|
Post by AlexAmarandos on Mar 8, 2012 22:20:00 GMT 2
Καλησπέρα παίδες! Θέλω να ξεβάψω το σασί της alfa που πήγε στραβά... Ξέρω πως το μόνο δυαλιτικό που έχει 100% αποτέλεσμα και σηκώνει τα πάντα αφήνοντας μόνο το πλαστικό, είναι της Gunze το Mr. Thinner. Επειδή εδώ κοντεύει να έχει κανα 20άρικο και απο ebay θα κάνει καμιά εβδομάδα στην καλύτερη...υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος? Έχω ακούσει για υγρό καθαριστικό φούρνων τύπου Mr.Muscle και υγρό φρένων...έχετε δοκιμάσει κάτι από αυτά? Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη μέθοδο? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας : :
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 8, 2012 22:44:59 GMT 2
Έχω ακούσει για υγρό καθαριστικό φούρνων τύπου Mr.Muscle και υγρό φρένων...έχετε δοκιμάσει κάτι από αυτά? Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη μέθοδο? Αλέξανδρε, εγώ ξεβάφω με fornet (καθαριστικό φούρνων) παρόμοιο με το Mr.Muscle. Δεν ξέρω πιο είναι καλύτερο... Το κλείνεις σε μια σακούλα για 2-3 μέρες ή και παραπάνω αν χρειαστεί. Μπορεί να χρειαστεί να ξανάψεκάσεις το υγρό στο ενδιάμεσο. Μετά καθάρισμα με σφουγγαράκι για τα πιάτα (τη σκληρή πλευρά) και καλό πλύσιμο. Έχω ξεβάψει μοντέλο βαμμένο με zero και περασμένο με 2Κ(206s dino)... Οπότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα... Το υγρό φρένο το έχω ακούσει, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει... Επίσης μια λύση είναι η ισοπροπυλική αλκοόλη 96 βαθμών, από φαρμακεία. Επίσης δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά πρέπει να είναι η πιο δραστική λύση. Καλή τύχη : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 8, 2012 22:53:49 GMT 2
Αλέξη, γεια! Είχα ξεβάψει μια φορά κάποια εξαρτήματα, ασταρωμένα και βαμμένα με enamels (αστάρι της Testors και χρώμα της Humbrol), χρησιμοποιώντας καθαριστικό φούρνου, με προτροπή του gtziaf. Το ψεκάζεις και το κλείνεις μέσα σε σακκουλάκι polybag μέχρι να δράσει. Ο Γιώργος είχε πει οτι χρειάζεται λίγες ώρες, εμένα μού πήρε 2 μέρες, αλλά ξέβαψε μια χαρά. Επειδή όμως εγώ δεν έχω και την τεράστια εμπειρία, πάρε και καμιά πιο έμπειρη γνώμη. Καλή επιτυχία! : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 8, 2012 23:00:44 GMT 2
Έχω ακούσει για υγρό καθαριστικό φούρνων τύπου Mr.Muscle και υγρό φρένων...έχετε δοκιμάσει κάτι από αυτά? Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη μέθοδο? Αλέξανδρε, εγώ ξεβάφω με fornet (καθαριστικό φούρνων) παρόμοιο με το Mr.Muscle. Δεν ξέρω πιο είναι καλύτερο... Το κλείνεις σε μια σακούλα για 2-3 μέρες ή και παραπάνω αν χρειαστεί. Μπορεί να χρειαστεί να ξανάψεκάσεις το υγρό στο ενδιάμεσο. Μετά καθάρισμα με σφουγγαράκι για τα πιάτα (τη σκληρή πλευρά) και καλό πλύσιμο. Έχω ξεβάψει μοντέλο βαμμένο με zero και περασμένο με 2Κ(206s dino)... Οπότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα... Το υγρό φρένο το έχω ακούσει, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει... Επίσης μια λύση είναι η ισοπροπυλική αλκοόλη 96 βαθμών, από φαρμακεία. Επίσης δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά πρέπει να είναι η πιο δραστική λύση. Καλή τύχη Δάσκαλε, φαίνεται οτι το θυμόμουν καλά το σεμινάριο! Όταν μπήκα για να γράψω το post, δεν μου εμφάνισε το δικό σου, και γι' αυτό έγραψα, επειδή νόμιζα οτι ήμουν ο πρώτος. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 8, 2012 23:15:26 GMT 2
Αλεξη εχω ξεβαψει το VW, το οποιο ειχε τουλαχιστον 8 χερια Humbrol enamels, με Fornet κ δουλεψε μια χαρα μεσα σε μερικες ωρες. Επειτα αφθονο νερο κ βουρτσισμα με οδοντοβουρτσα να φυγουν κ τα μικροτερα κοματια. Εχω ακουσει οτι το Mr. Muscle ειναι καλυτερο απο το Fornet αλλα δεν το εχω δοκιμασει... Καλη επιτυχια
|
|
|
Post by alex78 on Mar 9, 2012 0:18:36 GMT 2
Λόγω της κουλαμάρας που με διακατέχει έχω ξεβάψει αρκετά πράγματα και προσωπικά συστήνω ανεπιφύλακτα το Mr Muscle (πολύ πιό ισχυρό και αποτελεσματικό απο το Fornet). Τίς προάλλες ξέβαψα το σασί της 911 χρησιμοποιώντας ισοπροπυλική αλκοόλη 93ο με ικανοποιητικά αποτελέσματα. : : : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 9, 2012 1:26:50 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλοι μου για τις συμβουλές! Θα προβώ στον πειραματισμό και θα ενημερώσω άμεσα : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 9, 2012 1:49:19 GMT 2
Γεια σου Άλεξ. με τι έχεις βάψει Γιατί το να δοκιμάσεις φορνέτ σε spray tamiya ( βλέπε acrylic lacquer) η ισοπροπυλική σε enamels δεν θα έχει αποτέλεσμα λόγω σύστασης... Φιλικά, Αγάπιος
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 9, 2012 10:04:41 GMT 2
Μιά ερώτηση απο έναν αρχάριο....
Γιατί πρέπει να το ξεφάψεις και όχι να το τρίψεις με γυαλόχαρτο έτσι ώστε να ερθει στα ίσια του...
|
|
|
Post by rawshooter on Mar 27, 2012 2:33:56 GMT 2
Αυτό που ξεβάφει ειλικρινά τα πάντα είναι το καθαριστικό φούρνων. Το μυστικό, εαν μπορεί να πεί κάποιος κάτι τέτοιο, είναι στην διαδικασία. Λοιπόν φοράμε γαντάκια, μασκούλα και βάζουμε το κομμάτι που πάει για reset σε μια σακούλα polybag (αυτές που βάζουν φαγητά κτλ - τύπου sanitas). Ανακτεύουμε τρελά την φιάλη του καθαριστικού και ψεκάζουμε γενναία κατευθείαν στο κομμάτι - με το γάντι το γυρνάμε γύρω-γύρω να πάει παντού ο αφρός - ΠΡΟΣΟΧΗ μάσκα και γάντια ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αλλιώς θα σας πιάσει βήχας και φαγούρα, δεν είναι αστεία πράγματα τα χημικά του αφρού!!!!! Κλείνουμε γρήγορα την σακούλα με κόμπο ώστε οι αναθυμιάσεις του αφρού να μείνουν μέσα και να "κάψουν" χρώματα-αστάρια κτλ.....Αφήνουμε την σακούλα κάπου για 1-2 μέρες, μην βιάζεστε Μετά απο αυτές τις 1-2 μέρες, πάλι μασκούλα και γάντια και αφού ανοίξουμε την σακούλα, βάζουμε κάτω απο χλιαρό τρεχούμενο νερό το κιτ. Οτι έχει μείνει απο χρώμα και λοιπά θα εξαφανιστούν κάτω απο το νερό. Βοηθάμε λίγο σε επίμονα σημεία με μια παλιά οδοντόβουρτσα με απαλές κινήσεις...... Αυτή η διαδικασία θα ξεκολλήσει και οτι είναι κολλημένο με κυανοκρυλική γιαυτό βάλτε μια σχάρα στο νεροχύτη να μην χαθεί τπτ Επίσης συμβουλή απο παθών.....ΜΗΝ πετάξετε αμέσως την polybag, όλο και κανα καθρεφτάκι ή άλλο τζίτζιλο θα είναι μέσα αφού έχει ξεκολλήσει Τέλος να αναφέρω οτι οτιδήποτε μεταλλικό (p.e. ή white metal) απομακρύνετε το γιατί πολύ απλά θα οξειδωθεί και εξαυλωθεί απο το καθαριστικό φούρνων. Αμα ακόμα και μετά απο αυτή την διαδικασία δείτε οτι κάποιο σημείο δεν λέει να ξεβάψει, τότε εφαρμόζετε την ίδια διαδικασία αλλά με υγρό σπρέυ DOT-4. Απλά εδώ μετά το αρχικό πλύσιμο με νερό θέλει και καθάρισμα με πανάκι και οινόπνευμα - το DOT-4 είναι πολύ λιπαρό και το κομμάτι που ξεβάψατε θα έχει μια λιπαρή πατίνα επάνω.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 27, 2012 9:17:28 GMT 2
Φίλε Παναγιώτη καλημέρα! Ευχαριστούμε πολύ για τα πολύ χρήσιμα tips
|
|
|
Post by antonis82 on Apr 12, 2012 11:10:42 GMT 2
Σημαντικό πριν δοκιμάσεις κάποιο καθαριστικό φούρνου είναι να δεις αν έχει πιθανά άσχημα αποτελέσματα στο πλαστικό του κιτ. Ψέκασε πχ κομμάτια που δε θα χρησιμοποιήσεις. Εναλλακτική μέθοδος είναι το βύθισμα σε χλωρίνη, με αναλογία 1:1 ή 1:2 (χλωρίνη:νερό). Θα σου ξεβάψει τα σμάλτα και θα κάνει το πλαστικό σαν καινούριο αλλά προσοχή γιατί αντιδρά με τα μεταλλικά, οπότε αφαίρεσέ τα πριν το βουτήξεις. ΥΓ Καλώς σας βρήκα!
|
|
|
Post by iliasbass on Apr 16, 2012 20:32:56 GMT 2
ερωτηση: σε παλιο die-cast μοντελο ισχυει το ιδιο (fornet,Mr.Muscle)?
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 17, 2012 8:39:05 GMT 2
Μόλις ξέβαψα, ενα μοντέλο 1/18 που ήθελε ''ανακατασκευή'' ;D και χρησιμοποίησα, ισοπροπυλική αλκοόλη 93ο...και έγινε μια χαρά.
|
|