν περίμενα βέβαια τίποτα λιγότερο από εσένα.
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 23, 2012 9:13:04 GMT 2
Παναγιωτη πραγματικα τα θεματα που επιλεγεις ειναι καταπληκτικα
Υπεροχο αυτοκινητο !!!!!
Καλη επιτυχια!!!!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Nov 23, 2012 17:03:04 GMT 2
Πολυ ομορφη επιλογη Παναγιωτη!!! Καλη και απροβληματιστη κατασκευη να εχεις!!
|
|
redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Nov 23, 2012 17:16:28 GMT 2
Πολυ ομορφο , αν και ειναι αγνωστα χωραφια για μενα , η επιλογη σου Παναγιωτη θα εχει ενδιαφερον και θα ειναι μια καλη ευκαιρια να γνωρισω και αλλες εταιρειες μοντελων περα απο της διαδεδομενες.
|
|
|
Post by alex78 on Nov 23, 2012 17:23:19 GMT 2
Παναγιώτη μιάς και βρίσκεσαι στην πλέον αγαπημένη θεματολογία σου, είμαι σίγουρος πως θα δούμε διαμάντια απο τα χεράκια σου και ήδη την αρχή την έκανες μ'ενα πανέμορφο αυτοκίνητο και ένα εξίσου προσεγμένο κίτ!! Να ευχηθώ λοιπόν μια ευχάριστη και εντυπωσιακή κατασκευή! Αλέξης : :
|
|
|
Post by rawshooter on Nov 24, 2012 11:57:35 GMT 2
Φίλοι μου καλημέρα και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας Πραγματικά οι δεκαετίες '30 - '50 "είδαν" την άνθιση της αυτοκινητοβιομηχανίας και παρήχθησαν θρύλοι των 4τροχών.....Αλέξη (Alex78) πραγματικά αυτό το G.B. είναι "η χαρά μου" μιας και αφορά αγαπημένο μου θέμα και γιαυτό δεν θα μείνω στην 1 συμμετοχή Σύντομα θα "ανέβει" και η 2η Στα του κιτ τώρα, σε dry fit που έκανα σήμερα το πρωί (κατα τη διάρκεια του babysitting : : ) διαπίστωσα την ποιότητα Gunze.....το κιτ "κουμπώνει" τέλεια και σχεδόν φτιάχνεται μόνο του ;D Μικρό προβληματάκι με την καμπυλότητα του inox στο παμπρίζ αλλά με σεσουάρ μαλλιών και ελάχιστη πίεση θα "έρθει" Απο αύριο λοιπόν οι πρώτες φώτο ....
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 24, 2012 12:54:00 GMT 2
Φίλε ότι ακριβώς περίμενα απο σένα....Πρωτότυπο θέμα που δεν ήξερα κάν ότι υπήρχε σε κίτ...
Καλή αρχή Πάνο!!
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|
|
Post by procrossaro on Nov 24, 2012 16:37:47 GMT 2
|
|